Skip to content

איך להכין אנטיפסטי כרובית

אנטיפסטי כרובית הוא אחד המתכונים הקלים והמרשימים ביותר שאפשר להכין. הכרובית סופגת טעמים מצוין ומתקרמלת בצורה נהדרת במהלך הצלייה, כך שהיא הופכת לטעימה ופריכה מבחוץ ורכה מבפנים. היא מתאימה כמנה בפני עצמה או יכולה לשמש כמרכיב בתוך מנות רבות וסלטים.

מצרכים:

כרוביתכמה שמכינים
שמן בישוללפי הצורך
שמן זיתבשביל הטעם
מלח גס ופלפל גרוסלפי הטעם
כרובית שלמה בתנור מוגשת לשולחן
הכרובית לאחר חליטה קצרה במים רותחים

אני אוהב להכין כרובית שלמה בתנור ולכן אני בוחר את הכרובית לפי הגודל שמתאים לי, בדרך כלל בינונית. ניתן גם להפריד את הכרובית לפרחים בגודל הרצוי ולהניח אותם בקערה כדי לתבל אותם אותם לפני הכניסה לתנור.

איך להכין אנטיפסטי כרובית

  • ניתן לחלוט את הכרובית לפני הכניסה לתנור אבל לא חובה. חליטה של כמה דקות במים רותחים שחוממו מראש תרכך את הכרובית ותקצר את זמן ההכנה בתנור, בנוסף היא מעלה את סיכויי ההצלחה.
    כרובית שלמה: אני חולט את הכרובית שלמה ועם חלק מהעלים ומכניס לסיר כך שהעלים יהיו כלפי מטה כ 7-10 דק’. 
    פרחי כרובית מופרדים: אם הפרדתם את פרחי הכרובית זמן החליטה יהיה כ 2-3 דקות בלבד.
  • לאחר החליטה יש להוציא ולסנן את הכרובית מהמים לפני התיבול.
    כרובית שלמה: לאחר סינון הכרובית מניחים אות הכרובית על מגש עם נייר אפיה ומפזרים מעל בכיף שמן זית (מורחים יפה עם היד או מברשת), מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם (בסדר הזה – קודם שמן ואז תבלינים). 
    פרחי כרובית מופרדים: אם הכרובית מפורקת אז מכניסים לקערת ערבוב מוסיפים שמן, מלח, פלפל ומערבבים היטב עד שכל חתיכות הכרובית מצופות בתיבול בצורה אחידה ואז מניחים על מגש עם נייר אפיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, להכנה סופית.
כרובית שלמה: אופים למשך כ-40–30 דקות, או עד שהכרובית משחימה ומתרככת. ניתן להעלות את הטמפרטורה ב-5 דקות האחרונות לקבלת מראה פריך יותר.
כרובית מפורקת: משך הזמן בתנור לפרחי כרובית מפורקים קצר יותר ויהיה בין 15-25 דקות או עד שהכרובית מוכנה. 

טיפים לעבודה נכונה:

  • ניתן לבדוק עם בכרובית התרככה במהלך החליטה או התנור בעזרת קיסם עץ או סכין. במהלך החליטה הכרובית צריכה להתרכך קצת כי היא הולכת לעבור תהליך נוסף לאחר מכן בתנור. 
  • אני תמיד מוסיף קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם, שמן בישול עובד יותר טוב בתנור.
  • אם מכינים פרחי כרובית מפורקת יכול להיות שיהיה צורך לערבב איזה פעם במהלך האפיה לבישול אחיד. 
  • אם התוכנית היא להשתמש בפרחי הכרובית כמרכיב למנה או סלט מומלץ להפריד אותם לפני ההכנה.

תוספות אפשריות ושדרוגים

  • ניתן להוסיף שום כתוש, טחינה, או פפריקה מעושנת להעמקת הטעמים.
  • הולך מצוין עם יוגורט או צ’יזיקי וגם טחינה גולמית.
  • עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו או בזיליקום ניתן להוסיף לפני התנור.
  • פטרוזיליה קצוצה: לאחר התנור ניתן לפזר עשבי תיבול קצוצים. 

כיצד לשמור על אנטיפסטי כרובית:

אחרי הצלייה, מומלץ להמתין שהכרובית תתקרר מעט לפני שאוכלים. ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום. להגשה חוזרת, מומלץ לחמם בתנור או להוציא מהמקרר לפני כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.


על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …