איך להכין אנטיפסטי בטטה
אנטיפסטי בטטה היא מנה שהולכת מצויין ביחד ביחד או לצד מנות בשריות וחלביות רבות. הטעם המתקתק של הבטטה מוסיף מרבד חדש של טעמים שמשתלבים מצויין ומוסיפים גם ערכים תזונתיים רבים. ניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת גריל או מקור חום כלשהו אחר. ההכנה היא קלה וניתן לשמור על האנטיפסטי במקרר לאחר ההכנה לשימוש עתידי או בתום הארוחה.
מצרכים:
בטטה | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
ניתן לחתוך את הבטטה בצורות או בגדלים שונים אך מומלץ לשמור על אחידות בין הגדלים לטובת זמן הכנה אחיד בתנור. ככל שהחטיכות יהיו יותר גדולות זמן העבודה בתנור יתארך. ניתן לקלף את הבטטה אך אפשר גם להכין ולאכול ביחד עם הקליפה אבל חשוב לשטוף טוב את הבטטה משאריות אדמה ולכלוכים נוספים לפני ההאפיה.
איך להכין אנטיפסטי בטטה
- לאחר החיתוך יש להכניס את בטטה לקערת ערבוב.
- להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
- לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
- לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
- להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 20-15 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן לטעום או לנעוץ קיסם עץ כדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות הבטטה מוכנה.
תוספות אפשריות ושדרוגים
- ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
- הולך מצויין עם יוגורט או צ’יזיקי.
כיצד לשמור על אנטיפסטי קישוא לאחר ההכנה
לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים או אורזים. אני אוהב להגיש או לארוז את האנטיפסטי ביחד עם נייר אפיה עליו הוא נעשה במידה והדבר אפשרי. ניתן פשוט להכניס את הנייר עם האנטיפסטי לכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה ולשמור במקרר. לפני אכילה מהמקרר מומלץ להוציא את האנטיפסטי בערך חצי שעה מראש כדי להגיע לטמפ’ החדר לפני ההגשה או לחמם קלות בתנור או טוסטר אובן.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!