Skip to content

מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים

היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות מאשר שמות לילדים באיטליה. אצל האיטלקים, כל צורה נועדה להתאים בדיוק לרוטב, למנה או לאירוע. לפעמים הבחירה בפסטה הנכונה יכולה לשדרג מנה פשוטה למשהו שנראה כאילו יצא ממסעדה בטוסקנה.

ריכזתי רשימה של שמות של פסטה נפוצות יותר שאנו רגילים לראות בסביבתנו. אם תהיתם איך קוראים לצורה של הקונכיות או הפרפרים – הנה מדריך קצר שמסדר את הסוגים הפופולריים של פסטה כפי שאנו מכירים. הוספתי בקצרה גם על סוגי רטבים לפי סוג הפסטה. מוזמנים לקרוא גם את המדריך לבישול פסטה.

סוגי פסטות קלאסיות נפוצות – כותרות הכתבה

פסטות ארוכות:

ספגטי (Spaghetti)

אולי הפסטה הכי מזוהה בעולם. אטריות ארוכות ודקות שמתחברות נהדר עם כמעט כל רוטב – במיוחד עגבניות, שמנת או בולונז. מגיעות בעובי שונה, ניתן לזהות את הגודל לפי המספר על האריזה. 

פסטה ארוכה נכנסת לבישול

לינגוויני (Linguine)

כמו ספגטי, רק פחוס. מתאימים במיוחד לפירות ים, שמן זית, שום ופסטו.

לינגוויני מלופף על מזלג

טאליאטלה (Tagliatelle)

רצועות שטוחות ורחבות, מגיעות לרוב טריות. אידיאליות לרוטב ראגו מסורתי, אבל גם עם שמנת ופטריות הן פשוט תענוג.

טליאטלה עבודת יד תוצרת בית

פאפרדלה (Pappardelle)

גם רצועות שטוחות אבל עוד יותר רחבות מטאליאטלה וזה חלק מהקסם שלהן. הן מתאימות לרטבים בשריים עשירים כמו ראגו טלה.

פארפאדלה עם בשר מפורק בבישול ארוך

קפרליני (Capellini)

נקראים גם Angel Hair – שיער מלאכים. דקים מאוד, עדינים, מוכנים במהירות ומתאימים לרטבים קלילים.


פסטות קצרות

פנה (Penne)

צינורות דקים חתוכים באלכסון. הרוטב נכנס פנימה, מה שהופך אותם למעולים עם רטבים עשירים, כמו שמנת עם פטריות ועגבניות.

פסטה פנה לפני בישול

פוזילי (Fusilli)

פסטה בצורת בורג מזכיר בצורתו את הביסלי גריל. כל סיבוב תופס את הרוטב בפנים ולכן היא מצויינת לרטבים שמנוניים, לפסטו או אפילו לסלט פסטה קר.

פסטה פיזיולי

פרפלה (Farfalle)

נראים כמו פרפרים קטנים או פפיונים חמודים, חגיגיים, נהדרים עם גבינות רכות, אפונה או סלמון מעושן. פסטה שמאוד מתאימה לילדים שאוהבים את הצורה שלה. 

פסטה פרפלה על גבי פסטה ארוכה

קונצ’יליוני (Conchiglioni)

פסטה בצורת קונכיות, שנראות כמו קעריות קטנות שתופסת בתוכה רוטב. נהדרות עם ירקות מוקפצים עם רוטב עגבניות או שמנת סמיך ועבה. 

רגאטוני (Rigatoni)

צינורות רחבים עם פסים. אידיאליים לאפייה או רטבים סמיכים שממלאים כל צינור בהפתעה טעימה.

פסטה רגאטוני לפני בישול

אורז פסטה / פתיתים (Orzo)

נראים כמו אורז, אבל זה פסטה! מצוין לתוספות, מרקים או סלטים קרים. הייתי אומר שזה מזכיר פתיתים, ניתן להשתמש למנות ריזוטו מזויפות.

מקרוני (Macaroni)

סוג של פסטה קצרה בצורת צינור קטן ומעוגל, לרוב חלק. נפוץ במיוחד במנה האמריקאית הקלאסית Mac & Cheese, אבל מתאים גם למרקים ותבשילים. בזכות גודלו הקטן הוא אהוב על ילדים ונוח לאכילה.

מקרוני – הרבה נוטים לחשוב שמקרוני זה פסטה ארוכה

פסטות ממולאות

לזניה (Lasagna)

ריבועי פסטה גדולים כמו דפי פסטה, לא פסטה של בישול עם רוטב, אלא של שכבות. מושלמת לאפייה עם גבינות, בשר, ירקות ורוטב בשמל או עגבניות.

קנאלוני (Cannelloni)

צינורות פסטה גדולים שממלאים בגבינה, בשר או ירקות ואופים ברוטב. הכי ביתי שיש.

קנאלוני לפני בישול

טורטליני (Tortellini)

כיסונים פסטה קטנים ומעוגלים שמגיעים עם מילוים שונים כמו גבינה, בשר או תרד. נהדרים עם רוטב קל או במרק עשיר.

טורטליני עם ירקות מוקפצים וחמאה

רביולי (Ravioli)

כמו טורטליני – אבל בצורת ריבוע. ניתן למצוא אותם עם אין-ספור מילויים – מדלעת ועד גבינות בשלות.


פסטה מתפוחי אדמה

ניוקי (Gnocchi)

כופתאות קטנות ורכות, לא מחיטה אלא מתפוחי אדמה אבל עדיין נחשבות בקטגוריה של הפסטה. מושלמות עם חמאה, רוטב עגבניות או שמנת ופטריות. רכות כמו ענן!

ניוקי תוצרת בית עם רוטב שמנת

לסיכום

העולם של הפסטה לא עוצר כאן – יש עוד עשרות (אם לא מאות) צורות מקומיות בכל אזור באיטליה, בחרתי להתמקד בנפוצות. אצל האיטלקים יש חשיבות רבה להתאמת הרוטב לסוג הספציפי של הפסטה. אם אתם רוצים לקחת את זה צעד קדימה אפשר לנסות לשלב בין צורה לרוטב בצורה מודעת. זה משנה הכל.

בתיאבון!


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט לבשל רוטב לפסטה נשמע כמו עניין טכני – …
חלוקת רוטב עגבניות לפסטה למנות לפני הקפאה
חלוקת רוטב עגבניות לפסטה למנות לפני הקפאה אם כבר השקעתם בהכנת רוטב ביתי טעים, למה לא להכין קצת …
חלוקת פסטה מבושלת למנות לפני הקפאה
חלוקת הפסטה למנות לפני הקפאה אחת הדרכים העיקריות בהן אני מבטיח שתהיה לי מנת פסטה זמינה לכל צרה …
איך לבשל פסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך לבשל פסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט לבשל פסטה זה אולי קל, רק להכניס את הפסטה אל …
כל מה שצריך לדעת על גרעיני חמנייה – טעם, שימושים, ואיך שומרים עליהם לאורך זמן
גרעיני חמנייה טעימים מזינים ועם הרבה שימושים לרבים מאיתנו גרעיני חמנייה מזכירים משחק כדורגל או ספורט עם שקית …
מרינדה פשוטה לחזה עוף שילדים אוהבים וגם מבוגרים
איך להכין מרינדה לעוף חתוך לרצועות עוף חתוך לרצועות הוא אחד המאכלים הפופולריים, בין אם בגריל, על מחבת …
איך לבשל פתיתים אפויים מושלמים אחד אחד
איך לבשל פתיתים אפויים מושלמים אחד אחד פתיתים הם תוספת אהובה בכל בית ישראלי, במקור פתיתים הם המצאה …
איך להכין פתיתים ברוטב סיני שילדים אוהבים וגם מבוגרים
פתיתים מוקפצים בסגנון אסייתי מנה קלה, מהירה ומלאת טעמים אסייתיים שאפשר לשלב בה ירקות ועוף לפי הטעם. מהניסיון …
איך לשטוף כלים נכון מהר ובקלות
איך לשטוף כלים נכון מהר ובקלות לשטוף כלים זה לא תמיד הדבר הכי כיף אפילו ברשימת המטלות, אבל …
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …