איך להכין מרק עוף
מרק עוף הוא המתכון המנצח לשמירה על הבריאות בימים קרים או למי שמחפש ארוחה ביתית מחממת ונוסטלגית. המנה הזו, שהיא ללא ספק אחת האהובות במטבח הישראלי, משלבת טעמים עשירים ועמוקים עם ערכים תזונתיים, מה שהופך אותה לא רק למנחמת אלא גם לבריאה במיוחד.
בין אם תבחרו להגיש אותו לצד אטריות דקיקות או פשוט ליהנות מהנוזל הצלול עם ירקות שורש – מרק עוף הוא תמיד הבחירה הנכונה לכל המשפחה.
מצרכים:
- עוף – חלק מועדף
- בצל – 1
- סלרי – 2-3 גבעולים
- גזר – 3 יחידות, קלופים וחתוכים
- קישוא – 1
- שמיר טרי – חופן
- מים – לפי הצורך
- מלח ופלפל – לפי הטעם
- כורכום – ½ כפית (להענקת צבע וניחוח עמוק)
*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות.
איך מכינים?
הכנות: שוטפים ומקלפים את הירקות לפי הצורך לפני החיתוך. חותכים את הירקות בגדלים הרצויים, ניתן לגוון ולחתוך פרוסות, מקלות או פלחים שיוסיפו לנראות של המרק. אפשר לחתוך הכל גס לקבלת מרק יותר צלול ואפשר גם לקצוץ חלק לקבלת מרק עם מרקם עשיר יותר.
הכנת העוף:
- בוחרים את חלקי העוף הרצויים להכנת המרק, ניתן להשתמש בכל חלקי העוף להכנת המרק וכל חלק נותן טעם קצת שונה. ניתן להכין את המרק בעזרת חלקי השוק הירך או הכנף ביחד או לחוד, אני הכי אוהב להכין מגרונות ועצמות חזה.
- ניתן לשטוף את העופות לפני שמכניסים לסיר, הנושא שנוי במחלוקת, באופן אישי בדרך כלל אני לא שוטף לעיתים אני שוטף לאחר הפשרה או במקרים מסויימים.
- ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי מלא ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. במהלך הרתיחה, מסירים בעזרת כף, כף מחוררת או מסננת קטנה ביסודיות את הקצף שעולה לפני השטח לקבלת ציר צלול – (זה נקרא: לכפה).
הוספת הירקות
לאחר שהקצף הוסר, מוסיפים לסיר את הבצל, גבעולי הסלרי, הגזר, הקישוא, ועוד תוספות אם משתמשים. מוסיפים גם מלח, פלפל ושמיר טרי ומערבבים בעדינות. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ומבשלים את המרק במשך כשעה או עד שמוכן עם מכסה סגור.
סיום:
לאחר הבישול צריך להוציא את העוף מהסיר, במידה ומדובר בחלקי עוף עם בשר ניתן להפריד את הבשר לחתיכות קטנות ולהחזיר לסיר בלי העצמות או פשוט להגיש אותם כפי שהם. במידה ויש שאריות עוף או גרונות אז מוציאים וזורקים לפח אות מנשנשים מי שאוהב.
טיפים לשדרוג המרק:
- אטריות דקיקות: הוסיפו אטריות דקות (למשל אטריות ביצים) לחוויה משלימה. מבשלים אותן בנפרד ומוסיפים לצלחת בעת ההגשה.
- דלעת : הולכת מצויין עם המרק.
- שורש סלרי: למרק לטעמים עמוקים עוד יותר.
- שורש פטרוזיליה: ניתן להוסיף במקום או בנוסף למרכיבים אחרים.
- שום: אפשר להוסיף שן שום שלמה בזמן הבישול לקבלת ניחוח עדין
- זנגביל (ג’ינג’ר): מגורד לתוספת בריאות ואפקט מחמם במיוחד.
- לימון טרי: הגישו לצד פלחי לימון סחוט למי שאוהב חמצמצות עדינה.
- תוספות פריכות: לצד המרק, ניתן להגיש טוסטונים ביתיים או קרוטונים פריכים להשלמת המנה.
- כורכום: מעט יכול להוסיף לטעם ולצבע של המרק.
איך לשמור את המרק?
מרק עוף נשמר במקרר עד 4 ימים. אם המרק מתקרר והשומן נקרש, ניתן להסיר אותו בקלות לפני החימום החוזר.
בהצלחה ובתיאבון! 🍲🐔
מרקי ירקות שונים להכנה ביתית
מרק גריסים ותפוא | מרק אפונה |
מרק כתום | מרק עדשים |
מרק עגבניות בתנור | מרק בצל |
מרק ירקות | מרק עוף |
מרק סלק (בושרט) | מרק שום |