
איך לבשל פסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
לבשל פסטה זה אולי קל, רק להכניס את הפסטה אל תוך המים, אבל יש כמה טיפים קטנים שהופכים את ההבדל בין פסטה סבירה לבין כזו שיוצאת מושלמת – כאילו כמו באיטליה. הנה כל מה שצריך לדעת:
מה צריך?
- סיר גדול
- מים
- הפסטה שבחרתם – ספגטי, פנה, פוזילי או כל סוג אחר
שלב ראשון: הרבה מים
הכל מתחיל בכמות מים נדיבה. במהלך הבישול הפסטה שותה או סופגת חלק ממי הבישול ולכן צריך לדאוג שיהיה מספיק. ממלאים סיר גדול בהרבה מים – בערך חצי ליטר על כל 100 גרם פסטה.
שלב שני: מלח, שמן או שום דבר
את האמת אני אף פעם לא מוסיף מלח או שמן למים לפני שאני מכניס את הפסטה. יש כאלה שיאמרו חבל, מי שרוצה יכול להוסיף כמות נדיבה של מלח גס למי הבישול, דבר אשר יוסיף מליחות לטעמי הפסטה (אני מוסיף עם הרוטב…). לגבי השמן להערכתי זה נובע מהמחשבה שהשמן מונע מהפסטה להידבק אבל זה לא נשמע לי הגיוני. אני מוסיף את השמן לאחר בישול וקירור של הפסטה ובתנאי שאני לא מתכוון להשתמש בה מיד לאחר הבישול.
שלב שלישי: בישול מדויק
לא משנה כמה פסטה בישלתי בחיים אני תמיד בודק את ההוראות שעל האריזה. משך הבישול יכול להשתנות בחברה לחברה או לפי סוגי פסטה שונים. אני מקפיד להכניס את הפסטה למים רק לאחר שהם רותחים וחשוב ללערבב קצת כדי שלא תידבק (מומלץ לחזור על הפעולה עוד פעם פעמים במהלך הבישול).
שלב רביעי: שמירת מי הבישול
כדקה לפני שנגמר הזמן אני מוציא קצת מהמים לכוס או כלי אחר כדי שיהיה לי לרוטב ובודק את הפסטה כדי לראות אם היא מרגישה לי מוכנה או אל דנטה ומחליט על המשך דרכי. צריך לקחת בחשבון שאם מכניסים את הפסטה לרוטב היא תמשיך בו את פעולת הבישול ולכן ניתן להוציא גם קצת לפני.
שלב חמישי: לא לשטוף!
הפסטה מוכנה מה עושים איתה?
במידה ואתם מכינים רוטב מומלץ לא לשטוף את הפסטה ולהעביר אותה מיד לרוטב (רוטב תמיד צריך לחכות לפסטה). במידה והפסטה צריכה להמתין מאיזושהי סיבה או שצריך לחלק אותה למנות מומלץ לקרר אותה כמה שיותר מהר כי היא ממשיכה את תהליך הבישול גם לאחר הסינון כל עוד היא חמה. לאחר הקירור מומלץ להוסיף מעט שמן בישול ולערבב כדי שלא תידבק.

איך מקררים את הפסטה מהר?
במידה וצריך לעצור את הבישול מיד יש לקרר את הפסטה. במקרה כזה, אני מתחיל בלקחת את הסיר אל מתחת לברז המטבח ולהזרים מים קרים לתוכו. אני משתדל גם להרטיב את אזור הידיות והצדדים החיצוניים כדי לקרר גם את הסיר עצמו, שהסיר מתמלא אני שופך קצת מים החוצה וממשיך באותה הפעולה.
שהסיר והמים כבר לא רותחים אני מעביר את הפסטה למסננת וממשיך בשטיפה של הפסטה אבל לא נותן למים ליפול עליה ישירות אלא משתמש בכף או ביד לפיזור נרחב של המים. הדבר עוזר לי לקרר את הפסטה מהר יותר, מידי פעם אני מערבב את הפסטה כדי לקרר חתיכות פסטה חמימות מהתחתית. שהפסטה קרה אני סוגר את המים ונותן לפסטה להתייבש.
כמובן שמי שיכול יכול לקרר את הפסטה בעזרת מים עם קרח מוזמן לעשות זאת – השיטה שלי יעילה במקרים של כמויות פסטה ביתיות באותה המידה.
לאחר הסינון אני מוסיף מעט שמן בישול על הפסטה ומערבב עד שימרח על הכל למניעת הידבקות.
בהצלחה ובתאבון