אנטיפסטי חציל
חציל הוא אחד הירקות המגוונים ביותר ואנטיפסטי חציל בתנור היא אחת הדרכים להוציא ממנו את כל הטעמים הטובים ולשדרג אותו. היתרון באנטיפסטי חציל הוא שהוא קל להכנה וניתן להכין אותו בכל מטבח ביתי. החציל יכול לשמש כארוחה או כתוספת למגוון רחב של מנות ולהקפיץ את הטעמים אם מוסיפים אותו לכריך או סלט.
מצרכים:
חציל | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס | שומר |
עשבי תיבול | טימין, אורגנו, ועוד |
ניתן להכין את החציל עם הקליפה אך אם עושים זאת כדאי לעשות כמה פסים עם קולפן לאורכו של החציל כדי שישמור על צורתו ולא יתקפל. את החציל ניתן לחתוך לפרוסות, חצאים או רבעים, קוביות וכל העולה על דעתכם, חשוב רק לשמור על גודל אחיד למען זמן אחיד בתנור. במידה ומכניסים חציל שלם לתנור יתקבל מרקם יותר מפורק כמו לסלט, חשוב לחורר את החציל בעזרת סכין לפני כדי שלא יתפוצץ בתנור.
איך להכין אנטיפסטי חציל
- לאחר החיתוך יש להכניס את פלחי החציל לקערת ערבוב. במידה ועושים פרוסות חציל גדולות מאוד ניתן להניח על נייר אפייה ולתבל ישירות עליו.
- להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
- לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
- לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
- להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 30-20 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום כדי לבדוק אם מוכן. החציל צריך להיות קצת שרוף בקצוות, אם החציל מרגיש מוכן אבל אתם רוצים שהוא יראה יותר צלוי אפשר להעלות טמפ’ לעוד 5-10 דק’ לקבלת הצבע הרצוי.
תוספות אפשריות ושדרוגים
- ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
- ניתן לזלף מעט סילאן על החציל לפני הכניסה לתנור.
כיצד לשמור על אנטיפסטי חציל
לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. ניתן פשוט להכניס את הנייר עם האנטיפסטי לכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה ולשמור במקרר. לאחר הקירור אפשר לאכול את החציל שהוא קר או להמתין קצת שיגיע לטמפ’ החדר לפני השימוש.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!