
הכנת מרק בתנור – דרך קלה ופחות נפוצה
הכנת מרק בתנור שונה מהכנת מרק בסיר בזה שקודם מכינים את הירקות ורק לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים או את הנוזלים שהגירו הירקות במהלך הצלייה בתנור. נדרשת עבודה עם בלנדר מוט לצורך טחינה של הירקות לאחר צלייתם. ניתן להכין את הירקות בתוך סיר שמתאים לתנור או בתבנית אפייה עמוקה.
בחירת הירקות – בסיס המרק הוא לרוב ירקות טריים, ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות ממש כמו שמכינים אנטיפסטי. במהלך הצלייה הירקות עוברים תהליך המשחררים את טעמיהם ומוסיפים להם עומק וניחוחות צלויים. ניתן להשתמש בירקות בסיס כמו בצל, גזר, סלרי, קישואים… ולהוסיף להם את ירקות העיבוי כמו עגבניות, ירקות כתומים וכדומה, בקיצור את כל הירקות שיהיו במרק.
- את הירקות חותכים גס ומכניסים לקערת ערבוב או מגש אפייה עמוק, מוזגים שמן ותבלינים, מערבבים למריחה אחידה על כל הירקות ומכניסים לתנור לחום של כ-180 מעלות לכ-45 דק’ או עד שהירקות צלויים טוב.
הכנת ציר – ברוב המקרים נאלץ להוסיף נוזלים כדי להגיע למרקם הרצוי במהלך הטחינה. ניתן להשתמש במים כדי אך אם בוחרים להוסיף ציר ירקות/עוף וכדומה ניתן להגיע למרקם וטעמים עשירים יותר. בדרך כלל לא הזדקקתי להרבה נוזלים ועל כן לא בטוח שכדאי לטרוח ולהכין הרבה ציר אבל מי שרוצה יכול.
טחינה – לאחר שהירקות מוכנים צריך להעביר אותם לקערה עמוקה (כמו סיר מרק או מד ליטר) לטחינה עם בלנדר מוט. טוחנים את הירקות הקלויים ולאחר מכן מוסיפים נוזלים וטוחנים שוב או בהדרגה תוך כדי טחינה. כשמסיימים ניתן לבדוק טעמים ולשפר במקרה הצורך.
טיפים להכנת מרק בתנור:
- לפני כניסת הירקות לתנור צריך לתבל אותם טוב ולמרוח בהרבה שמן לצלייה איכותית, ניתן גם להוסיף שמן זית לטעם.
- לתת לירקות להצלות טוב בתנור, במידה וקצת נשרף זה ממש לא נורא ואף יכול להוסיף לטעם הטוב.
- בשלב הטחינה ניתן להוסיף תוספות מעניינות כמו שמנת, גבינה ואפילו חלה טריה שיעשירו ויסמיכו את מרקם המרק.
- ניתן להכניס למרק תוספת לאחר הטחינה כמו אפונה מבושלת, קוביות גזר מבושלות ועוד רעיונות לפי סוג המרק.

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים
אולי יעניין אותך גם:
- איך להכין ציר ירקות בבית
- איך להכין ציר עוף
- הכנת מרק בתנור
- איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
- מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
- מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
- מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
- מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
- מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
- מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
- מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
- איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
- מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
- מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
עוד בבלוג בישולים:
בהצלחה ובתאבון