
גרעיני חמנייה טעימים מזינים ועם הרבה שימושים
לרבים מאיתנו גרעיני חמנייה מזכירים משחק כדורגל או ספורט עם שקית ביד – אבל הגרעינים הקטנים והטעימים האלה הם הרבה מעבר לחטיף. הם יכולים להשתלב במגוון מנות, להוסיף טעם, מרקם ובריאות, והם פשוט תענוג!
כותרות הכתבה:
סוגים של גרעיני חמנייה
גרעינים עם קליפה – מתאימים לנשנוש. אפשר לקלף עם השיניים, אבל לא מומלץ לאכול את הקליפה עצמה.
גרעינים קלופים – ללא הקליפה, מוכנים לשימוש במתכונים שונים, בדר”כ מגיעים נאים או קלויים, עם או בלי מלח.
איך קולים גרעיני חמניה בבית
ניתן לקלות את הגרעינים בעזרת מקור חום כלשהו, חשוב לשמור על חום בינוני, ניתן לקלות אותם עם או בלי קליפה.
קלייה בתנור של גרעינים עם קליפה: מוסיפים שמן זית, מלח ותבלינים לבחירה, ומכניסים לתנור לאפייה קלה בחום נמוך-140 מעלות לכ-10 דקות. דואגים לערבב במהלך האפיה כדי לשמור על האחידות וכדי שלא ישרף.
קלייה במחבת חמה: פשוט מניחים את הגרעינים על מחבת בחום נמוך בינוני ומקפיצים בזהירות כדי שלא ישרף (הדרך המועדפת עלי, מתאים יותר לגרעינים קלופים).
שיטות לקילוף מהיר של הגרעינים:
מניחים את הגרעינים במגבת ומועכים בעדינות בעזרת מערוך, סיר או כלי אחר את הגרעינים. לאחר מכן ניתן להפריד בקלות ולשים בכלי.
משרים את הגרעינים במים למשך 1-2 שעות עד שהקליפה מתרככת ומקלפים בעזרת הידיים.
איך שומרים על גרעיני חמניה לאורך זמן:
כדי להאריך את חייהם יש לשמור את הגרעינים בכלי אטום במקום יבש, קריר וחשוך. גרעינים קלויים יכולים להחזיק גם עד שנה ואם שומרים אותם במקרר אפילו יותר מזה. בצורת הטרייה הגרעינים נשמרים כ-3 חודשים.
איך יודעים אם הגרעינים כבר לא טובים?
במידה ואתם לא בטוחים לגבי טריות הגרעינים שברשותכם ישנם כמה סימנים שיכולים להעיד על קלקול המוצר. ראשית בעזרת הראיה, אם יש להם צבע כחלחל או אפור או משהו שמזכיר עובש כנראה שהם כבר מקולקלים. ניתן גם להריח את הגרעינים ולראות אם יש ריח לא מוזר כמו חמוץ או מר, כמו כן ניתן לטעום אחד ולראות אם הטעם טוב או שגם הוא הפך לטעם חמוץ או מריר.
רעיונות טעימים לשימוש
ריכזתי מספר רעיונות שניתן לשלב בהם גרעיני חמניה לשדרוג הטעם והוספת רכיבים תזונתיים.
- כחלק מציפוי לפני טיגון או אפייה למשל לשניצל עוף או סלמון
- בתוך גרנולה או על דייסה.
- באפיית פוקצ’ה ביתית.
- כקישוט מזין לסלטים קרים או חמים.
- בתוך כריכים מסוגים שונים או טוסטים
- בתור תוספת למרקים מסוגים שונים – מומלץ עם מרקים כתומים
- תחליף מצויין לאגוזים שונים, צנוברים ופיסטוקים
- תוספת לשייקים בריאים ואפילו שייקים מתוקים
בריאות והצלחה