Skip to content

סלט חצילים בתנור קל להכנה עם טעם משגע ומרענן שיכול להתאים כתוספת צד כמעט לכל מנה או לנשנוש על פרוסת לחם או עם כפית בין הארוחות. הוא אמנם קל להכנה אבל לוקח זמן תנור ולכן אני אוהב להכין במקביל בימים שאני מכין משהו אחר בתנור כמו סלק אפוי או אנטיפסטי או כל דבר אחר.

זעלוק -סלט חצילים אפוי בתנור עם עגבניה ופלפל קלויים

סלט זעלוק הוא בעצם סלט חצילים עגבניות ופלפל שרופים בתנור ומעורבבים עם עשבי תיבול טריים קצוצים ותבלינים. היחס בין הירקות של סלט הזעלוק ניתן לשינוי על פי העדפות אישיות כל אחד וטעמו האישי וגם ניתן להוסיף ירקות ולשדרג את הסלט. הסלט לא יצא פחות טעים אם יהיה בו יותר עגבניה ופלפל מחציל אבל הוא יצא שונה.

אני כתבתי את היחסים שאני משתמש לסלט החצילים, מכיוון שזה סלט חצילים אני דואג שהחציל הוא המרכיב הדומיננטי וממנו יהיה הכי הרבה או שווה ערך לשאר המצרכים שבסלט. מניסיון יוצא לי שעל כל חציל אני שם 2 עגבניות ופלפל אחד אבל זה תלוי בגודל הירקות כמובן.

מצרכים:

חציל1
עגבניה2
פלפל1
כוסברה0.15
פטרוזיליה0.15
*יחס להרכבת סלט חצילים אפוי

הכנות לסלט חצילים זעלוק

לפני שמתחילים בהכנת הסלט צריך להכניס לתנור את החציל עגבניה ופלפל ולתת להם להישרף בצורה יסודית, את החציל יש לחורר וניתן גם לעטוף בנייר כסף. לאחר שהם נשרפו כמו שצריך נותנים להם לנוח, את העגבניה והפלפל הקלוי צריך להכניס לקערה ולעטוף עם ניילון נצמד למנוחה, אפשר גם להניח בכלי עם מכסה. אחרי שהם יתקררו מעט צריך לקלף את הירקות הקלויים שיהיו מוכנים לחיתוך.

קיצוץ בצל ופטרוזיליה

כדי לחסוך בעבודה ובזמן, את קיצוץ הפטרוזיליה והכוסברה אני עושה לפני שאני חותך את הירקות הקלויים. הירקות הקלויים ילכלכו את הקרש חיתוך וזה עלול להפריע לקיצוץ העשבים, לעומת זאת לא אכפת לי אם ישאר קצת עשבי תיבול על הירקות הקלויים. צריך לקצוץ את הכמות הרצויה של כוסברה ופטרוזיליה דק ככל האפשר ולהניח בצד.

חיתוך הירקות הקלויים

את החציל, העגבניה והפלפל השרוף מהתנור צריך לקצוץ על קרש ולהכניס לתוך קערה לפני הערבוב והתיבול. ניתן לחתוך את הירקות דק מאוד או בגדלים שונים לפי הרצון האישי, אין צורך לסנן ניתן ורצוי להשתמש בנוזלים של הירקות הקלויים. אני תמיד משתמש בשלב הקערה כדי לאמוד את היחסים של הסלט כפי שניתן לראות בתמונה למטה.

סלט זעלוק חתוך בקערה לפני ערבוב

ערבוב הסלט

לאחר שהירקות הקלויים נכנסו קוצצים לקערה מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה לפי הכמות הרצויה. גם פה ניתן לשים קצת יותר או קצת פחות לפי העדפות אישיות אבל חשוב לזכור שניתן לערבב את הסלט ולהוסיף עוד אם צריך, קצת יותר קשה להוציא. לכן אם אתם מעלים כמויות מומלץ להוסיף בהדרגה.

רוטב להתיבול לסלט החצילים

שמן זית1
חומץ0.5
לימון0.5
מלח0.02
יחס לתיבול סלט חצילים מבושל

התיבול הבסיסי לסלט החצילים הוא שמן זית, לימון, חומץ ומלח. הרבה שמן זית ולימון קצת חומץ ומלח לעזור לחבר את כל הטעמים של הירקות הקלויים ונוזלים הניגרים מהם שמשתלבים עם התיבול ומוסיפים טעמים ייחודיים.

מוסיפים את התיבול לסלט מערבבים וטועמים, כמובן שמשפרים במקרה הצורך.

כיצד לשמור על סלט החצילים לאחר ההכנה

את הסלט אני שומר במקרר בתוך קופסת פלסטיק בגודל המתאים עם מכסה ודואג להעביר לכלי הגשה בכל פעם שאני אוכל ולא ישר מהקופסא. ניתן לשמור את הסלט בכל כלי עם מכסה במקרר למשך כמה ימים בלי לחשוש.

סלט חצילים בקופסא לפני המקרר

תוספות ושדרוגים לסלט חצילים

  • ניתן להוסיף בצל קצוץ לאחר ששרפנו אותו בתנור עם שאר הירקות לסלט לשדרוג רציני.
  • ניתן לקצוץ ולהוסיף בצל סגול טרי או בצל ירוק.
  • ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ לאחר ששרפנו אותו בתנור עם שאר הירקות.
  • יש שאוהבים להוסיף כמון לסלט, מומלץ להוסיף ממש טיפה כפי שנהוג להוסיף כמון.

בהצלחה ובתאבון!

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …
איך לשמור על פטרוזיליה טריה לאורך זמן במקרר
פטרוזיליה קצוצה מוסיפה לכל דבר שמפזרים אותה עליו טעם ויופי או שאפשר פשוט לאכול אותה ככה (טאבולה). מרוב …