אנטיפסטי גזר
אנטיפסטי של גזר קלוי יכולה להיות מנה מפתיעה מאוד, תהליך הקלייה של הגזר הופך אותו רך ובשרני למדי. האנטיפסטי גזר יכול להיות מוגש כמנה בפני עצמה או לשמש כמרכיב בסלט ובתוספות למנות וכריכים וכדומה. קל מאוד להכנה, לא לוקח זמן רב וניתן להכין כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת מקור חום.
מצרכים:
גזר | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
ניתן לחתוך את הגזרים בצורות ובגדלים שונים וניתן גם להכין אותם שלמים ולפרוס לאחר האפיה, מומלץ לשמור על אחידות בין הגדלים לטובת זמן הכנה אחיד בתנור. אפשר להכין ולאכול ביחד עם הקליפה אבל חשוב לשטוף טוב משאריות אדמה ולכלוכים נוספים לפני ההאפיה ואפשר גם לקלף.
איך להכין אנטיפסטי גזר
- לאחר החיתוך יש להכניס את הגזרים בקערת ערבוב.
- להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
- לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ואם רוצים אז גם עשבי תיבול שונים.
- לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
- להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 15-10 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום או לנעוץ קיסם עץ כדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות עד הסוף פנימה הגזר מוכן. אם הגזר מרגיש מוכן אבל אתם רוצים שהוא יראה יותר צלוי אפשר להעלות טמפ’ לעוד כ-5 דק’ לקבלת הצבע הרצוי. חשוב להיות זהירים מכיוון שהגזר נשרף מהר מהרגיל.
תוספות אפשריות ושידרוגים
- ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
- הולך מצויין עם יוגורט או צ’יזיקי.
- ניתן להגיש עם סירופ מייפל למנה מתוקה.
כיצד לשמור על אנטיפסטי גזר
לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. אני אוהב להגיש או לארוז את האנטיפסטי ביחד עם נייר אפיה עליו הוא נעשה במידה והדבר אפשרי. ניתן פשוט להכניס אתהאנטיפסטי לכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה עם הנייר אפיה ולשמור במקרר. לאחר הקירור ניתן להגיש קר או להשאיר מחוץ למקרר לפני ההגשה כדי להגיע לטמפ’ החדר לפני האכילה.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!