Skip to content

איך להכין רוטב ויניגרט בבית

הכנת רוטב ויניגרט ביתי היא תהליך פשוט, מהיר ואפילו כיפי. כאשר מכינים רוטב ויניגרט לבד בבית ניתן לשלוט ולשחק בטעמים ובכמויות בקלות רבה.הכנת הרוטב בבית היא פשוטה ומהירה, ניתן להכין בתוך קערת מרק ולהשאיר מטבח נקי ומסודר.הרוטב הוא רב שימושי וניתן  להשתמש בו למנות רבות בנוסף  לסלטים ולשדרג אותו עם תוספות מעניינות לפי טעם אישי.

מצרכים:

שמן זית3
חומץ 1
מיץ לימון/ליים0.5
חרדל 0.5
דבש 0.5
פלפל שחורלפי הטעם
מלחלפי הטעם

המתכון נותן פרופורציות להכנת המתכון, ניתן לשחק בכמויות ולהכפיל או לחלק להשגת הכמות הרצויה.

אופן ההכנה:

  1. הכנת בסיס הרוטב:
    מזיגת שמן הזית: מתחילים בשמן זית, הוא הבסיס של הויניגרט שלנו ואחראי על המרקם העדין. יש למזוג שמן זית לפי הכמות הרצויה לתוך כלי מתאים להכנת הרוטב. 
    הוספת החומץ: מוסיפים את החומץ ומתחילים לערבב בעזרת מזלג או כלי אחר את הנוזלים בקערה עד שהתערובת נהיית אחידה. ניתן לראות שהתערובת מפסיקה להיות צלולה והופכת להיות קצת עכורה.
  2. הוספת טעמים: הכניסו כפית חרדל דיז’ון, שישדרג את הרוטב עם טעם עוקצני מעט. הוסיפו גם את מיץ הלימון, הדבש או המייפל למתיקות מאוזנת, ובסוף מעט מלח ופלפל לפי הטעם. ממשיכים לערבב טוב עד שמתקבל רוטב אחיד, טועמים ומתקנים או מוסיפים טעמים במקרה הצורך. 

טיפים לעבודה נכונה:

  • השתמשו בשמן הזית כדי לקבוע ולהגיע לכמות הרצויה של רוטב. 
  • בחרו כלי מתאים לכמות הרוטב שאתם מכינים, עם מספיק מקום לערבב, כדי למנוע התזות.
  • ניתן לעבוד עם בלנדר או מיקסר מוט כדי להכין כמות גדולה יותר של רוטב.

שידרוגים ורעיונות ליצירתיות:

  • חומץ בלסמי: ניתן להשתמש בחומץ בלסמי במקום או בנוסף לחומץ הרגיל.
  • שום כתוש: ניתן להוסיף שום כתוש, במידה ומכינים בעזרת בלנדר ניתן פשוט לזרוק אותה פנימה.
  • מייפל או סילאן: ניתן להשתמש במייפל וסילאן במקום או בנוסף לדבש.
  • ריבה: ניתן להוסיף ריבות מסוגים שונים להוספת טעמים פירותיים ומתיקות.
  • חרדל דיז’ון: ניתן להשתמש בחרדל דיז’ון בנוסף או במקום חרדל רגיל להוספת גרגירי חרדל. 

שמירה על הרוטב:

  • אם נשאר רוטב, שמרו אותו בכלי סגור היטב במקרר. הרוטב יחזיק מעמד כמה ימים, אך מומלץ לנער היטב או לערבב לפני השימוש כדי לשמור על אחידות המרקם.

מה ניתן לעשות עם רוטב ויניגרט:

רוטב ויניגרט מתאים למגוון רחב של סלטים: סלט ירקות טרי, סלט קיסר, סלטי חסות ואפילו סלטים עם פירות, כמו אגסים או תפוחים. הרוטב גם מתאים כתיבול פשוט וטעים לירקות קלויים, ואף למנות עיקריות כמו עוף דגים ובשר.

בהצלחה
!ובתאבון

על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …
על דברים בחיפה
טיפים מניסיון להורות
על המטבח ומתכונים
על דברים