אנטיפסטי תפוח אדמה
אנטיפסטי תפוח אדמה מתאימה במיוחד כתוספת למנה עיקרית המוסיפה גם ערכים תזונתיים רבים אך ניתן גם לאכול אותם חתוכים לפלחים כמו ציפס יותר בריא. הכנה של תפוח אדמה לוקחת קצת יותר זמן מירקות אחרים וניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת גריל או מקור חום כלשהו אחר.
מצרכים:
תפוא | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
ניתן לחתוך את תפוח האדמה בצורות ובגדלים שונים וניתן גם להכין אותו שלם ולפרוס לאחר האפיה, מומלץ לשמור על אחידות בין הגדלים לטובת זמן הכנה אחיד בתנור. אפשר ורצוי להכין ולאכול ביחד עם הקליפה אבל חשוב לשטוף טוב משאריות אדמה ולכלוכים נוספים לפני האפיה.
איך להכין אנטיפסטי תפוח אדמה
- לאחר החיתוך יש להכניס את תפוח האדמה לקערת ערבוב.
- להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
- לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
- לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
- להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.
יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 60-40 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום או לנעוץ קיסם עץ בכדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות עד מרכז תפוח האדמה מוכן. אם תפוח האדמה מרגיש מוכן אבל אתם רוצים שהוא יראה יותר צלוי אפשר להעלות טמפ’ לעוד 5-10 דק’ לקבלת הצבע הרצוי.
תוספות אפשריות ושדרוגים
- ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
- הולך מצויין עם יוגורט או צ’יזיקי.
- ניתן להגיש עם שמנת ושמיר.
כיצד לשמור על אנטיפסטי תפוח אדמה
לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. אני אוהב להגיש או לארוז את האנטיפסטי ביחד עם נייר אפיה עליו הוא נעשה במידה והדבר אפשרי. ניתן פשוט להכניס את הנייר עם האנטיפסטי לכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה ולשמור במקרר. באופן אישי אני לא אוהב להכניס תפוח אדמה מוכן למקרר לאחר שהוא מוכן. אני עושה החרגה במקרה של אנטיפסטי תפוח אדמה מכיוון שניתן להכניס אותו לתנור חם לעוד כמה דקות לפני האכילה לאחר קירור והוא ירגיש כמו חדש.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!