תמיד חשבתי ששום קונפי נתפס כמאכל יוקרתי או גורמה והוא משהוא שממש קשה לעשות. מאז שגיליתי כמה קל התהליך ההכנה ושהשום קונפי הוא בעל חיי מדף ארוכים, יוצא לי להכין אותו בתדירות גבוהה ואני לא יכול לספור את כמות הארוחות/נשנושים שהוא שדרג עבורי.
לפני שאתחיל במתכון כמה מילים על קונפי, בעצם מדובר בשיטת בישול איטי בעזרת שמן בחום נמוך לצורך שמירתו לאורך זמן רב. המילה מגיעה מהמטבח הצפרתי ומשתמשים בה לבישול של דברים שונים מבשר לפירות וירקות ובין היתר שום.
מצרכים:
שום
1 ק”ג
שמן בישול
0.750 ל’
טימין
חופן גבעולים
תוספות אפשריות
רוזמרין
חופן גבעולים
שמן כמהין
לפי הטעם
פלפל אנגלי
לפי הטעם
המתכון נותן כמות גדולה מאוד של שום קונפי ניתן להכפיל להגדלת הכמות.
אופן ההכנה:
1. שלב ראשון צריך לקלף את שיני השום מקליפתם, אני נוהג לקנות שום קלוף ולחסוך לעצמי את המאמץ. בדרך כלל השום מגיע בחבילות של 1 ק”ג שזה קצת הרבה אז תהיו מוכנים לחלק.
2. לאחר שסיימנו לקלף את השום יש להכניסו לתוך סיר עמוק ולמזוג מעליו שמן בישול. על השמן לכסות את כל השום מבלי להשאיר חלקים חשופים. בשלב הזה ניתן להניח על השום את גבעולי הטימין שיהיה נוח להוציא בסוף השימוש.
3. יש לחמם את הסיר בחום נמוך ולחכות להחלת הביעבוע שמעיד על כך שהשמן נכנס לעבודה ומבשל את השום. למי שאין מד חום כך תדעו שזאת הטמפ’ הנכונה להכין השום קונפי, למי שיש מד חום רצוי לבשל בין 90-100 מעלות צלזיוס.
4. יש לבשל את השום כ-25 דק על להתרככות השום, ניתן לבדוק בעזרת קיסם עץ אם השום מוכן. ברגע שהקיסם חודר לשום וגם יוצא בקלות זה מוכן. מוציאים שן שום נותנים לה להתקרר וטועמים. במידה ומוכן מורידים את הסיר מהאש ונותנים לשמן להתקרר לאיטו.
טיפים לעבודה נכונה:
• חשוב לשים לב לטמפרטורת השמן, אנו רוצים לשמור על טמפ’ נמוכה ככל האפשר בשביל שהשום ישמור על צבעו ולא יצא מטוגן אלא מבושל ובעל מרקם מהודק.
• בעת האחסון חשוב לשים לב שהשום מכוסה כולו בשמן, אשר שומר עליו לאורך זמן בכך שהוא מונע מהאוויר לחדור אל השום.
שידרוגים ורעיונות ליצירתיות:
• ניתן להוסיף רוזמרין או פלפל אנגלי ועוד לפני שלב הבישול בשמן.
• ניתן להוסיף שמן כמהין או שמן זית לאחר הבישול להוספת טעם.
שמירה על השום קונפי לאחר ההכנה:
• ניתן לשמור על השום כ 3-4 שבועות ואפילו יותר, מומלץ לשמור בקירור אך להוציא לפני האכילה בשביל שיהיה בטמפ’ החדר.
מה ניתן לעשות עם שום קונפי:
השום הולך בעצם עם כל דבר, ניתן פשוט למרוח אותו על פרוסת לחם או טוסט או להוסיף אותו למנות שונות שאתם מכינים מסלטים ועד פסטות,פיצות לאחר הבישול או האפיה. ניתן להגיש אותו לפני מנה ראשונה כפותח תאבון לפני הארוחה ועוד.
בהצלחה !ובתאבון
תודה שקראתם!
האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור
ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0
אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים