איך להכין מרק בצל
מרק בצל הוא מתכון חורפי אהוב ביותר, צלחת מרק בצל חמה ועשירה בטעמים מושלמת לארוחת ערב לצד פרוסת לחם קראנצ’ית. הבישול האיטי עוזר להוציא את המתיקות של הבצל שמשתלבת יחד עם ציר עמוק ועשיר, יוצר שילוב מנצח שמרגיש כמו חיבוק בקערה.
לא חייבים לטוס לצרפת כדי ליהנות ממרק בצל בסגנון צרפתי, אפשר להכין אותו בבית עם מרכיבים פשוטים שנמצאים כמעט בכל מטבח.
מצרכים:
- בצל – 5-6 יחידות גדולות (צהוב או לבן), קלופים ופרוסים דק
- חמאה – 50 גרם
- שמן זית – 2 כפות
- סוכר חום – 1 כפית
- קמח – 1 כף
- ציר בקר או ירקות – 8 כוסות
- עלי דפנה – 1-2 עלים
- מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם
איך מכינים?
הכנות:
- מקלפים וחותכים את הבצל, ניתן לחתוך בכל דרך שרוצים, אפשר גם בצורות ובגדלים שונים להוספת מרקמים ונראות למרק.
- מכינים ציר, ניתן להכין ציר ירקות או בשרי אבל ניתן גם להשתמש במים.
קרמול הבצל:
מחממים חמאה ושמן בסיר ומוסיפים את הבצל החתוכים (ניתן להכניס את הבצל בשלבים מהקטן לגדול וכדומה ליצירת מרקמים). עובדים על חום בינוני ונותנים לבצלים הרבה זמן, כ-30 דקות או עד שהבצלים מזהיבים ומשחררים ריח מתוק ועמוק. חשוב לערבב מידי פעם כדי במהלך הטיגון כדי שלא ישרף, ניתן להעלות או להוריד את הטמפ’ לפי הצורך.
הקמח:
מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומבשלים עוד כדקה-שתיים רק כדי להסיר את טעם הקמח הגולמי.
הוספת הנוזלים ותיבול
לאחר הוספת הקמח צריך להכניס את הנוזלים, אם משדרגים את המרק עם קצת יין לבן בשביל הטעם מכניסים אותו ראשון מהנוזלים ונותנים לו להצטמצם ביחד עם המרק כמה רגעים לפני. לאחר מכן מוסיפים את הציר או הנוזלים, מלח פלפל ואת עלי הדפנה ועשבי תיבול נוספים אם רוצים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה ומורידים לחום בינוני במשך כ-40 דקות, או עד שהטעמים יתמזגו בצורה מושלמת.
ההגשה
מוזגים את המרק החם לקערות עמידות לחום, מניחים על כל מנה פרוסת לחם פריכה עם גבינה, ומכניסים לתנור או לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
טיפים לשדרוג המרק:
- טוסטונים: טוסטונים ביתיים מוכנים מראש או פרוסות בגט עם גבינה מותכת כמו בספרים.
- גרסה טבעונית: מחליפים את החמאה והשמנת בשמן זית וציר ירקות בלבד, ומדלגים על הגבינה.
- פפריקה מעושנת: הוסיפו מעט לקבלת ניחוח ייחודי.
- אגוז מוסקט: ניתן להוסיף מעט לתיבול עדין ומפתיע.
- שום: ניתן להוסיף שום להוספת טעמים למרק.
- טימין טרי: ניתן לזרוק כמה ענפים לתוספת טעם.
- יין לבן יבש: יוסיף טעמים עמוקים למרק, יש להוסיף ראשון מהנוזלים ולצמצם מעט.
- יין אדום: אם אין יין לבן, יין אדום יבש יעניק למרק עומק צבע וטעם שונה אך נפלא.
- גבינת גרוייר או מוצרלה: 100 גרם מגורדת להגשה, ניתן להניח מעל ולחמם בתנור לקבלת קערת מרק עם גבינה מותכת מעל.
- גבינות מגוונות: אם אין גרוייר, אפשר להשתמש בפרמזן, גבינה קשה אחרת מומלץ עם טעמים חזקים, אני ממליץ סקנדינבית.
איך לשמור את המרק?
מרק בצל נשמר במקרר כ-4 ימים. לפני החימום החוזר, מומלץ להוסיף מעט מים אם המרק סמיך מדי.
בהצלחה ובתיאבון! 🥣🧅🧀
*תמונה נעשה בעזרת AI
מרקי ירקות שונים להכנה ביתית
מרק גריסים ותפוא | מרק אפונה |
מרק כתום | מרק עדשים |
מרק עגבניות בתנור | מרק בצל |
מרק ירקות | מרק עוף |
מרק סלק (בושרט) | מרק שום |