אנטיפסטי פלפל בכל הצבעים
אנטיפסטי פלפל היא מנה נפוצה מאוד, היא טעימה בפני עצמה וגם משתלבת יפה מאוד עם מנות רבות כריכים וסלטים ועד למנות חמות בשריות וצמחוניות. ניתן להכין אנטיפסטי פלפל כמעט בכל מטבח ביתי בעזרת תנור או טוסטר אובן או כל מקור חום אחר כמו גריל או אש ישירה.
מצרכים:
פלפל | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
ניתן לחתוך את הפלפלים בצורות ובגדלים שונים וניתן גם להכין אותם שלמים אבל אז מומלץ לקלף לאחר האפיה. בכל מקרה מומלץ לשמור על אחידות בין הגדלים לטובת זמן הכנה אחיד בתנור. פרוסות פלפל לוקחות כ 10-15 דק’ בעוד פלפל קלוי שלם יקח יותר זמן ויש צורך לסובב ולהפוך במהלך ההכנה. בכל דרך שתבחרו להכין חשוב לשטוף טוב את הפלפלים לפני תחילת העבודה.
איך להכין אנטיפסטי פלפל
- לאחר החיתוך יש להכניס את תפוח האדמה לקערת ערבוב. במידה והחלטתם להכין פלפלים שלמים פשוט הכניסו את הפלפלים לתנור (דלגו לשלב האחרון).
- להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
- לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
- לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
- להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 20-10 דק’ או עד שניראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום או לנעוץ קיסם עץ בכדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות אז מוכן.
אם הפלפלים נכנסו בשלמותם לתנור התהליך יקח קצת יותר זמן ויש צורך להפוך ולסובב אותם במהלך הצליה עד שכל הצדדים יהיו שרופים יפה. לאחר מכן יש להכניס לכלי אטום לכמה דקות לפני הקילוף. במהלך הזמן בכלי הסגור הקליפה תתחיל להיפרד מהפלפל מה שיקל על תהליך הקילוף. מומלץ להימנע מלקלף מתחת לברז כדי לשמור על הטעמים כמה שיותר. ולאחר מכן ניתן לחתוך לפרוסות בגודל הרצוי להגשה.
תוספות אפשריות ושדרוגים
- פלפל קלוי שלם מומלץ לתבל לאחר הקלייה, יש להוסיף שמן זית ומלח לאחר הקלייה.
- אני ממש אוהב להוסיף חומץ לפלפל קלוי שלם.
כיצד לשמור על אנטיפסטי פלפל
לאחר האפייה צריך להמתין שהאנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. בדרך כלל אני אורז אנטיפסטי קלוי ללא נייר האפיה ומניח בכלי בעל קיבולת מתאימה לשמירה במקרר. את האנטיפסטי פלפל אני אוהב לאכול גם שהוא קר וניתן לצרוך אותו גם בטמפרטורת החדר.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!