Skip to content

הכנת מרק בתנור – דרך קלה ופחות נפוצה

הכנת מרק בתנור שונה מהכנת מרק בסיר בזה שקודם מכינים את הירקות ורק לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים או את הנוזלים שהגירו הירקות במהלך הצלייה בתנור. נדרשת עבודה עם בלנדר מוט לצורך טחינה של הירקות לאחר צלייתם. ניתן להכין את הירקות בתוך סיר שמתאים לתנור או בתבנית אפייה עמוקה.

בחירת הירקות – בסיס המרק הוא לרוב ירקות טריים, ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות ממש כמו שמכינים אנטיפסטי. במהלך הצלייה הירקות עוברים תהליך המשחררים את טעמיהם ומוסיפים להם עומק וניחוחות צלויים. ניתן להשתמש בירקות בסיס כמו בצל, גזר, סלרי, קישואים… ולהוסיף להם את ירקות העיבוי כמו עגבניות, ירקות כתומים וכדומה, בקיצור את כל הירקות שיהיו במרק. 

  • את הירקות חותכים גס ומכניסים לקערת ערבוב או מגש אפייה עמוק, מוזגים שמן ותבלינים, מערבבים למריחה אחידה על כל הירקות ומכניסים לתנור לחום של כ-180 מעלות לכ-45 דק’ או עד שהירקות צלויים טוב. 

הכנת ציר – ברוב המקרים נאלץ להוסיף נוזלים כדי להגיע למרקם הרצוי במהלך הטחינה. ניתן להשתמש במים כדי אך אם בוחרים להוסיף ציר ירקות/עוף וכדומה ניתן להגיע למרקם וטעמים עשירים יותר. בדרך כלל לא הזדקקתי להרבה נוזלים ועל כן לא בטוח שכדאי לטרוח ולהכין הרבה ציר אבל מי שרוצה יכול. 

טחינה – לאחר שהירקות מוכנים צריך להעביר אותם לקערה עמוקה (כמו סיר מרק או מד ליטר) לטחינה עם בלנדר מוט. טוחנים את הירקות הקלויים ולאחר מכן מוסיפים נוזלים וטוחנים שוב או בהדרגה תוך כדי טחינה. כשמסיימים ניתן לבדוק טעמים ולשפר במקרה הצורך.

טיפים להכנת מרק בתנור:

  • לפני כניסת הירקות לתנור צריך לתבל אותם טוב ולמרוח בהרבה שמן לצלייה איכותית, ניתן גם להוסיף שמן זית לטעם.
  • לתת לירקות להצלות טוב בתנור, במידה וקצת נשרף זה ממש לא נורא ואף יכול להוסיף לטעם הטוב. 
  • בשלב הטחינה ניתן להוסיף תוספות מעניינות כמו שמנת, גבינה ואפילו חלה טריה שיעשירו ויסמיכו את מרקם המרק. 
  • ניתן להכניס למרק תוספת לאחר הטחינה כמו אפונה מבושלת, קוביות גזר מבושלות ועוד רעיונות לפי סוג המרק. 

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …
איך להכין אנטיספטי כרובית בתנות
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק …

בהצלחה ובתאבון