Skip to content

פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל ביניהם, הם בעלי טעמים שונים לחלוטין שלא מזכירים אחד את השני בכלל.

איך להבדיל בין פטרוזיליה לכוסברה

קרוב לוודאי שהם בין עשבי התיבול הכי נפוצים הקיימים, אם כי לדעתי האישית הפטרוזיליה מובילה את הרשימה. הם נראים כמעט אותו דבר לגמרי, אם כי ישנם דרכים להבדיל בין השניים בקלות רבה, הסוד הוא בפרטים הקטנים.

נתחיל בלהכיר את שני סוגי העשבים כדי שנוכל לראות את ההבדלים ביניהם ולאחר מכן נעבור לשלוש דרכים פשוטות להבדיל בין כוסברה לפטרוזיליה.

הפטרוזליה

עלי הפטרוזיליה הם עלים קשים יותר בצבע ירוק כהה וקצוות העלים ישרות, מי שרוצה ממש להרחיב על פטרוזיליה מוזמן ללחוץ על הקישור (פטרוזיליה – ויקיפדיה).

עלי פטרוזיליה

צרור עלי פטרוזיליה

הכוסברה

עלי הכוסברה הם בעלי גוון ירוק קצת יותר בהיר ומבריק, העלים מנוצים ובעלי גלים קלים, עדינים ורכים למגע. מי שרוצה יכול להרחיב וללמוד על צמח הכוסברה, הלא היא גד השדה, בקישור (כוסברה – ויקיפדיה).

עלה הכוסברה מתוך ויקיפדיה
צרור כוסברה כפות בחבל דק

דרכים להבדיל בין כוסברה לפטרוזיליה

דרכים פשוטות להבדיל בין כוסברה לפטרוזליה בעזרת החושים שלנו, אם אתם מתקשים להחליט אתם מוזמנים לקרוא את רשימת הדרכים להבדיל.

ניראות

קצוות עלי הפטרוזיליה יהיו ישרים וחלקים וצבעם ירוק כהה. לעומתם, עלי הכוסברה בצבע ירוק בהיר יותר ומבריק, וצורתם כשל גלים, קימורים או קשתות קטנות.

מישוש

עלי הפטרוזיליה הם עלים קצת קשים ואילו עלי הכוסברה הם עדינים ורכים. במידה ואתם מתקשים להחליט בחנות מי זה מי אפשר בקלות להרגיש את שני העלים וכנראה שהרך מביניהם יהיה כוסברה.

ריח

ניתן להשתמש בחוש הריח ולהריח את הכוסברה ואת הפטרוזיליה, לכל אחד מהעשבים ריח ייחודי שיכול לעזור לזיהוי.

טעם

טעמה של הכוסברה לא דומה ואפילו לא מזכיר קצת את טעמה של הפטרוזיליה. אם אתם מתקשים להחליט בחנות מי זה מי אתם מוזמנים לתלוש עלה ולהכניס לפה וזה ודאי יתן את התשובה הברורה למי שמכיר את טעמם.

תודה שקראת!

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך לשמור על פטרוזיליה טריה לאורך זמן במקרר
פטרוזיליה קצוצה מוסיפה לכל דבר שמפזרים אותה עליו טעם ויופי או שאפשר פשוט לאכול אותה ככה (טאבולה). מרוב …

חזרה לעמוד בישולים