חומוס הוא אחד המאכלים הפופולריים והטעימים ביותר במטבח הים-תיכוני. הוא מציע טעמים עשירים ומרקם חלק אשר משתלב נהדר עם מגוון מנות.
איך להכין בבית חומוס מקופסת שימורים
הכנת חומוס ביתי מקופסת שימורים היא פשוטה ומהירה, והיתרון הוא שלא צריך לבשל או להשרות, מה שמאפשר ליהנות מהטעם הטבעי של החומוס תוך דקות ספורות. ישנם מספר דרכים להכנת ממרח חומוס משימורים בהמשך הכתבה לצד הדרך החביבה עלי באופן אישי ובפינת העבודה הנכונה, תרגישו חופשי להתנסות.
הכנת חומוס מקופסת שימורים עדיפה בעיני על פני קניית חומוס מוכן בסופר גם מבחינת הטעם והטריות אבל החשוב מכל זה האותנטיות של הממרח והמרכיבים שבו. היא חוסכת את זמן ההשרייה והופכת את הכנת החומוס לקלילה הניתנת להכנה ספונטנית קצרה.
מצרכים:
חומוס משומר | לפי הצורך |
טחינה | לטעם ולמרקם |
מיץ לימון | לפי הטעם |
מלח | לפי הצורך |
שמן זית | לטעם ולמרקם |
איך מכינים חומוס:
- הכנת החומוס:
השלב הראשון הוא לפתוח את קופסת השימורים ולשטוף את החומוס היטב במים קרים, כדי להסיר את הנוזלים והמלח שבהם הוא נשמר. יש שאומרים להשתמש במים של השימורים במהלך טחינת החומוס אבל אני מעדיף להפטר כמה שאפשר מהחומרים המשמרים בקופסת השימורים.
הכנה מגרגרי חומוס טריים: יש צורך להשרות את החומוס ל 12-24 שעות במים (אני אוהב להוסיף בצל חתוך גס להשריה וגם לבשל ולטחון ביחד) צריך לרענן את המים מספר פעמים במהלך ההשריה. לאחר 24 שעות שהגרגרים טפחו צריך לבשל אותם במים זמן רב עד שהמים נהיים עכורים והגרגרים רכים מספיק לטחינה (אני מוסיף קצת אבקת אפיה למי הבישול)
- מעבד מזון / קערת טחינה:
מסננים את החומוס השטוף ומניחים במעבד מזון. מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון והמלח. מתחילים לעבד את התערובת ותוך כדי מוסיפים מעט מים עד לקבלת סמיכות רצויה ולאחר מכן שמן זית בהדרגה במידת הצורך. - תיבול:
לאחר קבלת המרקם הרצוי לפי העין מומלץ לטעום על מנת לוודא את המרקם ולשפר טעמים. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מלח, לימון ושמן זית לפי הצורך עד לקבלת איזון בין הטעמים.
טיפים לעבודה נכונה:
- לקבלת חומוס חם ניתן לשטוף את הגרגירים ולאחר מכן לחמם או להרתיח לפני שטוחנים (אולי יצטרך להתקרר קצת).
- מיץ לימון עוזר לשמירה על טריות החומוס לאחר ההכנה כמו כן גם מוסיף טעמי חובה – לא לוותר עליו.
- כדאי להוסיף נוזלים בהדרגה וכמויות קטנות בכל פעם עד לקבל המרקם כדי לא לפספס.
- מומלץ להשאיר כמה גרגירים בצד לפני הטחינה – גם ניתן להוסיף למנת החומוס בעת ההגשה וגם ניתן להוסיף ולטחון במקרה שיצא חומוס דליל מדי בטעות.
תוספות ושדרוגים לחומוס:
- סחוג או חריף: להוספת פיקנטיות מיוחדת.
- תבלינים: להדגשת הטעמים הים-תיכוניים ניתן לתבל בנגיעה כמון או פפריקה מתוקה וכדומה.
- שום: טרי לטחינה או קלוי לשדרוג טעמים עם ניחוח עשיר.
- פטרוזיליה קצוצה: להוספת צבע ורעננות.
- צנובר: קישוט להגשת צלחת החומוס המוסיף טעם ומרקם אגוזי לחומוס.
- בצל: מומלץ לנגב את ממרח החומוס בעזרת בצל חי המוסיף מתיקות לכל ביס, ניתן גם להוסיף קצת בצל בשלב הטחינה של החומוס.
- טוסטונים מפנקים: למרות שהכי כיף לנגב עם פיתה ניתן להכין טוסטונים קטנים וקראנצים שיהיו זמינים למריחה בעת החשק.
כיצד לשמור את החומוס:
חומוס שהוכן מקופסת שימורים נשמר במקרר עד 4-5 ימים. יש לשמור אותו בקופסה אטומה, ואם הוא מתייבש מעט, ניתן להוסיף שמן זית או מים כדי להחזיר את הלחות. יש לשים לב מכיוון שחומוס הוא מוצר רגיש הנוטה לפתח חיידקים מהר יותר ממזונות אחרים.