Skip to content

איך להכין אנטיפסטי כרובית

אנטיפסטי כרובית הוא אחד המתכונים הקלים והמרשימים ביותר שאפשר להכין. הכרובית סופגת טעמים מצוין ומתקרמלת בצורה נהדרת במהלך הצלייה, כך שהיא הופכת לטעימה ופריכה מבחוץ ורכה מבפנים. היא מתאימה כמנה בפני עצמה או יכולה לשמש כמרכיב בתוך מנות רבות וסלטים.

מצרכים:

כרוביתכמה שמכינים
שמן בישוללפי הצורך
שמן זיתבשביל הטעם
מלח גס ופלפל גרוסלפי הטעם
כרובית שלמה בתנור מוגשת לשולחן
הכרובית לאחר חליטה קצרה במים רותחים

אני אוהב להכין כרובית שלמה בתנור ולכן אני בוחר את הכרובית לפי הגודל שמתאים לי, בדרך כלל בינונית. ניתן גם להפריד את הכרובית לפרחים בגודל הרצוי ולהניח אותם בקערה כדי לתבל אותם אותם לפני הכניסה לתנור.

איך להכין אנטיפסטי כרובית

  • ניתן לחלוט את הכרובית לפני הכניסה לתנור אבל לא חובה. חליטה של כמה דקות במים רותחים שחוממו מראש תרכך את הכרובית ותקצר את זמן ההכנה בתנור, בנוסף היא מעלה את סיכויי ההצלחה.
    כרובית שלמה: אני חולט את הכרובית שלמה ועם חלק מהעלים ומכניס לסיר כך שהעלים יהיו כלפי מטה כ 7-10 דק’. 
    פרחי כרובית מופרדים: אם הפרדתם את פרחי הכרובית זמן החליטה יהיה כ 2-3 דקות בלבד.
  • לאחר החליטה יש להוציא ולסנן את הכרובית מהמים לפני התיבול.
    כרובית שלמה: לאחר סינון הכרובית מניחים אות הכרובית על מגש עם נייר אפיה ומפזרים מעל בכיף שמן זית (מורחים יפה עם היד או מברשת), מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם (בסדר הזה – קודם שמן ואז תבלינים). 
    פרחי כרובית מופרדים: אם הכרובית מפורקת אז מכניסים לקערת ערבוב מוסיפים שמן, מלח, פלפל ומערבבים היטב עד שכל חתיכות הכרובית מצופות בתיבול בצורה אחידה ואז מניחים על מגש עם נייר אפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, להכנה סופית.
כרובית שלמה: אופים למשך כ-40–30 דקות, או עד שהכרובית משחימה ומתרככת. ניתן להעלות את הטמפרטורה ב-5 דקות האחרונות לקבלת מראה פריך יותר.
כרובית מפורקת: משך הזמן בתנור לפרחי כרובית מפורקים קצר יותר ויהיה בין 15-25 דקות או עד שהכרובית מוכנה. 

טיפים לעבודה נכונה:

  • ניתן לבדוק עם בכרובית התרככה במהלך החליטה או התנור בעזרת קיסם עץ או סכין. במהלך החליטה הכרובית צריכה להתרכך קצת כי היא הולכת לעבור תהליך נוסף לאחר מכן בתנור. 
  • אני תמיד מוסיף קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם, שמן בישול עובד יותר טוב בתנור.
  • אם מכינים פרחי כרובית מפורקת יכול להיות שיהיה צורך לערבב איזה פעם במהלך האפיה לבישול אחיד. 
  • אם התוכנית היא להשתמש בפרחי הכרובית כמרכיב למנה או סלט מומלץ להפריד אותם לפני ההכנה.

תוספות אפשריות ושדרוגים

  • ניתן להוסיף שום כתוש, טחינה, או פפריקה מעושנת להעמקת הטעמים.
  • הולך מצוין עם יוגורט או צ’יזיקי וגם טחינה גולמית.
  • עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו או בזיליקום ניתן להוסיף לפני התנור.
  • פטרוזיליה קצוצה: לאחר התנור ניתן לפזר עשבי תיבול קצוצים. 

כיצד לשמור על אנטיפסטי כרובית:

אחרי הצלייה, מומלץ להמתין שהכרובית תתקרר מעט לפני שאוכלים. ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום. להגשה חוזרת, מומלץ לחמם בתנור או להוציא מהמקרר לפני כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …