הכנת מרק בתנור – דרך קלה ופחות נפוצה
הכנת מרק בתנור שונה מהכנת מרק בסיר בזה שקודם מכינים את הירקות ורק לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים או את הנוזלים שהגירו הירקות במהלך הצלייה בתנור. נדרשת עבודה עם בלנדר מוט לצורך טחינה של הירקות לאחר צלייתם. ניתן להכין את הירקות בתוך סיר שמתאים לתנור או בתבנית אפייה עמוקה.
בחירת הירקות – בסיס המרק הוא לרוב ירקות טריים, ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות ממש כמו שמכינים אנטיפסטי. במהלך הצלייה הירקות עוברים תהליך המשחררים את טעמיהם ומוסיפים להם עומק וניחוחות צלויים. ניתן להשתמש בירקות בסיס כמו בצל, גזר, סלרי, קישואים… ולהוסיף להם את ירקות העיבוי כמו עגבניות, ירקות כתומים וכדומה, בקיצור את כל הירקות שיהיו במרק.
- את הירקות חותכים גס ומכניסים לקערת ערבוב או מגש אפייה עמוק, מוזגים שמן ותבלינים, מערבבים למריחה אחידה על כל הירקות ומכניסים לתנור לחום של כ-180 מעלות לכ-45 דק’ או עד שהירקות צלויים טוב.
הכנת ציר – ברוב המקרים נאלץ להוסיף נוזלים כדי להגיע למרקם הרצוי במהלך הטחינה. ניתן להשתמש במים כדי אך אם בוחרים להוסיף ציר ירקות/עוף וכדומה ניתן להגיע למרקם וטעמים עשירים יותר. בדרך כלל לא הזדקקתי להרבה נוזלים ועל כן לא בטוח שכדאי לטרוח ולהכין הרבה ציר אבל מי שרוצה יכול.
טחינה – לאחר שהירקות מוכנים צריך להעביר אותם לקערה עמוקה (כמו סיר מרק או מד ליטר) לטחינה עם בלנדר מוט. טוחנים את הירקות הקלויים ולאחר מכן מוסיפים נוזלים וטוחנים שוב או בהדרגה תוך כדי טחינה. כשמסיימים ניתן לבדוק טעמים ולשפר במקרה הצורך.
טיפים להכנת מרק בתנור:
- לפני כניסת הירקות לתנור צריך לתבל אותם טוב ולמרוח בהרבה שמן לצלייה איכותית, ניתן גם להוסיף שמן זית לטעם.
- לתת לירקות להצלות טוב בתנור, במידה וקצת נשרף זה ממש לא נורא ואף יכול להוסיף לטעם הטוב.
- בשלב הטחינה ניתן להוסיף תוספות מעניינות כמו שמנת, גבינה ואפילו חלה טריה שיעשירו ויסמיכו את מרקם המרק.
- ניתן להכניס למרק תוספת לאחר הטחינה כמו אפונה מבושלת, קוביות גזר מבושלות ועוד רעיונות לפי סוג המרק.
עוד בבלוג בישולים:
בהצלחה ובתאבון