ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים נוספים. הכנת חביתה עם תוספות בריאות וטעימות בכמה שלבים פשוטים תשדרג כל חביתה.
איך להכין חביתה עם תוספות
הכנת חביתה עם תוספות היא לא קשה בהרבה מהכנת חביתה פשוטה ללא כלום. הוספת ירקות, עשבי תיבול, נקניקים, גבינות ועוד יכולים להפוך את החביתה לארוחה טעימה ובעלת ערכים תזונתיים נוספים. ישנם תוספות אשר ניתן להוסיף ישר לבלילה אך תוספות מסוימות עלולים לדרוש הכנה מוקדמת קלה במחבת לפני הוספת הביצים. במקרים של גבינות וכדומה ניתן להוסיף אותם לאחר קצת לאחר הכנסת בלילת הביצים למחבת כדי שלא ידבקו ( צריך להיזהר שהופכים).
תוספות אפשריות לבלילת הביצים:
פלפל, עגבניה, פטריות, זיתים, בצל, נקניק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר,
תוספות שאפשר להכין קצת על המחבת לפני הוספת הביצים:
פלפל, פטריות, תפו”א (חביצ’יפס), נקניקים שונים, בטטה, בצל, זיתים,
תוספות שאפשר להכניס על הבלילה לאחר הוספה למחבת:
גבינה צהובה, גבינה בולגרית, עשבי תיבול שונים,
מצרכים:
ביצה | לפי הצורך | |
תוספות לבחירה | לפי הצורך | |
שמן | לפי הצורך |
איך מכינים חביתה עם תוספות:
במידה ומוסיפים את התוספות לבלילה:
- שוברים את הביצה לתוך כלי כמו קערה או כוס ביחד עם תוספות ומערבבים היטב עד שהבלילה מקבלת צבע אחיד והתוספות מעורבבות היטב.
- את התערובת שנוצרה מהביצים והתוספות מוזגים לתוך מחבת, רצוי שהיא תהיה חמה ועל חום בינוני.
- כאשר החביתה נקרשה מספיק כדי להפוך הופכים בעזרת מרית, מי שיודע יכול להפוך את החביתה באוויר בעזרת תנועת הקפצה קלה.
- לאחר שהפכנו את החביתה ניתן לסגור את החום מכיוון שהצד השני יהיה מוכן תוך שניות.
- לאחר שבדקנו כי הצד השני אכן מוכן ניתן להעביר לכלי הגשה.
טיפים לעבודה נכונה:
- כדי למנוע מחביתה להידבק למחבת מומלץ להתחיל את העבודה על מחבת שהיא כבר חמה או לפחות בדרך לשם. לא מומלץ להניח על מחבת לא חמה בכלל.
- לא חייבים לשים שמן במחבת, אם כבר שמים מומלץ לשים קצת ולשמן את כל המחבת. במידה והמחבת במצב טוב והכנסת את הביצה כשהיא חמה אין סיבה שהחביתה תידבק גם בלי שמן.
- במידה והמחבת חמה מדי השכבה הראשונה של תערובת הביצים שתיגע במחבת עלולה להישרף לפני שנוזלי החביתה יספקו להיקרש ולא יהיה ניתן להפוך אותה בקלות.
- במידה ורוצים להוסיף מלח, פלפל לתערובת מומלץ לעשות זאת בהדרגה תוך כדי ערבוב בכדי למנוע מצב שבו מקבלים פתאום ביס מלא מלוח מדי ולא טעים. שימוש במלחיה לאחר מזיגת הביצים למחבת יכול לעשות את העבודה יותר טוב לדעתי.
במידה ומכינים את התוספות על המחבת לפני:
- שוברים את כמות הביצים הרצויה לתוך כלי כמו קערה או כוס ביחד עם תוספות ומערבבים היטב עד שהבלילה מקבלת צבע אחיד והתוספות מעורבבות היטב.
- חותכים את התוספות בגודל הרצוי ומתחילים לאדות אותם על מחבת עם מעט שמן או חמאה.
- קצת לפני שהתוספות מוכנות מספיק מפזרים אותם באופן יחסית שווה על המחבת ומוזגים את הביצים מעליהם.
- ניתן לתת ערבוב קל מיד לאחר מזיגת הביצים על התערובת ולשטח/לסדר על המחבת באופן אחיד.
- כאשר החביתה נקרשה מספיק ניתן להפוך בעזרת מרית או כלי אחר, מי שיודע יכול להפוך את החביתה באוויר בעזרת תנועת הקפצה קלה.
- לאחר שהפכנו את החביתה ניתן לסגור את החום מכיוון שהצד השני יהיה מוכן תוך שניות.
- לאחר שבדקנו כי הצד השני אכן מוכן ניתן להעביר לכלי הגשה.
טיפים לעבודה נכונה:
- חיתוך קטן של התוספות יאפשר להם פיזור רחב יותר במחבת ונוכחות בכל ביס.
- יש להוסיף את הביצים מעל לתוספות קצת לפני שהן מגיעות לרמת הבישול הרצויה מכיוון שהם ימשיכו בתהליך הבישול ביחד עם הביצה.
- המחבת תהיה משומנת מהכנת התוספות ואין צורך להוסיף שמן לפני הביצים.
- במידה והמחבת חמה מדי השכבה הראשונה של תערובת הביצים שתיגע במחבת עלולה להישרף לפני שנוזלי החביתה יספקו להיקרש ולא יהיה ניתן להפוך אותה בקלות.
- במידה ורוצים להוסיף מלח, פלפל לתערובת מומלץ לעשות זאת בהדרגה תוך כדי ערבוב בכדי למנוע מצב שבו מקבלים פתאום ביס מלא מלוח מדי ולא טעים. שימוש במלחיה לאחר מזיגת הביצים למחבת יכול לעשות את העבודה יותר טוב לדעתי.
כאשר מוסיפים תוספות לאחר מזיגת הבלילה למחבת
- זה לא משנה אם הכנתם בלילה עם תוספות או הוספת בלילה למחבת עם תוספות, לאחר מזיגת הבלילה למחבת נותנים לה כמה שניות להתחיל את תהליך קרישת הביצה.
- לאחר שהביצה מתחילה להיות מוכנה בצד התחתון שנוגע במחבת ניתן להוסיף את התוספות.
טיפים לעבודה נכונה:
- כאשר מוסיפים תוספות בסגנון גבינה מעל לחביתה הן כנראה ידבקו למחבת תוך זמן קצר כאשר תהפכו אותה לצד שני. צריך לקחת בחשבון ולהוריד מהמחבת מיד כשזה מוכן לאחר שהופכים. אולי בכלל כדאי לכם להכין אומלט.
שדרוגים ורעיונות ליצירתיות:
- ניתן להוסיף קצת חלב לבלילה של הביצים ולערבב, החלב מעדן את טעם וצבע החביתה והופך אותה ליותר רכה וקלה.
- ניתן להוסיף בערך 1-2 כפיות קוואקר לתערובת הביצים לקבלת חביתה אוורירית ובעלת ערכים תזונתיים נוספים.