איך להכין אנטיפסטי
משמעות המילה אנטי פסטי היא בעצם מטאבן בשפה האיטלקית, היא מגיעה מלשון המילה טאבון ומשמשת כתוספת נפלאה לכל סוגי הארוחות, גם בריאה, גם משביע וגם מלאה בערכים תזונתיים לגוף. מטאבן זה בעצם מנת פתיחה לפני האוכל אך האנטיפסטי יכול לשמש גם כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, כריכים, סלטים ועוד כל העולה על הדמיון.
אופן ההכנה
אופן ההכנה של אנטיפסטי הוא די זהה ועובד על אותו העיקרון עם רוב הירקות מהרשימה. את הפלחים שהכנתי אני מכניס לקערת ערבוב, מוסיף את השמן – קודם שמן בישול ולבסוף מוסיף עוד שמן זית בשביל הטעם. לאחר מכן אני מפזר את גם את המלח, אפשר גם פלפל שחור גרוס ואת עלי הטימין מהגבעולים. מערבב את הכל בקערה עד למריחה אחידה של הכל ומעביר לכלי האפייה על נייר אפיה. מכניסים לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות בפרק זמן שיכול להשתנות לפי הגדלים או סוגי הירקות השונים בין 10-45 דק’. ניתן למצוא פרטים יותר מדוייקים במתכונים.
ממה אפשר להכין אנטיפסטי
מגוון רחב של חוגים שונים לפי נושאים ואזורים בחיפה לגיל הרך. חוגים במגוון רב של נושאים המאפשרים לילדים לחלוק תחומי עניין עם ילדים אחרים על אותו התחום. השתתפות בחוגים יכולה לעזור בפיתוח יכולות חברתיות ובניית ביטחון עצמי מעבר לערך המוסף המשתנה בין החוגים.
אנטיפסטי בטטה
אנטיפסטי בטטה היא מנה שהולכת מצויין ביחד ביחד או לצד מנות בשריות וחלביות רבות. הטעם המתקתק של הבטטה מוסיף מרבד חדש של טעמים המשתלבים מצויין ומוסיפים גם ערכים תזונתיים רבים. ניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת גריל או מקור חום כלשהו אחר. ההכנה היא קלה וניתן לשמור על האנטיפסטי במקרר לאחר ההכנה לשימוש עתידי או בתום הארוחה. קרא עוד….
פלחי אנטיפסטי סלק אפויים בתנור
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק בפעם הראשונה לא ידעתי שזה אפשרי, אבל מהיום שטעמתי הבנתי את הייחודיות של התהליך שעוברים פלחי הסלק המשוחים בשמן זית ועשבי תיבול בתנור. קרא עוד…
אנטיפסטי קישוא או זוקיני
אנטיפסטי קישוא או זוקיני היא אולי הדרך המועדפת עלי לאכול קישואים. הקישוא והזוקיני אומנם מאוד דומים אך ישנם הבדלים במרקם, הם מתנהגים באופן זהה ולכן רשמתי אותם באותו העמוד. ניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת גריל או מקור חום כלשהו אחר. ההכנה היא קלה וניתן לשמור על האנטיפסטי במקרר לאחר ההכנה לשימוש עתידי או בתום הארוחה. קרא עוד…
אנטיפסטי תפוח אדמה
אנטיפסטי תפוח אדמה מתאימה במיוחד כתוספת למנה עיקרית המוסיפה גם ערכים תזונתיים רבים אך ניתן גם לאכול אותם חתוכים לפלחים כמו ציפס יותר בריא. ההכנה של תפוח אדמה לוקחת קצת יותר זמן מירקות אחרים וניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת גריל או מקור חום כלשהו אחר. קרא עוד…
אנטיפסטי פלפל בכל הצבעים
אנטיפסטי פלפל היא מנה נפוצה מאוד, היא טעימה בפני עצמה וגם משתלבת יפה מאוד עם מנות רבות מכריכים וסלטים ועד למנות חמות בשריות וצמחוניות. ניתן להכין אנטיפסטי פלפל כמעט בכל מטבח ביתי בעזרת תנור או תוסטר אובן או כל מקור חום אחר כמו גריל או אש ישירה. קרא עוד…
אנטיפסטי גזר
אנטיפסטי של גזר קלוי יכולה להיות מנה מפתיעה מאוד, תהליך הקלייה של הגזר הופך אותו רך ובשרני למדי. אנטיפסטי גזר יכול להיות מוגש כמנה בפני עצמה או לשמש כמרכיב בסלט ובתוספות למנות וכריכים וכדומה. קל מאוד להכנה, לא לוקח זמן רב וניתן להכין כמעט בכל מטבח ביתי או בעזרת מקור חום. קרא עוד….
אנטיפסטי חציל
חציל הוא אחד הירקות המגוונים ביותר ואנטיפסטי חציל בתנור היא אחחת הדרכים להוציא ממנו את כל הטעמים הטובים ולשדרג אותו. היתרון באנטיפסטי חציל הוא שהוא קל להכנה וניתן להכין אותו בכל מטבח ביתי. החציל יכול לשמש כארוחה או כתוספת למגוון רחב של מנות ולהקפיץ את הטעמים אם מוסיפים אותו לכריך או סלט. קרא עוד…
אנטיפסטי בצל
אנטיפסטי של בצל קלויי משדרג כל מנה בשרית שהוא מונח על ידה כתוספת ויכול לשמש כנשנוש מהנה לפני הגשת הארוחה. ניתן להכניס אותם שלמים לתנור לאורך זמן רב או לחתוך אותם לפלחים ביחד עם קצה השורש ולהנות מעלים של בצל שרוף שנפתחים. הכנה של אנטיפסטי בצל היא פשוטה, מהירה וניתן להכין אותה בכל מטבח בייתי בעזרת תנור או מקור חום אחר. קרא עוד…
אנטיפסטי שום
אנטיפסטי שום אפוי מתאימה במיוחד כתוספת מפתיעה למנות הפתיחה או למנה עיקרית המשדרת אוטנטיות ומלאת טעמים. ההכנה קלה, לוקחת זמן קצר וניתן להכין אותם בתנור כמעט בכל מטבח ביתי והארוחה תשתדרג רק מהניחוחות. קרא עוד…
אנטיפסטי פטריות
אנטיפסטי פטריות הוא אחד המתכונים הפשוטים והטעימים ביותר שאפשר להכין כמעט בכל מטבח בייתי. הפטריות קלות מאוד להכנה הן סופגות את הטעמים של עשבי התיבול בצורה מרשימה והופכות לבשרניות ועסיסיות במהלך ההכנה. ניתן להכין אותן על כמעט כל מקור חום כלשהו, בטמפ’ ומידות הכנה שונות. קרא עוד….
כיצד לשמור על אנטיפסטי לאחר ההכנה
לאחר שנותנים לאנטיפסטי להתקרר מהתנור לפני שאוכלים או אורזים ניתן לארוז את מה שנשאר או את הכל. את כל סוגי הירקות ניתן לשמור במקרר לאחר ההכנה ולאכול בכל מצב, חם קר טמפ החדר. אני תמיד אורז ביחד עם נייר האפיה לכלי פלסטיק או זכוכית בעל קיבולת מתאימה ושומר במקרר.