Skip to content

הכנת מרק בתנור – דרך קלה ופחות נפוצה

הכנת מרק בתנור שונה מהכנת מרק בסיר בזה שקודם מכינים את הירקות ורק לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים או את הנוזלים שהגירו הירקות במהלך הצלייה בתנור. נדרשת עבודה עם בלנדר מוט לצורך טחינה של הירקות לאחר צלייתם. ניתן להכין את הירקות בתוך סיר שמתאים לתנור או בתבנית אפייה עמוקה.

בחירת הירקות – בסיס המרק הוא לרוב ירקות טריים, ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות ממש כמו שמכינים אנטיפסטי. במהלך הצלייה הירקות עוברים תהליך המשחררים את טעמיהם ומוסיפים להם עומק וניחוחות צלויים. ניתן להשתמש בירקות בסיס כמו בצל, גזר, סלרי, קישואים… ולהוסיף להם את ירקות העיבוי כמו עגבניות, ירקות כתומים וכדומה, בקיצור את כל הירקות שיהיו במרק. 

  • את הירקות חותכים גס ומכניסים לקערת ערבוב או מגש אפייה עמוק, מוזגים שמן ותבלינים, מערבבים למריחה אחידה על כל הירקות ומכניסים לתנור לחום של כ-180 מעלות לכ-45 דק’ או עד שהירקות צלויים טוב. 

הכנת ציר – ברוב המקרים נאלץ להוסיף נוזלים כדי להגיע למרקם הרצוי במהלך הטחינה. ניתן להשתמש במים כדי אך אם בוחרים להוסיף ציר ירקות/עוף וכדומה ניתן להגיע למרקם וטעמים עשירים יותר. בדרך כלל לא הזדקקתי להרבה נוזלים ועל כן לא בטוח שכדאי לטרוח ולהכין הרבה ציר אבל מי שרוצה יכול. 

טחינה – לאחר שהירקות מוכנים צריך להעביר אותם לקערה עמוקה (כמו סיר מרק או מד ליטר) לטחינה עם בלנדר מוט. טוחנים את הירקות הקלויים ולאחר מכן מוסיפים נוזלים וטוחנים שוב או בהדרגה תוך כדי טחינה. כשמסיימים ניתן לבדוק טעמים ולשפר במקרה הצורך.

טיפים להכנת מרק בתנור:

  • לפני כניסת הירקות לתנור צריך לתבל אותם טוב ולמרוח בהרבה שמן לצלייה איכותית, ניתן גם להוסיף שמן זית לטעם.
  • לתת לירקות להצלות טוב בתנור, במידה וקצת נשרף זה ממש לא נורא ואף יכול להוסיף לטעם הטוב. 
  • בשלב הטחינה ניתן להוסיף תוספות מעניינות כמו שמנת, גבינה ואפילו חלה טריה שיעשירו ויסמיכו את מרקם המרק. 
  • ניתן להכניס למרק תוספת לאחר הטחינה כמו אפונה מבושלת, קוביות גזר מבושלות ועוד רעיונות לפי סוג המרק. 

על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

אולי יעניין אותך גם:

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …

בהצלחה ובתאבון