Skip to content

אנטיפסטי פלפל בכל הצבעים

אנטיפסטי פלפל היא מנה נפוצה מאוד, היא טעימה בפני עצמה וגם משתלבת יפה מאוד עם מנות רבות כריכים וסלטים ועד למנות חמות בשריות וצמחוניות. ניתן להכין אנטיפסטי פלפל כמעט בכל מטבח ביתי בעזרת תנור או טוסטר אובן או כל מקור חום אחר כמו גריל או אש ישירה.

מצרכים:

פלפלכמה שמכינים
שמן בישוללפי הצורך
שמן זיתבשביל הטעם
מלח גס ופלפל גרוסלפי הטעם
אנטיפסטיי פלפל אדום וצהוב על הגריל
פלפל שישקה קלוי לפני קילוף

ניתן לחתוך את הפלפלים בצורות ובגדלים שונים וניתן גם להכין אותם שלמים אבל אז מומלץ לקלף לאחר האפיה. בכל מקרה מומלץ לשמור על אחידות בין הגדלים לטובת זמן הכנה אחיד בתנור. פרוסות פלפל לוקחות כ 10-15 דק’ בעוד פלפל קלוי שלם יקח יותר זמן ויש צורך לסובב ולהפוך במהלך ההכנה. בכל דרך שתבחרו להכין חשוב לשטוף טוב את הפלפלים לפני תחילת העבודה.

איך להכין אנטיפסטי פלפל

  • לאחר החיתוך יש להכניס את תפוח האדמה לקערת ערבוב. במידה והחלטתם להכין פלפלים שלמים פשוט הכניסו את הפלפלים לתנור (דלגו לשלב האחרון).
  • להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
  • לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
  • לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
  • להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.

יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 20-10 דק’ או עד שניראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום או לנעוץ קיסם עץ בכדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות אז מוכן.

אם הפלפלים נכנסו בשלמותם לתנור התהליך יקח קצת יותר זמן ויש צורך להפוך ולסובב אותם במהלך הצליה עד שכל הצדדים יהיו שרופים יפה. לאחר מכן יש להכניס לכלי אטום לכמה דקות לפני הקילוף. במהלך הזמן בכלי הסגור הקליפה תתחיל להיפרד מהפלפל מה שיקל על תהליך הקילוף. מומלץ להימנע מלקלף מתחת לברז כדי לשמור על הטעמים כמה שיותר. ולאחר מכן ניתן לחתוך לפרוסות בגודל הרצוי להגשה.

תוספות אפשריות ושדרוגים

  • פלפל קלוי שלם מומלץ לתבל לאחר הקלייה, יש להוסיף שמן זית ומלח לאחר הקלייה.
  • אני ממש אוהב להוסיף חומץ לפלפל קלוי שלם.

כיצד לשמור על אנטיפסטי פלפל

לאחר האפייה צריך להמתין שהאנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. בדרך כלל אני אורז אנטיפסטי קלוי ללא נייר האפיה ומניח בכלי בעל קיבולת מתאימה לשמירה במקרר. את האנטיפסטי פלפל אני אוהב לאכול גם שהוא קר וניתן לצרוך אותו גם בטמפרטורת החדר.


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …