אין מה לעשות, זה מגיע לכל אחד, זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ומתישהו במוקדם או מאוחר אנחנו נעמוד מול המראה ונחשוב האם הגיע הזמן להוריד שיערות באף ואז נחשוב איך עושים את זה.
האם להוריד שיערות באף?
יש שמעדיפים לא להוריד שיער גוף ממקומות שונים כי הם חושבים שזה יגרום לצמיחה מואצת של שיער בעתיד. לדעתי הם צודקים, אבל כמעט תמיד בעתיד הקרוב מגיע השלב בו הצמיחה בהווה כבר לא ניתנת להכלה כמו שאומרים…
לשיערות שעל גופנו עדיין יש תפקיד כלשהו הרי הם לא סתם מופיעים להנהתם. שיערות האף משמשות כמעין מסנן ראשוני בפתח הכניסה של האוויר לגופינו ותפקידם לסנן בעיקר חלקיקי אבק, חול ולכלוך הנמצא באוויר שאנחנו נושמים. סברות על כך שהשיער באף סופג לחות ועוזר לנשימה וגורם לריפלקס עיטוש המוציא גופים זרים ואפילו חרקים במידה וחדרו לאף. יש הטוענים שקיצוץ שיערות האף עלול להוריד את יעילות הסינון של השיער החיוני לשמירה על הבריאות.
חמישה סימנים אם הגיע הזמן לגזום את השיערות באף
כמובן שאין באמור המלצה או עידוד לביצוע פעולה כלשהי, אבל לאלו שמתלבטים האם הגיע הזמן להוריד את השיערות באף הינה כמה סימנים שמצביעים שכן:
1. אם כבר קשה לך לינשום
אז כניראה שהמסננים שלך קצת סתומים. יכול להיות שיעזור רק לעשות ניקיון מסננים אבל כניראה שהגיע הזמן לגזום. ממולץ לגזום אזורית ולדלל קלות את הסבך שמסתתר בתוך הנחיר עד לרמה הרצויה ולבדוק אם השתחרר.
2. אם יש לך שני עיגולים שחורים מתחת לנחרים
אין דרך אחרת להגיד את זה, כניראה שהגיע הזמן לגזום את הצמחיה. ניתן לעשות גיזום חיצוני קל בעזרת מספריים, לרוב הגיזום יהיה בחלקו החיצוני של האף איזור החוטם הקידמי.
3. אם פתאום יוצא לך שיערה ארוכה מהנחיר שמנסה להגיע לשפתיים
כניראה שהמצב מתחיל לצאת משליטה ויש צורך בגיזום ממוקד של השערה השוררת. ניתן לעשות את הגיזום בעזרת מספרים קטנות הכי קרוב שניתן לגזע השיערה מבלי לגוע בעצמך, חובבי הדמעות יכולים להשתמש בפינצטה להוצאה יסודית של כל השיערה החל מהשורש.
4. אם אתה עושה דק-פייס לסלפי וזה גורם לך להתעטש
קודם כל אני ממליץ לא לעשות דק-פייס אבל אם כבר עשיתם וזאת התוצאה כניראה שהצמחיה בפנים כבר טפחה לכדי רעמה. מומלץ לעשות דילול אזורי של השיער בדגש על שיערות בולטות ושיערות שפם המתחברות לאף.
5. אם חטטת באף ויצא לך חננה שעליה דבוקות קבוצה של שיערות אף
אין צורך לעשות כלום – אפשר להגיד תודה כי אם הייתם מורידים את אותה קבוצת שיער בדיוק אחת אחת עם פינצטה אז עיוותים ודמעות היתה מנת חלקם, וככה קיבלתם שיער מחוץ לאף ללא זכר לכאב. מותר להרגיש תחושת בילבול וסיפוק.
איך מורידים את השיער באף
עניתם כן על אחד הסימנים? וגם אם לא אבל הגיע הזמן לגזום, אז הגיע הזמן גם לדבר על איך הכי טוב. כמובן שהצרכים משתנים בין אדם לאדם וצפיפות השיער בנחיר וכדומה אבל כבר רשמתי את כל זה ולכן ארשום את דעתי גם על עניין הגיזום.
כפי שכבר ציינתי, לרוב אני מאמין הורדת שיער גורמת להאיצה מוגברת של גדילה באיזור ואם להוסיף לזה אתהעניין שמדובר במערכת, סינון לאוויר שאנחנו נושמים מובילה אותי למסקנה שתמיד כדאי להוריד כמה שפחות – רק מה שצריך. לכן לא אהבתי מכשירים מיוחדים להורדת שיער המוחדרים לנחיר ומכאסחים שם את הצמחיה בלי הבחנה והתחברתי יותר למספריים. היו לי גם ניסיות עם פינצטה אך הם גורמים לכאב יחודי בשלב עקירת השיער המלווה בדמעות ובצורך עז לההתעטש וזאת מבלי לדבר על כך שזה מעלה את הסיכוי לשיערה הפוכה בתוך האף.
במהלך הכנת כתבה זאת יצא לי להחשף לקיומם של טיפולי שעווה וטיפולי לייזר להסרת שיער באף. מעולם לא התנסתי אך להבנתי שני הטיפולים גורמים להסרה מלאה של השיערות מהנחיר דבר שפירושו הסרה של מערכת סינון החיונית לשמירה על הבריאות. בעזרת שימוש במספריים קטנות של ציפורניים למשל או מספרי גבות תוכלו להוריד את השיער המבצבץ אחוצה בקלות ולהמנע מפגיעה קשה ביעילות הסינון של השיערות.
התוכן נכתב על ידי סתם אדם ללא כל רקע רלוונטי לנושא מלבד השיערות שבאפו שעדיין לא נגזמו*