Skip to content

איך להכין מרק ירקות

מרק ירקות ביתי, חם ומזמין, המשדרג את הימים הקרירים וממלא את הבית בניחוחות משגעים. מדובר במרק קלאסי ופשוט להכנה, שמביא איתו טעמים עמוקים, צבעוניות מרהיבה ותחושת בריאות בכל כף. השילוב של ירקות טריים ותיבול עדין הופך את המנה הזו לבחירה נהדרת כארוחה קלה או כמנת פתיחה והוא מתאים לכולם, ילדים, מבוגרים, טבעונים ואוכלי כל. 

כמעט תמיד אפשר למצוא ירקות בבית שיספיקו להכנת מרק ירקות טעים. גם במקרים שהבית כמעט ריק מלבד כמה ירקות זרוקים פה ושם וגם אז אפשר לאלתר מרק. לכן צריך לקחת את רשימת המצרכים בערבון מוגבל ואפשר להוסיף או להשמיט פריטים במידה ואין או יש.

מצרכים:

  • בצל – 1 בינוני, קצוץ
  • סלרי – 2-3 גבעולים, קצוצים דק
  • קישוא – 1 מגורד או חתוך לקוביות
  • גזר – 2 יחידות, קלופים וחתוכים
  • עגבנייה – 1 קלופה וקצוצה לשדרוג
  • עלי סלרי – חופן, קצוצה
  • דלעת – כמה שרוצים חתוך לפי הטעם
  • תפוח אדמה – כמה שרוצים חתוך לפי הטעם
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • מים או ציר ירקות – 8 כוסות

*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות. 

איך מכינים?

הכנות: שוטפים ומקלפים את הירקות שזקוקים לקילוף לפני הכל. לאחר מכן את חיתוך הירקות ניתן לעשות על פי כמות הירקות והסוגים שבחרתם למרק. מומלץ לבחור כמה מרכיבים לקיצוץ וכמה לחיתוך גס או קוביות כדי להוסיף מרקמים שונים ועניין למרק. אני מאוד אוהב לעבוד עם בצל וסלרי קצוצים מאוד בשביל שיכנסו לכל ביס וביס מהמרק מבלי להיות מורגשים. את הקישוא אני אוהב לגרד בפומפיה שיהיה דק ואז הוא מתמוסס לחלוטין במהלך הבישול, כך הוא מוסיף משקל וסמיכות למרק אך ניתן גם לחתוך לפרוסות או קוביות. 

טיגון ירקות הבסיס: בסיר רחב, חממו שמן ומוסיפים את הבצל וסלרי קצוצים ונותנים להם כדקה לבד בשמן. לאחר מכן ניתן להוסיף את גזר וקישוא (מגורד או לא) לערבב ולתת להכל להתבשל עוד קצת ביחד על להבה בינונית בסבלנות עד שהבצל או שאר הירקות מתחילים להזהיב ומשחררים ארומה. 

הוספת ירקות ותיבול: ניתן להוסיף את עלי הסלרי ועגבניה הקצוצה או מגורדת בשלב הזה לסיר לערבב קלות. לאחר מכן להוסיף את שאר הירקות, תפוח אדמה, דלעת ועוד ירקות אם בא לכם, להוסיף מלח פלפל בנדיבות לפי הצורך ולערבב. 

הוספת נוזלים ובישול: מזגו את המים או הציר לסיר, וערבבו היטב כולל בתחתית הסיר כדי להבטיח שכל הירקות מתבשלים בצורה אחידה ושום דבר לא נדבק. הביאו לרתיחה, ואז הנמיכו את החום לנמוך-בינוני כ-40 דקות, או עד שמוכן עם מכסה סגור.

טיפים לשדרוג המרק:

  • כרוב לבן – ניתן להוסיף קצוץ בבסיס המרק או חתוך יותר גס לפני הוספת הנוזלים. 
  • בטטה – ניתן להוסיף בטטה במקום או בנוסף לדלעת.
  • שורש פטרוזיליה או סלרי – ניתן להוסיף במקום או בנוסף למרכיבים במרק.
  • שום – ניתן להוסיף שיני שום שלמות או כתושות. 
  • גריסים –  כוס קטנה של גריסים תשדרג את הערכים התזונתיים ותוסיף מרקם ייחודי.
  • עגבניה: אני יודע שרשמתי אבל היא שדרוג ליצירת טעמים, ניתן להחליף עם כפית רסק אם אין. 
  • כורכום: ניתן להשתמש להוספת טעמים וצבע למרק.
  • חריפות קלה: למי שאוהב טעמים פיקנטיים, בעזרת פלפל צ’ילי קצוץ או שלם למרק.
  • תוספות מיוחדות: ניתם להגיש לצד טוסטונים ביתיים מוכנים או קרוטונים.
  • שמן זית: זילוף שמן זית על המרק בעת ההגשה יוסיף טעם וארומה למנה.

איך לשמור על המרק?

מרק ירקות נשמר במקרר כ-4 ימים. 

בהצלחה ובתיאבון! 🥕🥔🥬


על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

אולי יעניין אותך גם:

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …