Skip to content

איך להכין מרק אפונה

מרק אפונה עשיר, סמיך ומנחם מתאים בדיוק לימים הקרים של החורף. מנה חמה ומשביעה עם טעמים עמוקים שמחממים את הגוף ואת הנפש. מדובר במתכון פשוט שמביא את האפונה למרכז הבמה ומדגיש את המתיקות הטבעית שלה לצד תיבול עדין שמאזן את הטעמים.

המרק הזה אהוב במיוחד על ילדים ומבוגרים כאחד, והוא מתאים כתוספת קלה לארוחה משפחתית או כמנה עיקרית בפני עצמה.


מצרכים:

  • בצל – 1 גדול, קצוץ
  • גבעול סלרי – 1, קצוץ
  • אפונה יבשה – 1.5 כוסות (מושרת לפחות שעתיים ומסוננת)
  • גזר – 2 יחידות, קלופים וחתוכים לקוביות
  • מים או ציר ירקות – 8 כוסות
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • שמן זית – 2 כפות

*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות. 


איך מכינים?

הכנות: לפני הכנת המרק יש צורך להשרות את האפונה היבשה במים כשעתיים לפני שמתחילים ולסנן. מקלפים את הבצל וקוצצים אותו ביחד עם הסלרי. 

  • הכנת הגזר: למרק הספציפי הזה אני מבשל קוביות גזר קטנות בכלי קטן לכ-10 דקות ונותן להם להתקרר בצד בתוך המים בהם בושלו. את הגזר אני מוסיף לאחר הטחינה של שאר המרכיבים ואז אני מקבל מרק אפונה טחון וטעים עם קוביות גזר מפנקות. 

טיגון ירקות הבסיס:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל והסלרי לזמן קצר עד שהם מתחילים להזהיב ולהתרכך. 

הוספת האפונה ותיבול:
הוסיפו את האפונה היבשה שהושרתה מראש וערבבו היטב עם שאר המרכיבים ואז הוסיפו מלח, פלפל. ועלה דפנה אם בחרתם להשתמש בו.

הוספת נוזלים:
מזגו את המים או ציר לסיר, וודאו שכל המרכיבים מכוסים בנוזל ודאגו לערבב טוב כולל בתחתית הסיר להסרת משקעים שנדבקו. הביאו את הסיר לרתיחה, ואז הנמיכו את הלהבה ובשלו על אש נמוכה-בינונית כ-45 דקות, או עד שהאפונה רכה מאוד והמרק מתחיל להסמיך.

טחינה:
לקבלת מרקם רך וחלק אפשר להשתמש בבלנדר מוט לטחון את המרק, מומלץ לחכות כדי לתת למרק להתקרר מעט לפני הטחינה. אם עוד לא בישלתם במים קוביות גזר קטנות ומפתיעות עדיין אפשר להכין בזמן שהוא מתקרר ולהוסיף אותם לאחר שטוחנים את המרק.  


טיפים לשדרוג המרק:

  • עלי דפנה: עוזר לשלב את הטעמים של המרק, מוציאים בתום הבישול. 
  • שום: ניתן להוסיף שום בשלב הבישול של האפונה.
  • עשבי תיבול: הוסיפו מעט פטרוזיליה קצוצה מעל לפני ההגשה.
  • תוספת חלבית: לפינוק נוסף, ניתן להגיש עם כף שמנת חמוצה או יוגורט מעל.
  • קרוטונים: הגישו לצד קרוטונים פריכים או טוסטונים ביתיים.
  • גרסה מעושנת: הוסיפו קוביות של חזה או נקניק מעושן, בייקון או בייקון טלה.

איך לשמור את המרק?

מרק אפונה נשמר במקרר כ-4 ימים. אם המרק מסמיך מאוד לאחר קירור, ניתן לדלל אותו עם מעט מים או ציר בעת החימום.

בהצלחה בתיאבון! 🥣


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט לבשל רוטב לפסטה נשמע כמו עניין טכני – …
חלוקת רוטב עגבניות לפסטה למנות לפני הקפאה
חלוקת רוטב עגבניות לפסטה למנות לפני הקפאה אם כבר השקעתם בהכנת רוטב ביתי טעים, למה לא להכין קצת …
חלוקת פסטה מבושלת למנות לפני הקפאה
חלוקת הפסטה למנות לפני הקפאה אחת הדרכים העיקריות בהן אני מבטיח שתהיה לי מנת פסטה זמינה לכל צרה …
איך לבשל פסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך לבשל פסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט לבשל פסטה זה אולי קל, רק להכניס את הפסטה אל …
כל מה שצריך לדעת על גרעיני חמנייה – טעם, שימושים, ואיך שומרים עליהם לאורך זמן
גרעיני חמנייה טעימים מזינים ועם הרבה שימושים לרבים מאיתנו גרעיני חמנייה מזכירים משחק כדורגל או ספורט עם שקית …
מרינדה פשוטה לחזה עוף שילדים אוהבים וגם מבוגרים
איך להכין מרינדה לעוף חתוך לרצועות עוף חתוך לרצועות הוא אחד המאכלים הפופולריים, בין אם בגריל, על מחבת …
איך לבשל פתיתים אפויים מושלמים אחד אחד
איך לבשל פתיתים אפויים מושלמים אחד אחד פתיתים הם תוספת אהובה בכל בית ישראלי, במקור פתיתים הם המצאה …
איך להכין פתיתים ברוטב סיני שילדים אוהבים וגם מבוגרים
פתיתים מוקפצים בסגנון אסייתי מנה קלה, מהירה ומלאת טעמים אסייתיים שאפשר לשלב בה ירקות ועוף לפי הטעם. מהניסיון …
איך לשטוף כלים נכון מהר ובקלות
איך לשטוף כלים נכון מהר ובקלות לשטוף כלים זה לא תמיד הדבר הכי כיף אפילו ברשימת המטלות, אבל …
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …