לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם כמה דברים קטנים שכדאי לשים לב אליהם בשביל לקבל ביצת עין מושלמת.
איך להכין ביצת עין
כאשר מכינים ביצת עין יש לשים לב במיוחד לחום המחבת מכיוון שהוא זה שקובע אם הביצה תצא טעים ועסיסי או שרוף ויבש. ישנן מספר רמות עשייה אותם ניתן להגיש ביצת עין, בדרך כלל החלבון (הלבן של הביצה) יהיה מוכן לגמרי והחלמון יהיה בעל מידות עשיה שונות לפי רצון הסועדים. לעיתים מסיימים את תהליך הבישול של הביצה מבלי להפוך אותה אך ניתן להפוך את הביצה על צידה השני במהלך הבישול וגם כאן ישנם מידות עשיה לרוב רק הופכים לשניה ומורידים לצלחת בעזרת מרית.
אז נכון אפשר לאכול ביצת עין גם שהיא קצת שרופה אבל בעזרת שליטה בחום המחבת ניתן להגיע לרמות עשיה טובות.
מצרכים:
ביצה | לפי הצורך | |
שמן | לפי הצורך |
איך מכינים ביצת עין:
- מחממים את המחבת איתה נכין את הביצים ולאחר מכן שומרים על חום בינוני/נמוך.
- שוברים ביצה מעל בעזרת קצה המחבת ואז פותחים אותה מעל המחבת. ניתן לשבור את הביצה לתוך כלי ולהעביר למחבת אם זה יותר קל.
- שומרים על חום בינוני/נמוך עד שהביצה מוכנה, ניתן לגעת בעדינות כדי לבדוק.
איך מכינים ביצת עין הפוכה:
4. לפני שהביצה מוכנה בשלב 3 יש להפוך אותה בעזרת מרית ואז לחכות מספר שניות עד למידת ההכנה הרצויה.
טיפים לעבודה נכונה:
- כדי למנוע מחביתה להידבק למחבת מומלץ להתחיל את העבודה על מחבת שהיא כבר חמה או לפחות בדרך לשם. לא מומלץ להניח על מחבת לא חמה בכלל.
- ניתן להכין ללא שמן, אבל במקרה של ביצת עין מומלץ לשים קצת שמן ולמרוח על המחבת. במידה והמחבת חמה, נקיה, ובמצב טוב אין סיבה שהביצה תדבק למחבת גם בלי שמן.
- במידה ורוצים שהביצה תהיה עשויה יותר לכל אורכה מבלי להפוך יש להשתמש בחום בינוני/נמוך ולתת לה את הזמן שהיא צריכה. במידה ומתכוונים להפוך את הביצה ניתן לעבוד בחום בינוני.
- ניתן להוסיף מלח בעזרת מלחיה לאחר שהביצה כבר במחבת.
- אם במהלך בישול הביצה החלטתם לכסות אותה כדי לזרז את התהליך – דעו כי הביצה יכולה להיות מוכנה בתוך שניות עד למרקם של ביצה קשה.
שדרוגים לביצת עין:
- לאחר ההכנה ניתן לפזר קלות על הביצה עשבי תיבול קצוצים כמו עירית, בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה וכדומה.
- ניתן להגיש את הביצה על טוסט (לאכילה עם סכין ומזלג) שיספוג את הנוזלים של החלמון בזמן האכילה.