Skip to content

אנטיפסטי קישוא או זוקיני

אנטיפסטי קישוא או זוקיני היא אולי הדרך המועדפת עלי לאכול קישואים. הקישוא והזוקיני אמנם מאוד דומים אך ישנם הבדלים במרקם, הם מתנהגים באופן זהה ולכן רשמתי אותם באותו העמוד. ניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת גריל או מקור חום כלשהו אחר. ההכנה היא קלה וניתן לשמור על האנטיפסטי במקרר לאחר ההכנה לשימוש עתידי או בתום הארוחה.

מצרכים:

קישוא או זוקיניכמה שמכינים
שמן בישול ושמן זיתלפי הצורך
מלח גס ופלפל שחורלפי הטעם

אופן ההכנה

לפני שמתחילים בהכנת האנטיפסטי חשוב מאוד לשטוף טוב טוב את קליפת הקישוא או הזוקיני כי אנחנו הולכים לאכול אותה. לאחר השטיפה אפשר לחתוך את הקישוא במספר דרכים לפי העדפות אישיות. ניתן לחתוך את הקישוא לחצי לאורכו ולהכין ככה וניתן גם להמשיך לרבעים אם רוצים חתיכות פחות גסות. אני אוהב להכין פרוסות דקות כמו בתמונה שאני חותך לאורך הקישוא אבל באמת שאפשר לחתוך בכל עובי או צורה שרוצים. כשאני בוחר ירקות לאנטיפסטי אני משתדל לבחור כאלה שיתאימו לי לצורת החיתוך שאני רוצה.

איך להכין אנטיפסטי קישוא או זוקיני

  • לאחר החיתוך יש להכניס את הקישוא לקערת ערבוב.
  • להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
  • לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
  • לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
  • להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
רצועות אנטיפסטי קישוא
פרוסות אנטיפסטי קישוא

יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 20-15 דק’ או עד שנראה מוכן. זמן האפיה יכול להשתנות לפי גודל הפלחים של הקישוא, ניתן לטעום או לנעוץ קיסם עץ כדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות הקישוא מוכן

תוספות אפשריות ושדרוגים

  • אפשר להוסיף קצת כורכום
  • הולך מצויין עם יוגורט או צ’יזיקי

כיצד לשמור על אנטיפסטי קישוא לאחר ההכנה

לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים או אורזים. אני אוהב להגיש או לארוז את האנטיפסטי ביחד עם נייר אפיה עליו הוא נעשה במידה והדבר אפשרי. ניתן פשוט להכניס את הנייר עם האנטיפסטי לכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה ולשמור במקרר. לפני אכילה מהמקרר מומלץ להוציא את האנטיפסטי בערך חצי שעה מראש כדי להתחמם עד לטמפ’ החדר לפני ההגשה או לחמם קלות בתנור או טוסטר אובן.


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …