איך להכין אנטיפסטי שום
אנטיפסטי שום אפוי מתאימה במיוחד כתוספת מפתיעה למנות הפתיחה או למנה עיקרית המשדרת אוטנטיות ומלאת טעמים. הכנה קלה, לוקחת זמן קצר וניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי והארוחה תשתדרג רק מהניחוחות.
מילים לעמוד פנימיי של אנטיפסטי בטטה
מצרכים:
ראש שום | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
כדי להכין את השום ניתן לחצות אותו במרכזו בצורה כזאת שכל שן שום תיחצה לשניים אבל ראש השום ישמור על צורתו העגולה. ניתן גם לחצות אותו באותה הצורה רק באחד הקצוות רק כדי לפתוח את השום מצד אחד ולקבל שיני שום כמעט שלמות.
איך להכין אנטיפסטי שום
- לאחר החיתוך יש להוסיף קצת שמן זית על שיני השום.
- אפשר להוסיף קצת מלח פלפל אם רוצים בשביל הטעם.
- להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 15-10 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום או לנעוץ קיסם עץ כדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות עד הסוף פנימה השום מוכן. כאשר השום יהיה מוכן הוא יצא בקלות מהקליפה היבשה ויהיה בעל מרקם רך ומנחם.
תוספות אפשריות ושידרוגים
- ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
- ניתן להגיש עם שמנת ושמיר.
כיצד לשמור על אנטיפסטי שום
ההכנה של השום היא כל כך קלה ומהירה ובדרך כלל התוצאה המושלמת לא מאפשרת לי לשמור על השום במקרר לאחר הארוחה. באופן אישי אני ממליץ להכין בכל פעם שרוצים, ניתן לשמור במקרר ואפילו ניתן להכין איתו ממרחי שום טעימים.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!