Skip to content

אנטיפסטי תפוח אדמה

אנטיפסטי תפוח אדמה מתאימה במיוחד כתוספת למנה עיקרית המוסיפה גם ערכים תזונתיים רבים אך ניתן גם לאכול אותם חתוכים לפלחים כמו ציפס יותר בריא. הכנה של תפוח אדמה לוקחת קצת יותר זמן מירקות אחרים וניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת גריל או מקור חום כלשהו אחר.

מצרכים:

תפואכמה שמכינים
שמן בישוללפי הצורך
שמן זיתבשביל הטעם
מלח גס ופלפל גרוסלפי הטעם
פרוסות אנטיפסטי תפוח אדמה עבות עם קליפה
פלחי תפוח אדמה אפויים כתוספת למה

ניתן לחתוך את תפוח האדמה בצורות ובגדלים שונים וניתן גם להכין אותו שלם ולפרוס לאחר האפיה, מומלץ לשמור על אחידות בין הגדלים לטובת זמן הכנה אחיד בתנור. אפשר ורצוי להכין ולאכול ביחד עם הקליפה אבל חשוב לשטוף טוב משאריות אדמה ולכלוכים נוספים לפני האפיה.

איך להכין אנטיפסטי תפוח אדמה

  • לאחר החיתוך יש להכניס את תפוח האדמה לקערת ערבוב.
  • להוסיף שמן – קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם.
  • לפזר מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול שונים.
  • לערבב הכל עד לתיבול אחיד של הירקות.
  • להניח על מגש עם נייר אפיה ולהכניס לתנור.

יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ 60-40 דק’ או עד שנראה מוכן. ניתן להוציא אחד לטעום או לנעוץ קיסם עץ בכדי לבדוק אם מוכן, במידה והקיסם חודר בקלות עד מרכז תפוח האדמה מוכן. אם תפוח האדמה מרגיש מוכן אבל אתם רוצים שהוא יראה יותר צלוי אפשר להעלות טמפ’ לעוד 5-10 דק’ לקבלת הצבע הרצוי.

תוספות אפשריות ושדרוגים

  • ניתן להכין עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו וכדומה.
  • הולך מצויין עם יוגורט או צ’יזיקי.
  • ניתן להגיש עם שמנת ושמיר.

כיצד לשמור על אנטיפסטי תפוח אדמה

לאחר האפייה צריך להמתין האנטיפסטי יתקרר מהתנור לפני שאוכלים. אני אוהב להגיש או לארוז את האנטיפסטי ביחד עם נייר אפיה עליו הוא נעשה במידה והדבר אפשרי. ניתן פשוט להכניס את הנייר עם האנטיפסטי לכלי האריזה בעל קיבולת מתאימה ולשמור במקרר. באופן אישי אני לא אוהב להכניס תפוח אדמה מוכן למקרר לאחר שהוא מוכן. אני עושה החרגה במקרה של אנטיפסטי תפוח אדמה מכיוון שניתן להכניס אותו לתנור חם לעוד כמה דקות לפני האכילה לאחר קירור והוא ירגיש כמו חדש.


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …