Skip to content

איך להכין מרק גריסים עם תפו”א וגזר

מרק גריסים הוא אחד המתכונים האהובים והפשוטים שיש להכנה, מרק המשלב בין טעמים ביתיים לחמימות מנחמת. מדובר במנה קלה יחסית לביצוע המעניקה תחושת שובע ואיזון בזכות השילוב של ירקות וגריסים ביחד עם התיבול העדין. המרק אהוב במיוחד על ידי הילדים שלי והוא מומלץ ביותר. קרא עוד

את המרק הגריסים עם ירקות שורש אפשר להכין בתוך סיר אחד על חום בינוני בכמה שלבים פשוטים המפורטים לאחר רשימת המצרכים. משך ההכנה הוא כשעה וקצת אבל רוב הזמן המרק מתבשל בעצמו ומפיץ ניחוחות שממלאים את הבית בכל טוב.

מצרכים:

  • בצל – 1
  • סלרי – 2-3 גבעולים
  • גזר – 2-3 יח’
  • קישוא – 1
  • עלים של סלרי
  • עגבניה – 1
  • תפוח אדמה -2-3 יח’
  • גריסים – ¾ כוס
  • כורכום – כפית (אופציונלי)
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • נוזלים
  • שמיר – 8 כוסות

*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות. 


איך מכינים?

הכנות: שוטפים את הירקות שצריך לפני תחילת העבודה, אפשר גם לקלף ולחתוך את כל הירקות מראש כדי למנוע מצבים של לחץ בזמן ההכנה. קוצצים את ירקות הבסיס, חותכים לקוביות של כ1 ס”מ את תפוח האדמה, מקלפים (ופורסים או קוצצים) את העגבניה (להכניס עם הנוזלים שלה). אני בדרך כלל דואג לעבוד על חום מתאים שיאפשר לי לעשות את החיתוכים בקצב שלי בזמן טיגון הירקות.  

ירקות הבסיס: מכניסים לסיר עם שמן את ירקות הבסיס לפי הסדר הבא: בצל, גבעולי סלרי והגזר ונותנים להם להתחיל להתבשל. כמה שהירקות יהיו קצוצים דק יותר הם יתמוססו ויהפכו לחלק מהנוזלים ויעניקו מרק עשיר למרק. את הקישוא מקלפים (לא חובה) ומגרדים בפומפייה דקה ומכניסים גם כן לאחר שהירקות שינו קצת את צורתם. 

עיבוי המרק: מוסיפים את קוביות תפוח האדמה עלי הסלרי והעגבניה, מערבבים קצת ולאחר מכן מוסיפים את הגריסים. זה השלב שאני אוהב להוסיף בו את הכורכום מכיוון שאני יכול לראות בקלות יותר כמה צריך לשים (כ-1 כפית) וכמובן גם את המלח והפלפל. 

הוספת נוזלים: מוסיפים נוזלים, מערבבים טוב ומקפידים לגעת בתחתית תוך כדי להפריד את השאריות הדבוקות לתחתית הסיר ולשחרר את הטעמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות או עד שמוכן. 


טיפים לשדרוג המרק:

  • לימון: בהגשה ניתן להוסיף לימון סחוט טרי בקערת המרק.
  • ציר עוף: למרק עשיר ובריא יותר ניתן להשתמש בציר עוף ביתי להכנת המרק.
  • לגרסה עשירה יותר: אני מוסיף את הקישוא המגורד, אם אין לכם קישוא אפשר להכין גם בלי.
  • תוספת מפנקת: ניתן להגיש לצד טוסטונים או קרוטונים ביתיים טעימים בהגשה.
  • עגבניה: מוסיפה חמיצות עדינה, השתמשו בעגבניה הבשלה ביותר שיש לכם.

איך לשמור את המרק?

את המרק ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה עד 4 ימים. אם הוא מסמיך מדי לאחר הקירור, פשוט הוסיפו מעט מים בעת החימום.

בהצלחה בתיאבון! 🍲


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …
איך להכין אנטיספטי כרובית בתנות
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק …