אנטיפסטי בצל
אנטיפסטי של בצל קלוי משדרג כל מנה בשרית שהוא מונח על ידה כתוספת ויכול לשמש נשנוש מהנה לפני הגשת הארוחה. ניתן להכניס אותם שלמים לתנור לאורך זמן רב או לחתוך אותם לפלחים ביחד עם קצה השורש ולהנות מעלים של בצל שרוף שנפתחים. הכנה של אנטיפסטי בצל היא פשוטה, מהירה וניתן להכין אותה בכל מטבח ביתי בעזרת תנור או מקור חום אחר.
מצרכים:
בצל | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
ניתן לחתוך את הבצל בצורות ובגדלים שונים וניתן גם להכין אותו שלם ולפרוס לאחר ההכנה, מומלץ לשמור על אחידות בין הגדלים לטובת זמן הכנה אחיד בתנור. אפשר ורצוי להכין ביחד עם הקליפה אבל יכול להיות שיהיו חלקי קליפות לא אכילות, יש לחתוך את הבצל לשישיות או רבעים ולשמור על חלק קטן מהקצה שיחבר בין העלים אך אשר גם לפרוסות עבות או דרכים שונות אחרות.
איך להכין אנטיפסטי בצל
- לאחר החיתוך יש להכניס את פלחי הבצלים לקערת ערבוב.
- להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
- לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
- לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
- להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 40-30 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום בכדי לבדוק אם מוכן, הבצל צריך להיות קצת שרוף בקצוות ולהפתח מעט. אם הבצל מרגיש מוכן אבל אתם רוצים שהוא יראה יותר צלוי אפשר להעלות טמפ’ לעוד 5-10 דק’ לקבלת הצבע הרצוי.
תוספות אפשריות ושידרוגים
- ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
- ניתן לזלף מעט סילאן על הבצל לפני הכניסה לתנור.
כיצד לשמור על אנטיפסטי בצל
לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. ניתן פשוט להכניס את הנייר עם האנטיפסטי לכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה ולשמור במקרר. במקרה של אנטיפסטי בצל אני מעדיף לאכול לפחות בטמ’ החדר ולא קר מהמקררר, ניתן להכניס אותו לתנור לחימום קל במקרים של אכילה לאחר קירור והוא ירגיש כמו חדש.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!