שהייתי ילד קראנו לזה חביצ’יפס, חביתה עם תפוח אדמה שמכניס למנה פחמימות ועוזר להגיע לתחושת שובע יותר ארוכה וגם זה מאוד טעים. כמו תמיד אופן ההכנה של המתכונים פשוט, יש צורך לשמור על כמה הוראות פשוטות בשביל שייצא יצא טעים והמטבח יישאר קל לניקוי לאחר העבודה. בנוסף שמירה על כמה כללי יסוד בשעת העבודה יאפשרו לכם להנות מחביתות יפות וטעימות בלי הרבה מאמץ. משך ההכנה של המתכונים הוא כ 10-15 דק, וכל המתכונים הם בעזרת אותם המצרכים, רק תחליטו איך תרצו לאכול את החביצ’יפס שלכם.
מצרכים:
תפוח אדמה
1 קטן / 1⁄2 בינוני
ביצה
1
שמן בישול
כף
תוספות אפשריות
קמח/קמח חומוס
2 כפות
שמיר/עשבי תיבול
6-7 גבעולים
גינה בולגרית/פרמז’ן
בכמות הרצויה
המתכון נותן כמות של חביתה לאדם, ניתן להכפיל להגדלת הכמות.
אופן ההכנה:
חביצ’יפס קלאסי:
1. יש לקלף את התפוח אדמה ולחתוך לפרוסות דקות עגולות, חשוב שהפרוסות יהיו דקות בכדי שתפוח vאדמה יספיק להתבשל ויהיה מוכן בבישול בזמן קצר.
2. לחמם מחבת עם שמן לחום בינוני, חשוב שלא יהיה חם מידי בשביל שלא נשרוף את התפו”א ונוכל לעבוד בקצב נעים, ולפזר את תפוחי האדמה אחד ליד השני במחבת בזהירות.
3. בזמן הזה ניתן לשבור את הביצה לכלי ולערבב אותה טוב עד שהיא נהיית אחידה, מי שרוצה יכול לעשות זאת לפני תחילת העבודה עם המחבת.
4. לאחר שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב, יש להפוך את אותם בעזרת מלקחיים ולדאוג שהם מכסים את פני כל המחבת. לאחר מכן למזוג עליהם בעדינות את הביצה בצורה איטית ומדודה שמכסה את כל תפוחי אדמה במחבת. במידה והמחבת חמה מאוד בשלב הזה מומלץ להוריד קצת את החום כדי שהביצה תתבשל טוב.
5. לאחר שהביצה מפסיקה להראות נוזלית יש להפוך את החביתה. ניתן להפוך בזהירות בעזרת תרבד, עדיף למי שיודע כיצד להפוך בעזרת המחבת לעשות זאת, ז יותר קל ועוזר לשמור על צורתה. לאחר ההפיכה אפשר לכבות את האש ולהשאיר עוד כחצי דקה לפני שאפשר להוריד לצלחת ולאכול.
טיפים לעבודה נכונה:
• הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת להכנת המנה הזאת הוא לשחק בטמפרטורת המחבת, עבודה בטמפ’ נכונה תעזור לא לשרוף את המנה ולהשיג את מידת העשייה הנכונה לתפוח אדמה ולביצה.
• בהכנה של יותר משתי ביצים מומלץ לעבוד על אש קטנה לאחר הוספת הביצה.
שידרוגים ורעיונות ליצירתיות:
• ניתן להוסיף שמיר קצוץ / שום כתוש / טימין / זיתים חתוכים ועוד… לפני שלב הוספת הביצה.
• ניתן להוסיף גבינה בולגרית מגורדת או פרמז’ן ועוד… לאחר שלב הוספת הביצה.
• ניתן להוסיף קמח רגיל או קמח חומוס לביצה למרקם יותר מלא של חביתה.
שמירה על החביצ’יפס לאחר ההכנה:
• מומלץ לאכול את החביתה מיד עם הכנת ולא לתת לה לשבת יותר מידי זמן.
מה ניתן לעשות עם החביצ’יפס:
מומלץ לאכול ביחד עם שמנת חמוצה, השמנת מוסיפה מלא למנה הזאת. להגיש לצד ירקות חתוכים לארוחת בוקר מזינה וטעימה שתשמור על תחושת שובע וקלילות לאורך זמן.
בהצלחה !ובתאבון
תודה שקראתם!
האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור
ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0
אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים