Skip to content

איך להכין מרק סלק

מרק סלק, הידוע גם כ-בורשט, הוא מרק בעל צבע מרהיב וטעם ייחודי. הבורשט הוא מרק קלאסי מהמטבח המזרח-אירופאי, הוא עשיר בסלקים טריים שמעניקים לו צבע סגול עמוק וטעמים מתקתקים וחמצמצים. זהו מרק מחמם, מלא ירקות, וניתן להגיש אותו חם בימי החורף הקרים או קר בימי הקיץ החמים.

המרק מתאים לכל ארוחה – כמנת פתיחה קלילה או כמנה עיקרית לצד לחם טרי והולך מצויין עם שמנת חמוצה מעל המוסיפה למרק נגיעה קרמית שעושה פלאים לטעמים.


מצרכים:

  • בצל – 1 בינוני, קצוץ
  • סלקים טריים – 3 בינוניים, קלופים ומגוררים
  • גזר – 2 יחידות, קלוף ומגורר
  • כרוב לבן – כוס אחת, קצוץ דק
  • תפוח אדמה – 1 בינוני, חתוך לקוביות
  • שום – 2 שיניים, כתושות
  • מים או ציר ירקות – 8 כוסות
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • שמיר קצוץ – חופן קטן, להגשה
  • מיץ לימון – 2 כפות (או לפי הטעם)

איך מכינים?

הכנות:

  • שוטפים וקולפים את הירקות למרק. 
  • קוצצים את הבצל והכרוב.
  • מגרדים את הסלק והגזר בפומפיה גסה.
  • חותכים את תפוח האדמה לקוביות.

ירקות הבסיס: מכניסים את הירקות לסיר עם שמן שחומם לפי הסדר הבא, מתחילים עם הבצל הקצוץ ונותנים לו קצת להתרכך. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומוסיפים הגזר והסלק. נותנים לירקות להיטגן 2-3 דקות תוך ערבוב.

הוספת הירקות והנוזלים: מוסיפים לסיר את הכרוב ומערבבים ונותנים לו קצת להתרכך ולאחר מכן את תפוח האדמה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את המים או ציר הירקות. 

בישול ותיבול: לאחר שמביאים את המרק לרתיחה מנמיכים לחום בינוני ומבשלים על כ-40 דקות, עד שכל הירקות רכים ומוכנים. שהמרק מוכן, מוסיפים מיץ לימון בהדרגה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.


טיפים לשדרוג:

  • גרסה עשירה יותר: אפשר להוסיף קוביות בשר בקר לבישול ארוך לקבלת טעמים עמוקים יותר.
  • שמנת קרמית: בכף ההגשה, הוסיפו כף שמנת חמוצה או יוגורט קרמי להגשה מרשימה וטעימה.
  • עשבי תיבול: שמיר טרי קצוץ מוסיף נגיעה רעננה ומתאים במיוחד לבורשט.
  • גרסה טבעונית: החליפו את השמנת החמוצה בממרח קשיו חלק או יוגורט טבעוני.
  • עגבנייה –להוספת חמיצות נעימה מגרדים את העגבניה ומוסיפים קצת לפני הנוזלים. 
  • שמנת חמוצה או יוגורט – להגשה
  • משהו פריך בצד: טוסטונים מוכנים מראש או קרוטונים.

איך שומרים את המרק?

מרק סלק משתבח ביום שאחרי ההכנה, ניתן לשמור בקופסא במקרר כ-4 ימים מההכנה.

בהצלחה ובתיאבון! 🥣


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …
איך להכין אנטיספטי כרובית בתנות
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק …