
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה אותנו לרגעים שקטים של שבת, או סתם ערב של בית. זו בדיוק העוגה הזאת – עוגת דבש קלאסית עם טאץ’ מיוחד של תה, שמביאה איתה עומק טעמים וניחוחות מפנקים. היא מושלמת ליד קפה או תה, לשבת בבוקר או לאורחים של הרגע האחרון. אין בה קיצורי דרך, אבל כל שלב – שווה.
מצרכים:
- 2 ביצים בגודל L (אם אין אפשר להשתמש ב-3 ביצים בגודל M)
- ½ כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
- ⅓ כוס (70 גרם) שמן
- ½ כוס דבש איכותי (כ-80 גרם) + קצת דבש להברשה
- כוס (120 מ”ל) תה (או חצי ספל) חזק מאוד בכל טעם שאוהבים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית (אפשר סוכר וניל במקום או לוותר)
- 1½ כוסות (210 גרם) קמח לבן
- 1 כפית (5-8 גרם) אבקת אפייה
* המצרכים מסודרים לפי סדר ההכנה, ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך – המתכון מספיק ל-2 תבניות אינגליש קטנות.
אופן ההכנה:
1. הכנות – כי מיזנפלס זה לא רק לשפים
חממו תנור ל־160 מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק גדולה או שתיים קטנות (אפשר גם בתבנית עגולה או תבניות קאפקייקס לבחירתכם). אני ממליץ למרוח שכבה דקה מאוד של שמן בעזרת האצבעות – זה עוזר למנוע הדבקה, מי שרוצה יכול להשתמש גם בנייר אפייה.
2. הכנת התה
מכינים תה לפי הטעם לפי הטעם(אני השתמשתי בתה שחור). ונותנים לו להמתין עד שנצטרך – אנחנו צריכים אותו לא חם מדי כדי לא לבשל בטעות את הביצים.
3. מקציפים ביצים וסוכר
מכניסים את הביצים והסוכר במיקסר ומקציפים בעזרת וו הקצפה. מומלץ להתחיל עם מהירות נמוכה בהתחלה ולהגביר אחרי שהבלילה התאחדה. יש צורך לעשות את הפעולה בין 5-10 דקות עד שהבלילה מסמיכה וניתן לראות בועות אוויר, כמה שיותר בועות יותר טוב.
4. מוסיפים רטובים
מוסיפים את השמן, דבש, וניל (ניתן גם סוכר וניל או לוותר אם אין) ואת התה שהתקרר בינתיים וממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד שהכל הופך לבלילה אחידה.
5. קמח ואבקת אפייה
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שהקמח נטמע לגמרי. אל תשכחו לגרד עם לקקן את דפנות ותחתית הקערה – שם נוטה להתחבא קמח.
6. מכנסים לתנור
מעבירים לתבנית משומנת שהכנו, אבל מקפידים שלא למלא את התבנית עד הסוף – במהלך האפיה העוגה תתפח וצריך להשאיר לה מקום לעלות (למלא בערך ⅔ גובה).
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ונותנים לה כ 40-50 דק’ או עד שהעוגה מקבלת צבע יפה של עוגת דבש.
כדי לבדוק אם העוגה מוכנה צריך להכניס קיסם עץ למרכז העוגה – אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה. אם אתם מקבלים קיסם לח עם פירורי עוגה צריך לתת לעוגה עוד קצת זמן בתנור.
7. מברישים בדבש לפינוק
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים את החלק העליון שלה עם קצת דבש לפי הטעם – זה מוסיף ברק, רכות וטעם נפלא.

איך לשמור על עוגת דבש לאחר ההכנה
כשהעוגה מתקררת, עוטפים היטב בשקית, ניילון נצמד או בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
טיפ לסיום:
אפשר להכין את העוגה גם יום מראש – היא אפילו משתבחת עם הזמן. והיא נשמרת מצוין כמה ימים בחוץ, אם רק תצליחו לא לגמור אותה קודם
בהצלחה
!ובתאבון
Image by KamranAydinov on Freepik