
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. אמנם היא מתחרה על התואר החביתה הקלה ביותר להכנה, אבל תתפלאו שגם למקושקשת יש שיטות הכנה שונות ומשונות.
איך להכין חביתה מקושקשת
חביתה מקושקשת יכולה להיות תוספת קלה להכנה לכל ארוחת בוקר, חלבית פרווה או בשרית. הערכים התזונתיים של הביצה יכולים לעזור לגוף שלנו לצבור אנרגיה אשר דרושה לנו לתפקוד היומי. הכנת ביצה מקושקשת נחשבת לעבודה קלה ומהירה, ברמת העיקרון זה כמו להכין חביתה רגילה רק שצריך לערבב אותה במהלך ההכנה במקום להפוך פעם אחת.
מצרכים:
ביצה | לפי הצורך | |
תוספות לבחירה | לפי הצורך | |
שמן | לפי הצורך |
איך מכינים חביתה מקושקשת :
- שוברים את הביצה לתוך כלי כמו קערה או כוס ומערבבים היטב עד שהיא מקבלת צבע אחיד.
- את התערובת שנוצרה מהביצים מוזגים לתוך מחבת, רצוי שהיא תהיה חמה ועל חום בינוני/נמוך.
- מערבבים או מקשקשים את החביתה במהלך קרישת הביצה עד לקבלת פתיתי חביתה מוכנים.
- לאחר שהביצה מוכנה יש להוריד את המחבת מהחום ולהעביר לכלי הגשה.
טיפים לעבודה נכונה:
- כדי למנוע מחביתה להידבק למחבת מומלץ להתחיל את העבודה על מחבת שהיא כבר חמה או לפחות בדרך לשם. לא מומלץ להניח על מחבת לא חמה בכלל.
- לא חייבים לשים שמן במחבת, אם כבר שמים מומלץ לשים קצת ולשמן את כל המחבת. במידה והמחבת נקיה במצב טוב, והבלילה נכנסה למחבת כשהיא חמה אין סיבה שהחביתה המקושקשת תדבק למחבת גם בלי שמן.
- במידה ורוצים להוסיף מלח, פלפל לתערובת מומלץ לעשות זאת בהדרגה תוך כדי ערבוב בכדי למנוע מצב שבו מקבלים פתאום ביס מלא מלוח מדי ולא טעים. שימוש במלחיה לאחר מזיגת הביצים למחבת יכול לעשות את העבודה יותר טוב לדעתי.
שדרוגים לחביתה מקושקשת:
- ניתן להוסיף קצת חלב לבלילה של הביצים ולערבב, החלב מעדן את טעם וצבע החביתה והופך אותה ליותר רכה וקלה.
- ניתן להוסיף מעט קוואקר לתערובת הביצים לקבלת חביתה אוורירית ובעלת ערכים תזונתיים נוספים.
- לקבלת פתיתים דקים של ביצה שיוצאים ממש כמו ממרח, צריך לעבוד על אש נמוכה ולא להפסיק לערבב את החביתה עד שהיא מוכנה. לעיתים יש צורך להוריד ממקור החום לרגע אם רואים שהביצה נהיית מוכנה מהר מידי.
- לקבלת חתיכות יותר גדולות של חביתה צריך לערבב מעט בכל פעם ולתת לביצה להמשיך להיקרש.
בהצלחה
!ובתאבון
עוד בבלוג בישולים:
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט לבשל רוטב לפסטה נשמע כמו עניין טכני – …
חלוקת רוטב עגבניות לפסטה למנות לפני הקפאה
חלוקת רוטב עגבניות לפסטה למנות לפני הקפאה אם כבר השקעתם בהכנת רוטב ביתי טעים, למה לא להכין קצת …
חלוקת פסטה מבושלת למנות לפני הקפאה
חלוקת הפסטה למנות לפני הקפאה אחת הדרכים העיקריות בהן אני מבטיח שתהיה לי מנת פסטה זמינה לכל צרה …
איך לבשל פסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך לבשל פסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט לבשל פסטה זה אולי קל, רק להכניס את הפסטה אל …
כל מה שצריך לדעת על גרעיני חמנייה – טעם, שימושים, ואיך שומרים עליהם לאורך זמן
גרעיני חמנייה טעימים מזינים ועם הרבה שימושים לרבים מאיתנו גרעיני חמנייה מזכירים משחק כדורגל או ספורט עם שקית …
מרינדה פשוטה לחזה עוף שילדים אוהבים וגם מבוגרים
איך להכין מרינדה לעוף חתוך לרצועות עוף חתוך לרצועות הוא אחד המאכלים הפופולריים, בין אם בגריל, על מחבת …
איך לבשל פתיתים אפויים מושלמים אחד אחד
איך לבשל פתיתים אפויים מושלמים אחד אחד פתיתים הם תוספת אהובה בכל בית ישראלי, במקור פתיתים הם המצאה …
איך להכין פתיתים ברוטב סיני שילדים אוהבים וגם מבוגרים
פתיתים מוקפצים בסגנון אסייתי מנה קלה, מהירה ומלאת טעמים אסייתיים שאפשר לשלב בה ירקות ועוף לפי הטעם. מהניסיון …
איך לשטוף כלים נכון מהר ובקלות
איך לשטוף כלים נכון מהר ובקלות לשטוף כלים זה לא תמיד הדבר הכי כיף אפילו ברשימת המטלות, אבל …
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …