Skip to content

מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות בישול קלות ופשוטות ומאפשרות מגוון של ארוחות מזינות ומנחמות.

איך להכין מרקים

ישנם דרכים רבות להכין מרק, זה אולי המאכל שבני האדם הכינו הכי הרבה מכל המאכלים הקיימים. מכיוון שמרק הוא אחד המאכלים הפשוטים וקלים להכנה כל אחד מכין מרק בדרכו שלו וכמעט תמיד זה מצליח. בחרתי לכתוב על הבסיס או התיאוריה של המרקים כדי לנסות לעזור להבין את העיקרון, כך תוכלו להכין בבית איזה מרק שאתם רוצים.

הנה כל מה שצריך לדעת כדי להכין מרק מוצלח וטעים. בהמשך העמוד תוכלו למצוא דוגמאות רעיונות וגם מתכונים שונים למרק

הכנת מרק בסיר – הדרך הנפוצה להכנת מרק

מקור המילה מרק הוא מהמילה הצרפתית potage, שפירושה “סיר”, כי כל מה שצריך זה סיר עמוק, כמה ירקות, נוזלים ותיבול ואם יש אפשר להוסיף עוד מרכיבים כמו עוף בשר וכדומה. פשוט מבשלים את הירקות בתוך סיר בעזרת שמן עד לריכוך ואז מוסיפים נוזלים להתהליך הבישול הארוך שבו הירקות הרכים יתמזגו בצורות שונות עם הנוזלים בטעם ובמרקם. ניתן לקרוא בפירוט על השלבים הכללים להכנת מרק בסיר שיעזרו לכם להכין את כל סוגי המרקים. לקריאה

הכנת מרק בתנור – דרך קלה ופחות נפוצה

הכנת מרק בתנור יכולה להתאים למי שרוצה להכין מרקים סמיכים מאוד במעט עבודה. העיקרון הוא אותו עיקרון של הכנת מרק בסיר, לרכך את הירקות על ידי צלייה בתנור כדי שיוציאו את הנוזלים וטעמים שבהם ויוכלו להפוך למרק טעים. לאחר מכן ניתן להוסיף נוזלים במהלך הטחינה לייצרת מרק קרמי מפנק. פרטתי את השלבים הכללים להכנה בצורה כללית כדי להבין את העיקרון ולעזור להפעיל את הדמיון ולקחת את המרק למחוזותיכם האישיים. לקריאה


מרק גריסים טעים, מזין ומנחם

מרק גריסים הוא אחד המתכונים האהובים והפשוטים שיש להכנה המשלב בין טעמים ביתיים לחמימות מנחמת. מדובר במנה קלה יחסית לביצוע המעניקה תחושת שובע ואיזון בזכות השילוב של ירקות וגריסים ביחד עם התיבול העדין. המרק אהוב במיוחד על ידי הילדים שלי והוא מומלץ ביותר. קרא עוד


מרק כתום חורפי, סמיך ומפנק

מרק כתום הוא אחד המתכונים המנחמים והמזינים ביותר, שמתאים במיוחד לעונת החורף. השילוב של גזר, דלעת, בטטה, בצל וסלרי יוצר מרק עשיר בטעמים בעל מרקם קטיפתי ייחודי, שמחמם את הגוף והלב. מדובר במרק שקל להכין והולך נפלא עם מגוון תוספות, משתלב כמנת פתיחה לארוחות שונות אך יכול בקלות לשמש כארוחה בפני עצמו. קרא עוד…


מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק

אין כמו מרק עגבניות חם ועשיר כדי להפוך יום קריר לנעים במיוחד. מרק עגבניות בתנור מביא לשולחן עומק של טעמים שמתקבלים מתהליך הצלייה – עגבניות מתוקות ובעלות טעם מעט חרוך, המתמזג לכדי מרקם חלק ועשיר בטעמים. קרא עוד…


מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם

מרק אפונה עשיר, סמיך ומנחם מתאים בדיוק לימים הקרים של החורף. מנה חמה ומשביעה עם טעמים עמוקים שמחממים את הגוף ואת הנפש. מדובר במתכון פשוט שמביא את האפונה למרכז הבמה ומדגיש את המתיקות הטבעית שלה לצד תיבול עדין שמאזן את הטעמים. קרא עוד…


מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים

מרק עדשים מלא ערכים תזונתיים, פשוט להכנה, ומשביע להפליא הוא אחד המרקים הכי מנחמים שיש. מדובר במנה שמתאימה לכל עונות השנה – מחממת בחורף, קלילה בקיץ, ומשלבת טעמים עמוקים יחד עם תיבול עדין. קרא עוד…


מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם

מרק בצל הוא מתכון חורפי אהוב ביותר, צלחת מרק בצל חמה ועשירה בטעמים מושלמת לארוחת ערב לצד פרוסת לחם קראנצ’ית. הבישול האיטי עוזר להוציא את המתיקות של הבצל שמשתלבת יחד עם ציר עמוק ועשיר,  יוצר שילוב מנצח שמרגיש כמו חיבוק בקערה. קרא עוד…


מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות

מרק עוף הוא המתכון המנצח לשמירה על הבריאות בימים קרים או למי שמחפש ארוחה ביתית מחממת ונוסטלגית. המנה הזו, שהיא ללא ספק אחת האהובות במטבח הישראלי, משלבת טעמים עשירים ועמוקים עם ערכים תזונתיים, מה שהופך אותה לא רק למנחמת אלא גם לבריאה במיוחד. קרא עוד…


מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים

מרק ירקות ביתי, חם ומזמין, המשדרג את הימים הקרירים וממלא את הבית בניחוחות משגעים. מדובר במרק קלאסי ופשוט להכנה, שמביא איתו טעמים עמוקים, צבעוניות מרהיבה ותחושת בריאות בכל כף. השילוב של ירקות טריים ותיבול עדין הופך את המנה הזו לבחירה נהדרת כארוחה קלה או כמנת פתיחה והוא מתאים לכולם, ילדים, מבוגרים, טבעונים ואוכלי כל. קרא עוד…


מרק סלק (בורשט) – צבעוני, מיוחד ומחמם

מרק סלק, הידוע גם כ-בורשט, הוא מרק בעל צבע מרהיב וטעם ייחודי. הבורשט הוא מרק קלאסי מהמטבח המזרח-אירופאי, הוא עשיר בסלקים טריים שמעניקים לו צבע סגול עמוק וטעמים מתקתקים וחמצמצים. זהו מרק מחמם, מלא ירקות, וניתן להגיש אותו חם בימי החורף הקרים או קר בימי הקיץ החמים. קרא עוד…


מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע

מרק שום הוא הבחירה המושלמת למי שמחפש מנה אלגנטית וייחודית שתמלא את הבית בניחוחות משגעים. מדובר במרק עשיר בטעמים, שמשלב את הארומה של השום עם תיבול עדין היוצר חוויה קולינרית מפנקת ולא שגרתית. קרא עוד…


כיצד לשמור על מרקים לאחר ההכנה

לאחר שנותנים למרק להתקרר ניתן לארוז את מה שנשאר או את הכל לקופסה גדולה או לחלק לכמה קופסאות קטנות לפי מנות לשימוש נוח. את כל סוגי המרקים ניתן לשמור במקרר לאחר ההכנה ואפילו להקפיא.

על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

אולי יעניין אותך גם:

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …

בהצלחה ובתאבון