השאלה שהכי הרבה שואלים אותי על מטבח זה איך להכין אורז לבן? כמה מים לשים? לא סתם אורז לבן הוא תוספת נפוצה בארוחות צהרים ובהרבה מנות. הוא טעים, קל להכנה וניתן לעשות איתו הרבה דברים ולהגיש בצורות רבות ושונות. כמעט שאין עדה שלא מציעה סגנון משלה להכנה ו/או אכילת אורז על מגוון זני האורז הקיימים.
ישנם סוגים רבים של אורז לבן כמו אורז פרסי, תאילנדי, בסמטי, עגול וסושי ועוד ואת כולם כמעט מכינים באותה הדרך. לרוב יש הוראות הכנה על האריזה עצמה שיעזרו לכם להתמודד עם ההכנה אבל העיקרון הוא פשוט. האורז צריך לספוג את הנוזלים לתוכו כדי שיהיה אכיל.
מצרכים:
אורז
1
מים
1.6
שמן
1 כף
כוס אורז מספיקה בערך ל-2 מנות של תוספת למנה של מבוגר ועוד קצת.
אופן ההכנה:
מחממים כף שמן בכלי בישול, מוסיפים את האורז מערבבים ונותנים לו להתחיל להתחמם.
כשהאורז חום מוסיפים 1.6 מים רותחים לסיר, מערבבים קלות, מכסים ומביאים לרתיחה.
מורידים את החם לחום בינוני שימשיך לבעבע קלות במשך כ-5 דקות.
סוגרים את האש ונותנים לאורז לנוח עוד 10-15 דקות כשהו נשאר מכוסה.
פותחים את המכסה, מערבבים את האורז ומגישים.
טיפים לעבודה נכונה:
שמכינים אורז הכי טוב לעבוד עם כף מעץ כדי לא לשבור את האורז.
אם מכינים אורז על פלטה חשמלית ניתן לכבות את הפלטה לאחר שהמים הגיעו לרתיחה.
לאחר שהאורז מוכן ומערבבים ניתן לכסות שוב לשמירה על החום עד להגשה.
שדרוגים ורעיונות ליצירתיות:
ניתן לטגן בצל בסיר לפני הוספת האורז.
להוסיף תירס מתוק למתכון לפני הוספת האורז.
ניתן להשתמש בציר כלשהו לבישול האורז לתוספת טעמים.
ניתן לערבב את האורז כשהוא חם לאחר הבישול עם עשבי תיבול קצוצים ותבלינים.
שמירה על האורז לאחר ההכנה:
ניתן לאחסן אותם במקרר בתוך קופסא ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל, אני ממליץ לטפטף מעט מים מעל לפני הכניסה למיקרו שיצא יותר עסיסי ופחות יבש.
באופן אישי אני נוהג להכין כמויות אורז לפי הארוחה. אורז טרי הוא טעים בהרבה מאורז של אתמול, קל להכין והוא שומר על החום עד הארוחה בלי בעיות.
מה ניתן לעשות עם אורז:
אורז לבן יכול לשמש כתוספת לארוחה כמו שהוא או בסיס להכנת מנות מוקפצות רבות עם ירקות ורטבים שונים. אוכלים אורז בעיקר בארוחות צהרים וגם ניתן להכין אותו בצורת ממולאים או תבשילי קדירה.
בהצלחה !ובתאבון
תודה שקראתם!
האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור
ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0
אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים