איך להכין מרק גריסים עם תפו”א וגזר
מרק גריסים הוא אחד המתכונים האהובים והפשוטים שיש להכנה, מרק המשלב בין טעמים ביתיים לחמימות מנחמת. מדובר במנה קלה יחסית לביצוע המעניקה תחושת שובע ואיזון בזכות השילוב של ירקות וגריסים ביחד עם התיבול העדין. המרק אהוב במיוחד על ידי הילדים שלי והוא מומלץ ביותר. קרא עוד
את המרק הגריסים עם ירקות שורש אפשר להכין בתוך סיר אחד על חום בינוני בכמה שלבים פשוטים המפורטים לאחר רשימת המצרכים. משך ההכנה הוא כשעה וקצת אבל רוב הזמן המרק מתבשל בעצמו ומפיץ ניחוחות שממלאים את הבית בכל טוב.
מצרכים:
- בצל – 1
- סלרי – 2-3 גבעולים
- גזר – 2-3 יח’
- קישוא – 1
- עלים של סלרי
- עגבניה – 1
- תפוח אדמה -2-3 יח’
- גריסים – ¾ כוס
- כורכום – כפית (אופציונלי)
- מלח ופלפל – לפי הטעם
- נוזלים
- שמיר – 8 כוסות
*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות.
איך מכינים?
הכנות: שוטפים את הירקות שצריך לפני תחילת העבודה, אפשר גם לקלף ולחתוך את כל הירקות מראש כדי למנוע מצבים של לחץ בזמן ההכנה. קוצצים את ירקות הבסיס, חותכים לקוביות של כ1 ס”מ את תפוח האדמה, מקלפים (ופורסים או קוצצים) את העגבניה (להכניס עם הנוזלים שלה). אני בדרך כלל דואג לעבוד על חום מתאים שיאפשר לי לעשות את החיתוכים בקצב שלי בזמן טיגון הירקות.
ירקות הבסיס: מכניסים לסיר עם שמן את ירקות הבסיס לפי הסדר הבא: בצל, גבעולי סלרי והגזר ונותנים להם להתחיל להתבשל. כמה שהירקות יהיו קצוצים דק יותר הם יתמוססו ויהפכו לחלק מהנוזלים ויעניקו מרק עשיר למרק. את הקישוא מקלפים (לא חובה) ומגרדים בפומפייה דקה ומכניסים גם כן לאחר שהירקות שינו קצת את צורתם.
עיבוי המרק: מוסיפים את קוביות תפוח האדמה עלי הסלרי והעגבניה, מערבבים קצת ולאחר מכן מוסיפים את הגריסים. זה השלב שאני אוהב להוסיף בו את הכורכום מכיוון שאני יכול לראות בקלות יותר כמה צריך לשים (כ-1 כפית) וכמובן גם את המלח והפלפל.
הוספת נוזלים: מוסיפים נוזלים, מערבבים טוב ומקפידים לגעת בתחתית תוך כדי להפריד את השאריות הדבוקות לתחתית הסיר ולשחרר את הטעמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות או עד שמוכן.
טיפים לשדרוג המרק:
- לימון: בהגשה ניתן להוסיף לימון סחוט טרי בקערת המרק.
- ציר עוף: למרק עשיר ובריא יותר ניתן להשתמש בציר עוף ביתי להכנת המרק.
- לגרסה עשירה יותר: אני מוסיף את הקישוא המגורד, אם אין לכם קישוא אפשר להכין גם בלי.
- תוספת מפנקת: ניתן להגיש לצד טוסטונים או קרוטונים ביתיים טעימים בהגשה.
- עגבניה: מוסיפה חמיצות עדינה, השתמשו בעגבניה הבשלה ביותר שיש לכם.
איך לשמור את המרק?
את המרק ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה עד 4 ימים. אם הוא מסמיך מדי לאחר הקירור, פשוט הוסיפו מעט מים בעת החימום.
בהצלחה בתיאבון! 🍲
מרקי ירקות שונים להכנה ביתית
מרק גריסים ותפוא | מרק אפונה |
מרק כתום | מרק עדשים |
מרק עגבניות בתנור | מרק בצל |
מרק ירקות | מרק עוף |
מרק סלק (בושרט) | מרק שום |