Skip to content

איך להכין ציר עוף מושלם במטבח הביתי

כדי לשדרג מרקים ביתיים שונים בטעם ומרכיבים בריאים אשר תורמים רבות לערכים התזונתיים של המרק. ציר עוף יכול לשמש כבסיס נפלא למרקים, רטבים ותבשילים רבים, וכדומה ולשדרג אותם בטעמים עמוקים ואותנטיים. הכנת ציר עוף בבית לא מסובכת, דורשת מרכיבים בסיסיים וזמן בישול ארוך שממלא את הבית בניחוח בלתי נשכח. 

את ציר העוף שלי אני אוהב להוסיף כבסיס הנוזלים למרקים שונים ולכן אני לא מוסיף לו טעמים בכלל מלבד הטעם של העוף. את יתר הטעמים שיתחברו לציר העוף אני מוסיף כאשר אני מכין את בסיס המרק שאליו נכנס הציר. 

מאיזה חלקים ניתן להכין ציר

ניתן להשתמש בעוף על כל חלקיו להכנת ציר עוף. אפשר לערבב חלקים שונים או לעשות רק מחלקים מסוימים, עם בשר או רק עצמות ולהפתעתי יש הבדל ניכר בטעמים. ניתן לעבוד עם חלקי הכרעיים – שוק וירך או עם עצמותיהם, אותו דבר עם כנפיים וגרונות, עצמות החזה והגב של העוף. לדעתי האישית ציר עוף מחלקי הגרון ועצמות החזה הוא הטעים ביותר. 

מצרכים להכנת ציר עוף:

  • עוף
  • מים

לגבי הכמויות: ניתן להכין ציר עם מעט או הרבה עוף, אין ממש חוקים. כמה שיותר עוף יותר טעם. 

שלבי הכנת הציר:

הכנות: ניתן לשטוף את העוף לפני הכניסה לסיר אבל אני באופן אישי לא עושה זאת ברוב הפעמים (אלא אם משהו..). אם עובדים עם עוף קפוא מומלץ להפשיר אותו יום לפני הכנת הציר במקרר, אך כבר קרה שהכנסתי את העוף ישר מהמקפיא לסיר עם מים וגם זה יצא מצויין.

הרתחת הציר וכיפוי הקצף: מכניסים את העופות לתוך סיר עם מים ומתחילים לחמם עד שמגיע לרתיחה. בזמן שהמים מתחילים להתחמם תוכלו לראות קצף שמצטבר על פני המים, ניתן לתת לו להצטבר קצת לפני שזורקים. את הקצף צריך להוציא בעזרת כף או מסננת קטנה ויש לשים לב להוציא את הכל או הכי הרבה שאפשר לפני הרתיחה.

בישול: לתת לציר להתבשל על חום בינוני+ כשהוא מבעבע חזק יחסית. אני אוהב לסגור את המכסה אבל לא חייבים אפשר לבשל גם עם מכסה פתוח. הציריצטמצם עם סיר סגור או פתוח לכן אולי יהיה צורך להוסיף נוזלים. במידה והוספתי נוזלים אני מביא לרתיחה שוב לפני שסוגרים.

סינון: לאחר שנותנים לציר מעט להתקרר צריך לסנן אותו מהעצמות ושאריות עוף אחרים לפני השימוש. 

כיפוי הקצף של הציר לפני הרתיחה
שאריות העוף במים לפני הרתיחה

טיפים לעבודה נכונה

  • משך הבישול של הציר עוף: תלוי במשתנים כמו עוצמת החום גודל הסיר, כמות העוף או המים וכאלה. כאשר אני מכין ציר למרק אני לוקח בחשבון שהוא ימשיך להתבשל שוב ביחד עם המרק ולכן אני מבשל אותו בסביבות שעה בלבד ועל חום בינוני+. ניתן לבשל ציר כמה זמן שרוצים, רוצים יומיים לכו על זה, בטוח יצא לכם משהו מטורף, רק על תשכחו להוסיף נוזלים. במידה ורוצים ציר ארוך אני ממליץ לעבוד עם חום בינוני-.
  • ציר מעוף קפוא: לא אידיאלי לדעתי אך במידה ואתם בכל זאת עושים ציר מעוף שלא הספיק להפשיר תביאו את הנוזלים לרתיחה בעזרת חום נמוך יותר. ככל שהעוף יפשיר במהלך החימום הוא יוציא עוד ועוד קצף שכדאי להיפטר ממנו. הרתחה מהירה יכולה לגרום למים לרתוח בזמן שהעוף קפוא ולא הספיק לשחרר את הקצף ואז קשה למצוא אותו במים מבעבעים
  • בשר עוף: ציר העוף הנעשה מחלקים עם בשר ולא רק עצמות ניתן להפריד את הבשר ולהכניס אותו לסיר המרק אליו הוספנו את הציר. 

איך לשמור על הציר

במקרר: אני תמיד מוסיף את הציר למרק ושומר את המרק כ-4 ימים במקרר בכלי אטום עם קיבולת מתאימה.

במקפיא: ניתן להקפיא ציר ולהשתמש בו בעת הצורך, הפשרת ציר יכולה להיות במקרר או אפילו בסיר על חום נמוך מאוד. 

*טיפ – מזוג למגשי קוביות קרח או מיכלים קטנים, לקבלת ציר בכמויות קטנות זמין בכל עת להוספה למנות או רטבים.

בהצלחה ובתיאבון! 🥕🥔🥬


על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

אולי יעניין אותך גם:

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …