מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות בישול קלות ופשוטות ומאפשרות מגוון של ארוחות מזינות ומנחמות.
איך להכין מרקים
ישנם דרכים רבות להכין מרק, זה אולי המאכל שבני האדם הכינו הכי הרבה מכל המאכלים הקיימים. מכיוון שמרק הוא אחד המאכלים הפשוטים וקלים להכנה כל אחד מכין מרק בדרכו שלו וכמעט תמיד זה מצליח. בחרתי לכתוב על הבסיס או התיאוריה של המרקים כדי לנסות לעזור להבין את העיקרון, כך תוכלו להכין בבית איזה מרק שאתם רוצים.
הנה כל מה שצריך לדעת כדי להכין מרק מוצלח וטעים. בהמשך העמוד תוכלו למצוא דוגמאות רעיונות וגם מתכונים שונים למרק.
הכנת מרק בסיר – הדרך הנפוצה להכנת מרק
מקור המילה מרק הוא מהמילה הצרפתית potage, שפירושה “סיר”, כי כל מה שצריך זה סיר עמוק, כמה ירקות, נוזלים ותיבול ואם יש אפשר להוסיף עוד מרכיבים כמו עוף בשר וכדומה. פשוט מבשלים את הירקות בתוך סיר בעזרת שמן עד לריכוך ואז מוסיפים נוזלים להתהליך הבישול הארוך שבו הירקות הרכים יתמזגו בצורות שונות עם הנוזלים בטעם ובמרקם. ניתן לקרוא בפירוט על השלבים הכללים להכנת מרק בסיר שיעזרו לכם להכין את כל סוגי המרקים. לקריאה
הכנת מרק בתנור – דרך קלה ופחות נפוצה
הכנת מרק בתנור יכולה להתאים למי שרוצה להכין מרקים סמיכים מאוד במעט עבודה. העיקרון הוא אותו עיקרון של הכנת מרק בסיר, לרכך את הירקות על ידי צלייה בתנור כדי שיוציאו את הנוזלים וטעמים שבהם ויוכלו להפוך למרק טעים. לאחר מכן ניתן להוסיף נוזלים במהלך הטחינה לייצרת מרק קרמי מפנק. פרטתי את השלבים הכללים להכנה בצורה כללית כדי להבין את העיקרון ולעזור להפעיל את הדמיון ולקחת את המרק למחוזותיכם האישיים. לקריאה
מרק גריסים טעים, מזין ומנחם
מרק גריסים הוא אחד המתכונים האהובים והפשוטים שיש להכנה המשלב בין טעמים ביתיים לחמימות מנחמת. מדובר במנה קלה יחסית לביצוע המעניקה תחושת שובע ואיזון בזכות השילוב של ירקות וגריסים ביחד עם התיבול העדין. המרק אהוב במיוחד על ידי הילדים שלי והוא מומלץ ביותר. קרא עוד
מרק כתום חורפי, סמיך ומפנק
מרק כתום הוא אחד המתכונים המנחמים והמזינים ביותר, שמתאים במיוחד לעונת החורף. השילוב של גזר, דלעת, בטטה, בצל וסלרי יוצר מרק עשיר בטעמים בעל מרקם קטיפתי ייחודי, שמחמם את הגוף והלב. מדובר במרק שקל להכין והולך נפלא עם מגוון תוספות, משתלב כמנת פתיחה לארוחות שונות אך יכול בקלות לשמש כארוחה בפני עצמו. קרא עוד…
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
אין כמו מרק עגבניות חם ועשיר כדי להפוך יום קריר לנעים במיוחד. מרק עגבניות בתנור מביא לשולחן עומק של טעמים שמתקבלים מתהליך הצלייה – עגבניות מתוקות ובעלות טעם מעט חרוך, המתמזג לכדי מרקם חלק ועשיר בטעמים. קרא עוד…
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
מרק אפונה עשיר, סמיך ומנחם מתאים בדיוק לימים הקרים של החורף. מנה חמה ומשביעה עם טעמים עמוקים שמחממים את הגוף ואת הנפש. מדובר במתכון פשוט שמביא את האפונה למרכז הבמה ומדגיש את המתיקות הטבעית שלה לצד תיבול עדין שמאזן את הטעמים. קרא עוד…
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מרק עדשים מלא ערכים תזונתיים, פשוט להכנה, ומשביע להפליא הוא אחד המרקים הכי מנחמים שיש. מדובר במנה שמתאימה לכל עונות השנה – מחממת בחורף, קלילה בקיץ, ומשלבת טעמים עמוקים יחד עם תיבול עדין. קרא עוד…
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מרק בצל הוא מתכון חורפי אהוב ביותר, צלחת מרק בצל חמה ועשירה בטעמים מושלמת לארוחת ערב לצד פרוסת לחם קראנצ’ית. הבישול האיטי עוזר להוציא את המתיקות של הבצל שמשתלבת יחד עם ציר עמוק ועשיר, יוצר שילוב מנצח שמרגיש כמו חיבוק בקערה. קרא עוד…
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מרק עוף הוא המתכון המנצח לשמירה על הבריאות בימים קרים או למי שמחפש ארוחה ביתית מחממת ונוסטלגית. המנה הזו, שהיא ללא ספק אחת האהובות במטבח הישראלי, משלבת טעמים עשירים ועמוקים עם ערכים תזונתיים, מה שהופך אותה לא רק למנחמת אלא גם לבריאה במיוחד. קרא עוד…
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מרק ירקות ביתי, חם ומזמין, המשדרג את הימים הקרירים וממלא את הבית בניחוחות משגעים. מדובר במרק קלאסי ופשוט להכנה, שמביא איתו טעמים עמוקים, צבעוניות מרהיבה ותחושת בריאות בכל כף. השילוב של ירקות טריים ותיבול עדין הופך את המנה הזו לבחירה נהדרת כארוחה קלה או כמנת פתיחה והוא מתאים לכולם, ילדים, מבוגרים, טבעונים ואוכלי כל. קרא עוד…
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, מיוחד ומחמם
מרק סלק, הידוע גם כ-בורשט, הוא מרק בעל צבע מרהיב וטעם ייחודי. הבורשט הוא מרק קלאסי מהמטבח המזרח-אירופאי, הוא עשיר בסלקים טריים שמעניקים לו צבע סגול עמוק וטעמים מתקתקים וחמצמצים. זהו מרק מחמם, מלא ירקות, וניתן להגיש אותו חם בימי החורף הקרים או קר בימי הקיץ החמים. קרא עוד…
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מרק שום הוא הבחירה המושלמת למי שמחפש מנה אלגנטית וייחודית שתמלא את הבית בניחוחות משגעים. מדובר במרק עשיר בטעמים, שמשלב את הארומה של השום עם תיבול עדין היוצר חוויה קולינרית מפנקת ולא שגרתית. קרא עוד…
כיצד לשמור על מרקים לאחר ההכנה
לאחר שנותנים למרק להתקרר ניתן לארוז את מה שנשאר או את הכל לקופסה גדולה או לחלק לכמה קופסאות קטנות לפי מנות לשימוש נוח. את כל סוגי המרקים ניתן לשמור במקרר לאחר ההכנה ואפילו להקפיא.
עוד בבלוג בישולים:
בהצלחה ובתאבון