
חלוקת הפסטה למנות לפני הקפאה
אחת הדרכים העיקריות בהן אני מבטיח שתהיה לי מנת פסטה זמינה לכל צרה בזמן קצר היא חלוקת פסטה למנות והקפאה. הפשרת הפסטה היא קלה ומהירה וכל מה שנשאר זה לדאוג רק לרוטב פסטה. הקפאת רוטב לפי מנות בדיוק למטרה זאת תחסוך מכם גם את הפעולה הזאת ותאפשר לכם ליהנות מרוטב בריא ומושקע ללא מאמץ.
משקל הפסטה
אני בדרך כלל מחלק לשקיות עם כמות של מנה לילדים ולכן אני מקבל הרבה מנות קטנות, מכיוון שלא כולם כמוני אפרט על חלוקת המנות מיד אבל קודם כל ארחיב על משקל הפסטה.
500 גרם של פסטה יבשה יניבו בערך 1.2 עד 1.4 ק”ג של פסטה מבושלת, תלוי בסוג הפסטה וכמה זמן היא בושלה (פסטה שמתבשלת יותר זמן סופגת יותר מים).

כמה פסטה אוכל בן אדם בארוחה?
מבוגרים
אדם מבוגר יכול לאכול כ-250 גרם פסטה מבושלת בממוצע (ואף יותר אם היא טעימה בטירוף). זאת אומרת שחבילה של 500 גרם פסטה יבשה תספיק ל 4-6 מנות של פסטה טעימה למבוגרים. אם מדובר בתוספת למנה עיקרית אז בכמות הזאת ניתן יהיה להאכיל עוד כ 2-3 מבוגרים.
ילדים
מנת פסטה לילדים קטנים (גילאי 3–6) – בסביבות 120-150 גרם פסטה למנה לילדים. זה בערך 50–70 גרם פסטה יבשה.
ילדים גדולים (גילאי 7–12) – בסביבות 150-220 גרם פסטה למנה לילדים. זה בערך 70–100 גרם פסטה יבשה.
זה כמובן תלוי אם זו הארוחה המרכזית או תוספת, ואם יש עוד מנות ליד.
איך לחלק את הפסטה למנות – אחרי הקירור
לאחר שהבנו לאיזה גודל מנה אנו רוצים לחלק את הפסטה הגיע הזמן לכתוב איך לעשות זאת. אם עוד לא הכנתם פסטה והכנתם אותה לחלוקה מוזמנים לקרוא את המאמר של איך לבשל פסטה. אם כן נתחיל את מלאכת החלוקה.
במידה ואין ברשותכם משקל ניתן להשתמש בכלי כמו כוס מדידה או מצקת על מנת לחלק את הפסטה בכמויות שוות.
- את הפסטה נכניס לתוך שקיות סנדביץ רגילות על פי הכמות הרצויה עד אשר כולה תהיה מחולקת.
- לאחר שכל הפסטה בשקיות ניקח כל פעם שקית אחת ונגלגל בעדינות עד לקבלת גליל מלופף בשקית.
- את השקיות המגולגלות נניח בקופסא (אני שם קופסת פלסטיק ליטר פתוחה) ונכניס למקפיא – ניתן לשמור גם במקרר למשך 3-4 ימים.
איך להפשיר
הדרך הכי טובה להפשיר היא על ידי הוצאה למקרר ערב לפני להפשרה איכותית ביותר. להפשרה מיידית של הפסטה אני משתמש במסננת מתחת למים קרים זורמים – זה לוקח כדקה עד שהפסטה מתחילה להיפרד ומפשירה לחלוטין.
