אנטיפסטי פטריות
אנטיפסטי פטריות הוא אחד המתכונים הפשוטים והטעימים ביותר שאפשר להכין כמעט בכל מטבח ביתי. הפטריות קלות מאוד להכנה הן סופגות את הטעמים של עשבי התיבול בצורה מרשימה והופכות לבשרניות ועסיסיות במהלך ההכנה. ניתן להכין אותן על כמעט כל מקור חום כלשהו, בטמפ’ ומידות הכנה שונות.
מצרכים:
פטריות | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
אפשר להכין אנטיפסטי מפטריות שלמות אך ניתן גם לחתוך אותם לחצאים או רבעים, בכל מה שקשור לפטריות אני מעדיף להכין פרוסות או חתיכות גסות ועבות כדי להנות מהעסיסיות שיש לפטריות להציע.
איך להכין אנטיפסטי פטריות
- לאחר החיתוך יש להכניס את הפטריות לקערת ערבוב.
- להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
- לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
- לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הפטריות.
- להניח על מגש עם נייר אפיה או ירקות נוספים ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 15-10 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום או לנעוץ קיסם עץ כדי לבדוק אם מוכן, במידה ומוכן הקיסם חודר בקלות עד הסוף פנימה. אם הפטריה מרגישה מוכנה אבל אתם רוצים מראה יותר צלוי אפשר להעלות טמפ’ לעוד כ-5 דק’ לקבלת הצבע הרצוי.
תוספות אפשריות ושדרוגים
- ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
- הולך מצויין עם יוגורט או צ’יזיקי.
- ניתן להגיש עם שמנת.
כיצד לשמור על אנטיפסטי פטריות
לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. ניתן לאחסן בכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה ולשמור במקרר. מומלץ להוציא מהמקרר קצת לפני האכילה כדי שהפטריות יגיעו לטמפ’ החדר אבל אפשר גם קר מהמקרר.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!