מאז הילדות ועד היום אני לא מסוגל לעמוד בפיתוי, כל פעם שאני רואה שהמצות חזרו למדפים בסופר אני מתחיל לדמיין את המצה הרטובה עם השוקולד שאני הולך לאכול. אף פעם לא הצלחתי לעצור אחרי מצה רטובה עם שוקולד אחת, תמיד המשכתי לשלישית. אני יודע שזה לא הכי בריא אבל אי אפשר שלא להמשיך לאכול אחרי שמתחילים.
מצרכים:
מצה
3 יח’
מגבת מטבח מבד נקייה
1
שוקולד השחר
לפי הטעם
תוספות אפשריות
חלבה
לפי הטעם
בננה
לפי הטעם
שקדים פרוסים
לפי הטעם
המתכון נותן כמות של 3 מצות רטובות עם שוקולד, ניתן להכפיל או להוסיף להגדלת הכמות.
אופן ההכנה:
1. לוקחים את המצות היבשות ומרטיבים אותן מתחת לברז מים קרים בצורה יסודית (ניתן למלא קערה ולטבול) למשך כמה שניות מכל צד.
2. כאשר אנחנו בטוחים שהמצה נרטבה טוב טוב על כל צדדיה עוצרים, מניחים בתוך מגבת מטבח, מקפלים ומכסים את המצות טוב.
3. נותנים למצות לנוח כ-10-15 דק’ מוציאים מהמגבת ומרטיבים שוב טוב טוב מתחת לברז ומחזירים לעוד 5-10 דק של מנוחה בתוך המגבת.
4. לוקחים מצה בעדינות שלא תיקרע, מורחים שוקולד על חצי ומקפלים. לאחר הקיפול מורחים על חצי מהמצה עוד פעם ומקפלים שוב לקבלת ריבוע מושלם.
טיפים לעבודה נכונה:
• חשוב לעטוף את המצה היטב בשביל להשיג התרככות מלא של המצה.
• במידה והמצה לא רכה מספיק ניתן להרטיב שוב עד לקבלת הרכות הרצויה.
שידרוגים ורעיונות ליצירתיות:
• ניתן להוסיף חלבה, שקדים, בננה קצוצה ועוד כל דבר שהולך עם שוקולד.
• ניתן להשתמש גם בשוקולד נוטלה, אך לדעתי עליונות שוקולד השחר על מצה רטובה היא בלתי מעורערת.
שמירה על מצה רטובה לאחר ההכנה:
• מומלץ לאכול את החביתה מיד עם הכנת ולא לתת לה לשבת יותר מידי זמן.
בהצלחה !ובתאבון
תודה שקראתם!
האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור
ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0
אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים