הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה שאנחנו מכניסים אותם למקפיא הם גם לא מפשירים איך שאנחנו מוציאים אותם משם וזה יכול לקחת זמן.
הפשרה של מוצרי מזון קפואים לפי סוגים
כאשר יש מפשירים מוצרי מזון קפואים מומלץ להימנע מלעשות זאת בטמפ’ החדר ולאפשר למוצר הפשרה איטית ואחידה במקרר עד להפשרה מלאה. הפשרה בדרך זו תשמור על המזון מפני חיידקים שעלולים להתפתח ותאפשר לו לשמור על צורתו המקורית ללא פגע.
הפשרת מזון יכולה לקחת זמן רב אך חלוקת המזון למנות או לפריטים שטוחים יכולה לעזור לקצר את זמן ההפשרה וגם לחסוך מקום במקפיא. קרא עוד…
הפשרת מזון לפי סוגים
⬅️ הפשרת עוף/בשר/דגים | ⬅️ הפשרת פסטה |
⬅️ הפשרה של לחמים פיתות ועוד. | ⬅️ הפשרת רטבים |
⬅️ הפשרת אוכל מבושל | ⬅️ מרקים מבושלים |
הפשרת עוף/בשר/דגים
כאשר אני מפשיר עוף בשר או דגים אני מקפיד במיוחד לעשות זאת אך ורק במקרר. אני מתכנן את הארוחות שאני רוצה להכין ודואג להוציא מהמקפיא מראש את מה שאני צריך בשביל הארוחה ולהכניס למקרר להפשרה ארוכה.
הפשרת בשר טחון
בשר טחון הוא מוצר רגיש אשר עשוי לפתח חיידקים מהר יותר ממוצרי בשר אחרים ולכן מאוד חשוב לתת לו להפשיר בצורה אחידה במקרר עד להפשרה מלאה לפני השימוש. שיטוח אריזת הבשר לפני ההקפאה תזכה אותכם בחיסכון זמן גדול בהפשרה ותקבלו בשר טחון מופשר לחלוטין בזמן יחסית קצר. במידה וכמות הבשר היא גדולה ויש לכם גוש בשר גדול קפוא, הפשרה מלאה יכולה לקחת גם 24-48 שעות במקרר.
הפשרת דגים
דג הוא מוצר רגיש שעלול לפתח חיידקים מסוכנים ולכן חשוב להפשיר את הדג במקרר עד להפשרה מלאה. לאחר ההפשרה יש לבדוק את הדג לפני השימוש ולא לעשות שימוש אם יש ספק לטריות הדג. משך זמן הפשרה של דג מפולט בודד לא צריך להיות ארוך מידי, תלוי בגודל הדג ומשקלו. במידה והדגים לא הוקפאו כשהם לא מופרדים זה יכול לקחת יותר זמן.
הפשרת עוף
הפשרה של חלקי עוף שונים כמו כרעיים, כנפים או פולקסים יש לעשות במקרר עד להפשרה מלאה של העוף על מנת לשמור על איכות העוף ולהימנע מהיווצרות חיידקים בתהליך ההפשרה. ניתן לשטוף את העופות לאחר ההפשרה, במידה והעופות הוקפאו במרינדה אין צורך לשטוף כדי לשמור על הטעמים.
הפשרת חזה עוף
כאשר מפשירים חזה עוף יש לעשות זאת במקרר בהפשרה איטית עד להפשרה מלאה לפני המשך עבודה איתו. ניתן לשטוף את חזה העוף לאחר הפשרה. במידה וחזה עוף הוקפא ביחד עם מרינדה פחות כדאי לשטוף אותו כדי לא לאבד טעמים.
הפשרת גרונות עוף למרק
מומלץ להוציא את העוף כ-24 שעות לפני השימוש כדי שיגיע להפשרה מלאה לפני תחילת העבודה על המרק או הציר למרק. במידה ולא הוצאתם ניתן להכניס את העוף לסיר עם מים ישר מהמקפיא כשהם עוד קפואים ולחמם על חום בינוני נמוך לרתיחה איטית עד להפשרה.
הפשרת לחמים
לחם לא צריך הרבה זמן בשביל להפשיר לחלוטין, לרוב מספיק כ 15-30 דק’ בשביל להפשיר לחם בטמפ’ החדר מחוץ למקפיא. ניתן להפשיר את הלחם בטוסטר אובן או בתנור בטמפ’ נמוכה למשך 5-10 דק’ ולקבל לחם שמרגיש כאילו יצא מהתנור זה עתה. אם הפשרנו את הלחם מראש ואנו רוצים לחמם אותו ניתן להשתמש בטמפ’ יותר גבוהה למשך זמן קצר יותר.
⬅️ לחם פרוס שחור/לבן | ⬅️ לחמניות |
⬅️ פיתות | ⬅️ טורטיות |
הפשרת לחם פרוס
את הלחם ניתן ורצוי להפשיר בטמפ’ החדר, הפשרת לחם לא לוקחת זמן רב תלוי בסוג הלחם ובגודלו. ניתן להוציא סוגים רבים של לחם מהמקפיא כ-15 דק לפני השימוש. כדי שהלחם שאנו רוצים יהיה כאילו יצא עכשיו מהמאפיה ניתן להכניס אותו עוד כשהוא קפוא לחימום איטי בתנור או טוסטר אובן של 5-10 דק. במידה והלחם כבר מופשר ניתן לחמם בתנור בחום יותר גבוה כדי לחדש את האפייה.
במידה ומוציאים רק חלק מהלחם שבשקית להפשרה יש לשים לב לדאוג לסגור טוב את שקית הלחם שנשאר במקפיא. הלחם יכול להתייבש גם בזמן שהוא קפוא, שמירה על שקית אטומה תעזור לשמור על טריותו.
הפשרת פיתות
פיתה נוטה לאבד מהטריות שלה מהר ואחרי יום טעמה כבר שונה ויבש מעט יותר. כדי לקבל פיתה טריה אני מוציא מהמקפיא להפשרה קצרה של 10-15 דק’ בטמפ’ החדר. כדי לקבל פיתה ממש טריה כאילו יצא מהמאפייה אני מכניס לחום נמוך בטוסטר אובן ל 5-10 דק’ כשהיא עוד קפואה. אם היא מופשרת אז ניתן להכניס לחום יותר גבוהה לזמן יותר קצר.
הפשרת לחמניות
משך הזמן להפשרת לחמניה בטמפ’ החדר הוא 15-20 דק’, תלוי בגודל הלחמניה. ניתן להפשיר את הלחמניה בתנור או טוסטר אובן בחום נמוך כשהיא עדיין קפואה או בחום גבוה יותר אם היא כבר הפשירה לשדרוג. כאשר מחממים לחמניה קפואה צריך לשים לב לרמת דחיסות הבצק שממנו עשויה הלחמניה. בצקים בעלת רמת דחיסות גבוהה ידרשו זמן הפשרה גבוהה יותר וחימום עשוי ליצור מצב לחמניה קריספית מידי בחוץ אבל עדיין קפואה מבפנים.
הפשרת טורטיות
במידה והפרדתם את הטורטיות לפני הכניסה למקפיא זמן ההפשרה של 2-3 דפי טורטיה מחוברים יהיה כ-5 דק’. כדאי להפשיר בטמפ’ חדר כחלק מההכנות למנה שאתם רוצים להכין איתה. במידה ואתם מפשירים חבילה שלמה של טורטיות צריך לחכות להפשרה מלאה כדי לא לקרוא אותם בנסיונות הפרדה כושלים. זמן ההפשרה של חבילת טורטיה שלמה יהיה יותר ארוך ויכול לנוע בין 30-60 דק’ או יותר תלוי במספר הטורטיות בחבילה.
הפשרת אוכל מבושל לפי סוגים
⬅️ פסטה | ⬅️ שניצל |
⬅️ רוטבים מבושלים | ⬅️ |
⬅️ מרק |
הפשרת פסטה
הפשרת פסטה מבושלת
כמו תמיד הכי טוב לתכנן ארוחות מראש ולהוציא את הפסטה להפשרה ערב לפני במקרר. אבל במקרה של פסטה במידה ולא עשיתם זאת ניתן להפשיר את הפסטה במים קרים. פשוט מוציאים את הפסטה מהשקית לתוך מסננת ושוטפים במים קרים מתחת לברז, ניתן ממש לראות ולהרגיש את הפסטה מפשירה. אם ממש ממהרים ניתן להשתמש גם במים פושרים אבל מומלץ להמנע ממים חמים שיפגעו בפסטה.
הפשרת פסטה לא לוקחת זמן רב אך כמו תמיד, ככל שמפשירים מסה יותר גדולה של פסטה קפואה זה יקח יותר זמן.
הפשרת פסטה טריה
פסטה טריה ניתן להכניס לבישול במים כשהיא עוד קפואה ישר מהמקפיא, הדבר יכול לגרום לבישול לא אחיד של הפסטה בין הקצוות המבושלים יותר מידי למרכז שבושל פחות או במידה. הדבר תלוי בסוג הפסטה וגודלה, כנראה שהאדם הממוצע לא ישים לב להבדלים במהלך האכילה. כאשר רוצים להפשיר פסטה טריה לפני השימוש עדיף לעשות זאת במקרר כדי למנוע מצב שהיא הופכת לרכה מידי וקשה לעבודה.
הפשרת רטבים
כאשר מפשירים רוטב כדי להוסיף למנה או משהו אחר כדאי להשתמש ברוטב מופשר לאחר לילה במקרר. ככל שיש יותר רוטב יגדל זמן ההפשרה בהתאם, במקרה של רטבים ניתן להפשיר את גם מחוץ למקרר כדי לקצר תהליכים. במידה ואתם רצים להשתמש ברוטב אבל לא הוצאתם להפשיר, ניתן לזרוק אותו קפוא על מחבת עם על חום נמוך/בינוני בשביל שהרוטב לא ישרף, ניתן להוסיף קצת מים.
הפשרת מרק קפוא
הדרך הכי נכונה להפשיר מרק קפוא היא במקרר עד להפשרה מלאה של כל המרכיבים שבו. במקרים בהם צריך מרק דחוף ולא הפשרנו ניתן להכניס את מנת המרק הקפואה לסיר קטן ולחמם על חום נמוך. רצוי להוסיף מעט מים או נוזל אחר כדי למנוע מהמרק להישרף ולהידבק. ממשיכים בתהליך עד שהמרק מפשיר לחלוטין ומגיע לרתיחה.
העמוד מתעדכן מידי פעם, פריטים חדשים נוספים ופריטים קיימים יכולים להתדכן, מוזמנים לשלוח טיפים נוספים.
אם תרצו לעקוב אחר עדכונים או לקרוא כתבות חדשות מבלוג האוכל את מוזמנים לעקוב או לעשות לייק בעמוד הפייסבוק של הבלוג.