
איך להכין מרינדה לעוף חתוך לרצועות
עוף חתוך לרצועות הוא אחד המאכלים הפופולריים, בין אם בגריל, על מחבת או בתבשילים שונים. השלב הראשון בדרך ליצירת מנה טעימה במיוחד הוא המרינדה. מרינדה טובה יכולה להפוך את העוף לטעים, עסיסי ומלא בטעמים וישנם מלא דרכים לעשות זאת.
במתכון הזה נלמד איך להכין מרינדה פשוטה, קלה ומהירה, אך עשירה בטעמים, שתהפוך את העוף שלכם למנה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד.
מצרכים:
חרדל | 2-3 כפות |
סויה | 2-3 כפות |
שמן סומסום | 1 כפית |
לכמות של חזה עוף אחד – ניתן להכפיל לפי הצורך או להוסיף ולהפחית כמויות לפי הטעם.
אופן ההכנה:
ניתן להכין את המרינדה בכלי נפרד ולהוסיף אליו את העוף לאחר שחתכנו אותו. הממהרים יכולים פשוט להוסיף ישירות לתוך הקערה עם העוף ולערבב יחדיו על לערבוב מלא של המרכיבים ומריחה אחידה על כל העוף שבקערה.
- הכנת המרינדה: בקערה בינונית, מערבבים את כל החומרים: חרדל, סויה ושמן סומסום. חשוב לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- השריית העוף: הוסיפו את רצועות העוף המרוטשות למרינדה. וודאו שהעוף מצופה היטב בתערובת. אם רוצים טעמים עזים יותר, אפשר להשרות את העוף במרינדה למשך שעה לפחות, ואם יש זמן – אף ללילה במקרר.

טיגון או צלייה:
אני אוהב להכין את רצועות העוף על המחבת. מחממים את המחבת ומוסיפים מעט שמן, מניחים את רצועות העוף (ניתן גם צמוד) ונותנים להם להתבשל 3-4 דק’ עד שמתקבל צבע יפה ואז הופכים. ניתן להפוך את העוף יותר מפעם אחת עד שמתקבל צבע יפה לכל אורכו.
אם אתם מעדיפים לאפות את העוף, מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס, מניחים את רצועות העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות, עד שהן מוכנות ומקבלות צבע יפה.
טיפים לשדרוג:
- לקראת סוף הבישול רגע לפני שמורידים ניתן לפזר קצת סילאן ולערבב.
איך להגיש?
העוף המרתק הזה יכול לשדרג כל מנה. ניתן להגיש אותו עם אורז, פתיתים מוקפצים, סלט ירקות טרי, או אפילו בתוך פיתה עם חומוס וטחינה.
איך לשמור על העוף?
אם נשארו רצועות עוף אחרי הארוחה, ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה למשך 2-3 ימים. חימום מחדש במיקרוגל או על מחבת אפשרי, ותמיד כדאי להוסיף טיפת שמן או מים כדי לשמור על עסיסיות העוף.
בתיאבון!