Skip to content

איך להכין מרק גריסים עם תפו”א וגזר

מרק גריסים הוא אחד המתכונים האהובים והפשוטים שיש להכנה, מרק המשלב בין טעמים ביתיים לחמימות מנחמת. מדובר במנה קלה יחסית לביצוע המעניקה תחושת שובע ואיזון בזכות השילוב של ירקות וגריסים ביחד עם התיבול העדין. המרק אהוב במיוחד על ידי הילדים שלי והוא מומלץ ביותר. קרא עוד

את המרק הגריסים עם ירקות שורש אפשר להכין בתוך סיר אחד על חום בינוני בכמה שלבים פשוטים המפורטים לאחר רשימת המצרכים. משך ההכנה הוא כשעה וקצת אבל רוב הזמן המרק מתבשל בעצמו ומפיץ ניחוחות שממלאים את הבית בכל טוב.

מצרכים:

  • בצל – 1
  • סלרי – 2-3 גבעולים
  • גזר – 2-3 יח’
  • קישוא – 1
  • עלים של סלרי
  • עגבניה – 1
  • תפוח אדמה -2-3 יח’
  • גריסים – ¾ כוס
  • כורכום – כפית (אופציונלי)
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • נוזלים
  • שמיר – 8 כוסות

*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות. 


איך מכינים?

הכנות: שוטפים את הירקות שצריך לפני תחילת העבודה, אפשר גם לקלף ולחתוך את כל הירקות מראש כדי למנוע מצבים של לחץ בזמן ההכנה. קוצצים את ירקות הבסיס, חותכים לקוביות של כ1 ס”מ את תפוח האדמה, מקלפים (ופורסים או קוצצים) את העגבניה (להכניס עם הנוזלים שלה). אני בדרך כלל דואג לעבוד על חום מתאים שיאפשר לי לעשות את החיתוכים בקצב שלי בזמן טיגון הירקות.  

ירקות הבסיס: מכניסים לסיר עם שמן את ירקות הבסיס לפי הסדר הבא: בצל, גבעולי סלרי והגזר ונותנים להם להתחיל להתבשל. כמה שהירקות יהיו קצוצים דק יותר הם יתמוססו ויהפכו לחלק מהנוזלים ויעניקו מרק עשיר למרק. את הקישוא מקלפים (לא חובה) ומגרדים בפומפייה דקה ומכניסים גם כן לאחר שהירקות שינו קצת את צורתם. 

עיבוי המרק: מוסיפים את קוביות תפוח האדמה עלי הסלרי והעגבניה, מערבבים קצת ולאחר מכן מוסיפים את הגריסים. זה השלב שאני אוהב להוסיף בו את הכורכום מכיוון שאני יכול לראות בקלות יותר כמה צריך לשים (כ-1 כפית) וכמובן גם את המלח והפלפל. 

הוספת נוזלים: מוסיפים נוזלים, מערבבים טוב ומקפידים לגעת בתחתית תוך כדי להפריד את השאריות הדבוקות לתחתית הסיר ולשחרר את הטעמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות או עד שמוכן. 


טיפים לשדרוג המרק:

  • לימון: בהגשה ניתן להוסיף לימון סחוט טרי בקערת המרק.
  • ציר עוף: למרק עשיר ובריא יותר ניתן להשתמש בציר עוף ביתי להכנת המרק.
  • לגרסה עשירה יותר: אני מוסיף את הקישוא המגורד, אם אין לכם קישוא אפשר להכין גם בלי.
  • תוספת מפנקת: ניתן להגיש לצד טוסטונים או קרוטונים ביתיים טעימים בהגשה.
  • עגבניה: מוסיפה חמיצות עדינה, השתמשו בעגבניה הבשלה ביותר שיש לכם.

איך לשמור את המרק?

את המרק ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה עד 4 ימים. אם הוא מסמיך מדי לאחר הקירור, פשוט הוסיפו מעט מים בעת החימום.

בהצלחה בתיאבון! 🍲


על מה בא לכם לקרוא

אנטיפסטי ביטוח ביצים בלוג אוכל בלוג בישולים ביתי דפי לימוד אותיות באנגלית דפי נחיתה לעסקים דפי צביעה הורים הורים לילדים חוגים לילדים חיפאי במקור יסודות המטבח ללמוד לכתוב אותיות בעברית ללמוד לכתוב מספרים מדריכים פשוטים מטבח ממרח מרקים מתוקים מתכון ניהול המטבח הביתי סלק עשבי תיבול פיננסי פסטה פעילויות לילדים רטבים תכנים שונים

אולי יעניין אותך גם:

עוד בבלוג בישולים:

איך להכין פופקורן – כל הדרכים להכין פופקורן בבית
כל הדרכים להכין פופקורן בבית אין כמו פופקורן, הריח של פופקורן חם שמתפשט בבית לצד פיצוצי הגרעינים יכול …
איך להכין פופקורן קרמל בבית
איך להכין פופקורן קרמל בבית פופקורן קרמלי הוא הפינוק המושלם – מתוק, פריך, ממכר, וכשאתם מכינים אותו בבית …
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר
איך להכין פופקורן במיקרוגל בלי שקית מוכנה מהסופר פופקורן במיקרוגל הוא הדרך הכי קלה ומהירה להכין נשנוש טעים …
איך להכין פופקורן בסיר בבית כמו שצריך
איך להכין פופקורן בסיר המדריך הקצר הבא מסביר איך להכין פופקורן בסיר בקלות, פופקורן בסיר הוא אולי הדרך …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב שמנת לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב שמנת הוא בהחלט רוטב פשוט – שמנת, …
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב רוזה לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט רוטב רוזה הוא השילוב הכי קלאסי בין רוטב …
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך – המדריך הפשוט
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה כמו שצריך רוטב אלי אוליו (Aglio e Olio – שום ושמן זית) …
ארבע רטבים עקריים לפסטה – מדריך קצר ופשוט להכנת איזה רוטב פסטה שתרצו
ארבעת הרטבים העיקריים לפסטה – מדריך קצר ליסודות המטבח האיטלקי פסטה היא אחד המאכלים האהובים והנפוצים בעולם, ולא …
איך מכינים קישוא או זוקיני
איך מכינים סלק, דרכים להכנת ובישול סלק, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים וכל מה שהצלחתי לרשום על סלק
מה ההבדל בין קישוא לזוקיני
איך מבדילים בין קישוא לזוקיני במבט ראשון, מדובר באותו ירק: ירוק, מוארך, מעט מבריק מבחוץ ורך מבפנים. שניהם …
איך להקפיא שניצלים – שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה
הקפאת שניצלים שתי שיטות לחסוך זמן ועבודה החלק החשוב בניהול המטבח הביתי הוא לדאוג לאוכל זמין גם כשאין …
מצייה מפנקת המתכון הכי טוב למצה בריי
איך מכינים מצייה או מצה בריי במהלך חג הפסח צריך להמציא מאכלים מגוונים על מנת לצלוח את המחייה …
חטיף באונטי תוצרת בית – לא רק לפסח
חטיף קוקוס עם שוקולד כמו באונטי בקלות קינוח קל וטעים שכיף להכין ויכול להפוך לפעילות מהנה ביחד עם …
איך להכין קוביות חציל אפויות שאי אפשר להפסיק לאכול
קוביות חציל אפויות ומתקתקות ישנם דרכים רבות להכין חציל בתנור, זאת ללא ספק הדרך העדיפה עלי לבשל חציל, …
כל הטעמים והצורות: מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים
מדריך קצר לסוגי פסטה נפוצים היופי בפסטה הוא לא רק בטעם אלא גם בצורות. יש לה יותר שמות …
חציל אפוי בתנור מוגש עם סילאן, תמרים, טחינה גולמית ותוספות מפנקים
חציל פינוקים אפוי בתנור עם סילאן ותמרים אחת הדרכים האהובות עלי להכין חציל היא חציל שלם אפוי בתנור. …
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת
עוגת דבש רכה, ריחנית ובלתי נשכחת לפעמים כל מה שמתחשק זה עוגה פשוטה, שמפיצה ניחוחות חמימים בבית ומחזירה …
מיזנפלס: הסוד הקטן שעושה הבדל גדול במטבח
מזה מיזנפלאס ואיך עושים את זה נכון אם אי פעם צפיתם בשף מקצועי עובד, סרטוני אוכל באינרטרנט או …
איך להכין לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע
לביבות כרוב זהובות: מתכון פשוט, ביתי ומפתיע לביבות הם מאכל אהוב ויש סוגים רבים מהם, הנפוצה ביותר היא …