מסלול הלימודים להוצאת רישיון סוכן ביטוח
קורס מימון וסטטיסטיקה למבחני הרשות לניירות ערך
אחד מקורסי היסוד בדרך לרישיון סוכן ביטוח הינו הקורס במימון וסטטיסטיקה, אורך הקורס כ-20 מפגשים שנמשכים על פני כ-3 חודשים שבסופם ישנה בחינה מסכמת. החומר הנילמד הוא בעיקרו מתמטי המבוססת על הבנה כללית של נושאים כמו ריביות, עמלות, חסכונות וכדומה, כך שרוב הזמן תיפתרו שאלות מתמטיות המבוססות על נושאים אלו בעזרת נוסחאות, נעלמים ומחשבון פיננסי.
רוב הקורס מוקדש ללימודי נושאים הקשורים למימון וחלקו האחר לנושאים הקשורים לסטטיסטיקה, חזרות על החומר והכנה למבחן. החומר הנלמד מגוון מאוד ומכיל נושאים רבים, כך שתרגול הבית מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך הלמידה בכיתה עצמה. חשוב להבין את הנלמד ולא לדלג על חומר מסוים במהלך הקורס מאחר ורוב הנושאים קשורים זה בזה, תורמים להבנה הכללית ופיתוח דרך חשיבה פיננסית שתעזור לפתרון התרגילים.
לצרוך פיתרון התרגילים ישנה חובה להצטייד במחשבון פיננסי לא מדעי מסוג FC-100v או FC-200v. במהלך הקורס למדנו איך לתפעל את המחשבון וכיצד להשתמש בחלק מהפונקציות הקיימות בכדי לחשב תרגילים בכיתה ובמבחן. (ניתן לקרוא יותר בקישור הבא על המדריך בסיסי למחשבון פיננסי )
נושאי לימוד
סדרת תשלומים קבועה – כיצד לעתד/להוון ולחשב סדרת תשלומים קבועה וריביות.
פונקצית CMPD – כיצד להשתמש במחשבון פיננסי ולעבוד עם פונקציות לחישוב סדרות תשלומים.
הטבות – כיצד הטבות משפיעות על הריבית וכיצד לחשב אותן.
פונקציית CASH – כיצד להשתמש במחשבון פיננסי ולעבוד עם פונקציות לחישוב סדרות תשלומים.
הלוואות ולוח סילוקין – אילו סוגי הלוואות ישנם, מה זה לוח סילוקין ואיך מחשבים אותו.
קבלת החלטות השקעה בתנאי אי וודאות – כיצד לבחור בין כמה סוגי השקעות ע”פ קריטריונים שונים.
קומבינטוריקה – חישוב מספר האפשרויות העומד לפנינו במצבים מסוימים.
סטטיסטיקה תיאורית – אפיון פריטים השייכים לאוכלוסיה או מדגם.
סוגי התפלגויות – חישוב הסיכוי שמאורע מסוים יקרה או לא יקרה.
קשר בין משתנים ורגרסיה לינארית – שיטה לניתוח מדגמים סטטיסטיים בעזרת מציאת פרמטרים בין משתנים.
מימון בתנאי אי וודאות – תוחלת שונות, שונות משותפת, משקל מניה בתיק ואיך כל זה עוזר לקבל החלטה בין שתי מניות או תיקים.
מודל CAPM – מודל לתמחור נכסים פיננסיים.
עלויות הקורס
עלות הקורס בסטטיסטיקה ומימון עומד על כ-2500 ש”ח לפני הנחות, ניתן לקבל הנחות ע”פ מספר קריטריונים, עלות מבחן סוף קורס כ-500 ש”ח (ישולמו לרשות לניירות ערך לקראת סוף הקורס).
זכאים לפטור
בעלי תואר ראשון בכלכלה, חשבונאות, מנהל עסקים, או ביטוח זכאים לפטור מבחינות היסוד ולא צריכים לעשות את הקורס. ניתן להגיש בקשה לפטור באתר הרשות לניירות ערך.
מבחן מעבר
ישנם שני מועדים למבחן סוף הקורס בקיץ (מאי) וחורף (נובמבר). המבחנים הכלל ארציים נערכים בת”א והם של הרשות לניירות ערך ושוק ההון. משך המבחן הוא שעתיים וחצי כשכל מה שמותר זה מחשבון פיננסי ועט. המבחן מורכב מ-20 שאלות, יש לענות על לפחות 12 נכון על מנת לקבל ציון עובר, כולם נבחנים על אותו המבחן שמופיע בכמה גרסאות בהן השאלות מסודרות בסדר שונה.