Skip to content

איך להכין מרק בצל

מרק בצל הוא מתכון חורפי אהוב ביותר, צלחת מרק בצל חמה ועשירה בטעמים מושלמת לארוחת ערב לצד פרוסת לחם קראנצ’ית. הבישול האיטי עוזר להוציא את המתיקות של הבצל שמשתלבת יחד עם ציר עמוק ועשיר,  יוצר שילוב מנצח שמרגיש כמו חיבוק בקערה.

לא חייבים לטוס לצרפת כדי ליהנות ממרק בצל בסגנון צרפתי, אפשר להכין אותו בבית עם מרכיבים פשוטים שנמצאים כמעט בכל מטבח.


מצרכים:

  • בצל – 5-6 יחידות גדולות (צהוב או לבן), קלופים ופרוסים דק
  • חמאה – 50 גרם
  • שמן זית – 2 כפות
  • סוכר חום – 1 כפית
  • קמח – 1 כף
  • ציר בקר או ירקות – 8 כוסות
  • עלי דפנה – 1-2 עלים
  • מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם

איך מכינים?

הכנות: 

  • מקלפים וחותכים את הבצל, ניתן לחתוך בכל דרך שרוצים, אפשר גם בצורות ובגדלים שונים להוספת מרקמים ונראות למרק. 
  • מכינים ציר, ניתן להכין ציר ירקות או בשרי אבל ניתן גם להשתמש במים.

קרמול הבצל:
מחממים חמאה ושמן בסיר ומוסיפים את הבצל החתוכים (ניתן להכניס את הבצל בשלבים מהקטן לגדול וכדומה ליצירת מרקמים). עובדים על חום בינוני ונותנים לבצלים הרבה זמן, כ-30 דקות או עד שהבצלים מזהיבים ומשחררים ריח מתוק ועמוק. חשוב לערבב מידי פעם כדי במהלך הטיגון כדי שלא ישרף, ניתן להעלות או להוריד את הטמפ’ לפי הצורך.  

הקמח:
מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומבשלים עוד כדקה-שתיים רק כדי להסיר את טעם הקמח הגולמי.

הוספת הנוזלים ותיבול
לאחר הוספת הקמח צריך להכניס את הנוזלים, אם משדרגים את המרק עם קצת יין לבן בשביל הטעם מכניסים אותו ראשון מהנוזלים ונותנים לו להצטמצם ביחד עם המרק כמה רגעים לפני. לאחר מכן מוסיפים את הציר או הנוזלים, מלח פלפל ואת עלי הדפנה ועשבי תיבול נוספים אם רוצים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה ומורידים לחום בינוני במשך כ-40 דקות, או עד שהטעמים יתמזגו בצורה מושלמת.

ההגשה
מוזגים את המרק החם לקערות עמידות לחום, מניחים על כל מנה פרוסת לחם פריכה עם גבינה, ומכניסים לתנור או לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.


טיפים לשדרוג המרק:

  • טוסטונים: טוסטונים ביתיים מוכנים מראש או פרוסות בגט עם גבינה מותכת כמו בספרים.
  • גרסה טבעונית: מחליפים את החמאה והשמנת בשמן זית וציר ירקות בלבד, ומדלגים על הגבינה.
  • פפריקה מעושנת: הוסיפו מעט לקבלת ניחוח ייחודי.
  • אגוז מוסקט: ניתן להוסיף מעט לתיבול עדין ומפתיע.
  • שום: ניתן להוסיף שום להוספת טעמים למרק.
  • טימין טרי: ניתן לזרוק כמה ענפים לתוספת טעם.
  • יין לבן יבש: יוסיף טעמים עמוקים למרק, יש להוסיף ראשון מהנוזלים ולצמצם מעט. 
  • יין אדום: אם אין יין לבן, יין אדום יבש יעניק למרק עומק צבע וטעם שונה אך נפלא.
  • גבינת גרוייר או מוצרלה: 100 גרם מגורדת להגשה, ניתן להניח מעל ולחמם בתנור לקבלת קערת מרק עם גבינה מותכת מעל.
  • גבינות מגוונות: אם אין גרוייר, אפשר להשתמש בפרמזן, גבינה קשה אחרת מומלץ עם טעמים חזקים, אני ממליץ סקנדינבית.

איך לשמור את המרק?

מרק בצל נשמר במקרר כ-4 ימים. לפני החימום החוזר, מומלץ להוסיף מעט מים אם המרק סמיך מדי.

בהצלחה ובתיאבון! 🥣🧅🧀

*תמונה נעשה בעזרת AI


על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

אולי יעניין אותך גם:

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …