טוסטון או ברוסקטה באיכות גבוהה יכולים לשדרג נשנושים בין ארוחות או להיות תוספת נהדרת למנות קרפצ’יו מרקים ועוד. איך תכינו בבית טוסטונים או ברוסקטות באיכות גבוהה שנשמרות לאורך זמן וללא מאמץ.
איך מכינים טוסטונים או ברוסקטות אליפות לבד בבית
מי לא היה רעב פעם ובחר לנשנש משהו מהמקרר כמו גבינה צהובה, נקניק או אפילו סתם ירק או ממרח טבעוני. אז במקום להכניס אותם ישר לתוך הפה, להכין כריך או להכניס לחם לטוסטר ולחכות, ניתן פשוט לפתוח קופסה ולהוציא משם טוסטון או ברוסקטה קטנה מוכנה להניח עליהם את הנשנוש ולשדרג את תחושת הטעם והשובע מבלי להמתין.
שיטה להכנה של טוסטונים או ברוסקטות בעזרת טריק קטן בתחילת ההכנה, תהפוך את הפעולה של להכין טוסטונים טעימים, שנראים טוב ומותאמים בדיוק למה שאתם אוהבים לבד בבית. הכנת טוסטונים בעזרת לחמניה קפואה תאשר לכם להשיג תוצאות מרשימות ובקלות, ברמת החיתוך ניתן לשחק בעובי הפרוסה בזמן החיתוך. חיתוך באלכסון לכיוון אורך הלחמניה יתן לחם טוסטונים ארוכים יותר וניתן אפילו לחתוך רק לאורך אם אתם רוצים טוסט ארוך מאוד. אני אישית אוהב אותם בקוטר המתאים לפרוסת עגבניה טובה אבל כל אחד יכול להכין מה שהוא רוצה.
מצרכים:
לחמניה מסוג כלשהו | לפי הצורך |
שמן זית | לפי הצורך |
איך מכינים טוסטונים או ברוסקטות:
- מוציאים מהמקפיא לחמניה קפואה ופורסים אותה בעזרת סכין לטוסטונים.
- מסדרים את הטוסטונים על מגש עם נייר אפיה ומזלפים שמן זית בעדינות.
- מכניסים לתנור בטמפ’ נמוכה של כ 80-120 מעלות לכ10-20 דק עד שהטוסטונים מקבלים צבע זהוב ויבשים לגמרי.
- מוציאים ונותנים לטוסטונים קצת להתקרר לפני האריזה.
טיפים לעבודה נכונה:
- מומלץ להשתמש בסכין שיניים אבל כל סכין חדה תעשה את העבודה.
- עובי הטוסטונים הוא על פי שיקול דעתכם הבלעדי, אני אוהב לחתוך אותם דקים מאוד.
- ככל שהחיתוך של הטוסטונים יותר עבה כך הם יזדקקו ליותר זמן בתנור עד שיתייבשו לגמרי.
שדרוגים לטוסטונים או ברוסקטות ביתיות:
- ניתן לפזר זעתר או אורגנו לאחר זילוף של שמן זית לפני האפייה
- ניתן לפזר גבינת פרמג’ן מגוררת ולאחר מכן לזלף שמן זית לפני הכניסה לתנור.
- מערבבים שמיר קצוץ ביחד עם שום כתוש בתוך שמן זית ומורחים טוב על הלחם לפני האפיה.
- תמיד אפשר לפזר קצת מלח בעדינות ולהוסיף על המלח שכבר קיים בלחמניה.
איך לשמור טוסטונים או ברוסקטות שהכניתי בבית:
- את הטוסטונים אפשר לשמור בתוך קופסת פלסטיק סגורה ויבשה. ניתן לשמור את הטוסטונים בכל כלי אטום, שמירה על טוסטונים בתוך כלי אטום יאפשרו להאריך את חיי המדף שלהם לאורך זמן.
- הטוסטונים מחזיקים הרבה מאוד זמן, כל כך הרבה שאני אפילו לא רושם כמה. במקרה של טוסטונים שנשמרו לאורך זמן רב מאוד מומלץ לבדוק את טריותם לפני שאוכלים.