Skip to content

איך להכין ציר עוף מושלם במטבח הביתי

כדי לשדרג מרקים ביתיים שונים בטעם ומרכיבים בריאים אשר תורמים רבות לערכים התזונתיים של המרק. ציר עוף יכול לשמש כבסיס נפלא למרקים, רטבים ותבשילים רבים, וכדומה ולשדרג אותם בטעמים עמוקים ואותנטיים. הכנת ציר עוף בבית לא מסובכת, דורשת מרכיבים בסיסיים וזמן בישול ארוך שממלא את הבית בניחוח בלתי נשכח. 

את ציר העוף שלי אני אוהב להוסיף כבסיס הנוזלים למרקים שונים ולכן אני לא מוסיף לו טעמים בכלל מלבד הטעם של העוף. את יתר הטעמים שיתחברו לציר העוף אני מוסיף כאשר אני מכין את בסיס המרק שאליו נכנס הציר. 

מאיזה חלקים ניתן להכין ציר

ניתן להשתמש בעוף על כל חלקיו להכנת ציר עוף. אפשר לערבב חלקים שונים או לעשות רק מחלקים מסוימים, עם בשר או רק עצמות ולהפתעתי יש הבדל ניכר בטעמים. ניתן לעבוד עם חלקי הכרעיים – שוק וירך או עם עצמותיהם, אותו דבר עם כנפיים וגרונות, עצמות החזה והגב של העוף. לדעתי האישית ציר עוף מחלקי הגרון ועצמות החזה הוא הטעים ביותר. 

מצרכים להכנת ציר עוף:

  • עוף
  • מים

לגבי הכמויות: ניתן להכין ציר עם מעט או הרבה עוף, אין ממש חוקים. כמה שיותר עוף יותר טעם. 

שלבי הכנת הציר:

הכנות: ניתן לשטוף את העוף לפני הכניסה לסיר אבל אני באופן אישי לא עושה זאת ברוב הפעמים (אלא אם משהו..). אם עובדים עם עוף קפוא מומלץ להפשיר אותו יום לפני הכנת הציר במקרר, אך כבר קרה שהכנסתי את העוף ישר מהמקפיא לסיר עם מים וגם זה יצא מצויין.

הרתחת הציר וכיפוי הקצף: מכניסים את העופות לתוך סיר עם מים ומתחילים לחמם עד שמגיע לרתיחה. בזמן שהמים מתחילים להתחמם תוכלו לראות קצף שמצטבר על פני המים, ניתן לתת לו להצטבר קצת לפני שזורקים. את הקצף צריך להוציא בעזרת כף או מסננת קטנה ויש לשים לב להוציא את הכל או הכי הרבה שאפשר לפני הרתיחה.

בישול: לתת לציר להתבשל על חום בינוני+ כשהוא מבעבע חזק יחסית. אני אוהב לסגור את המכסה אבל לא חייבים אפשר לבשל גם עם מכסה פתוח. הציריצטמצם עם סיר סגור או פתוח לכן אולי יהיה צורך להוסיף נוזלים. במידה והוספתי נוזלים אני מביא לרתיחה שוב לפני שסוגרים.

סינון: לאחר שנותנים לציר מעט להתקרר צריך לסנן אותו מהעצמות ושאריות עוף אחרים לפני השימוש. 

כיפוי הקצף של הציר לפני הרתיחה
שאריות העוף במים לפני הרתיחה

טיפים לעבודה נכונה

  • משך הבישול של הציר עוף: תלוי במשתנים כמו עוצמת החום גודל הסיר, כמות העוף או המים וכאלה. כאשר אני מכין ציר למרק אני לוקח בחשבון שהוא ימשיך להתבשל שוב ביחד עם המרק ולכן אני מבשל אותו בסביבות שעה בלבד ועל חום בינוני+. ניתן לבשל ציר כמה זמן שרוצים, רוצים יומיים לכו על זה, בטוח יצא לכם משהו מטורף, רק על תשכחו להוסיף נוזלים. במידה ורוצים ציר ארוך אני ממליץ לעבוד עם חום בינוני-.
  • ציר מעוף קפוא: לא אידיאלי לדעתי אך במידה ואתם בכל זאת עושים ציר מעוף שלא הספיק להפשיר תביאו את הנוזלים לרתיחה בעזרת חום נמוך יותר. ככל שהעוף יפשיר במהלך החימום הוא יוציא עוד ועוד קצף שכדאי להיפטר ממנו. הרתחה מהירה יכולה לגרום למים לרתוח בזמן שהעוף קפוא ולא הספיק לשחרר את הקצף ואז קשה למצוא אותו במים מבעבעים
  • בשר עוף: ציר העוף הנעשה מחלקים עם בשר ולא רק עצמות ניתן להפריד את הבשר ולהכניס אותו לסיר המרק אליו הוספנו את הציר. 

איך לשמור על הציר

במקרר: אני תמיד מוסיף את הציר למרק ושומר את המרק כ-4 ימים במקרר בכלי אטום עם קיבולת מתאימה.

במקפיא: ניתן להקפיא ציר ולהשתמש בו בעת הצורך, הפשרת ציר יכולה להיות במקרר או אפילו בסיר על חום נמוך מאוד. 

*טיפ – מזוג למגשי קוביות קרח או מיכלים קטנים, לקבלת ציר בכמויות קטנות זמין בכל עת להוספה למנות או רטבים.

בהצלחה ובתיאבון! 🥕🥔🥬


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …
איך להכין אנטיספטי כרובית בתנות
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק …