Skip to content

סלט עוף עם ירקות שורש בטעמים אסייתים

סלט ירקות משביע ומרענן בטעמים אסייתים רכים, מתאים כמנת פתיחה או אפילו מנה עיקרית אם אפשרויות לשנות, לגוון, לשדרג ולהוסיף בקלות לפי טעם אישי. נוח להכנה והגשה מהירה לאחר שלב ההכנות והחיתוכים.

מצרכים:

מלפפון1
בטטה1
סלק0.5
תפוח0.5
פפאיה0.5
היחסים של הירקות בסלט

הכנות

    בשלב החיתוך חותכים את כל הירקות לרצועות ארוכות, ניתן לחתוך בעזרת מנדולינה אבל גם בעזרת סכין בלבד. את הירקות אני חותך ומטפל בכל ירק/פרי בניפרד ולאחר מכן מרכיב את הסלט על פי היחסים שבטבלה מעל בכלי ללא הרוטב או העוף.

    המלפפון

    שוטפים ומקלפים את המלפפון ולאחר מכן חותכים בצורה כך שישאר לנו רצועות מללפון בלי החלק האמצעי אם הגרעינים. . אם עובדים עם מנדולינה אז פשוט צריך להעביר את המלפפון ולסובב בכל פעם שמגיעים לזרעים.

    הבטטה

    שוטפים ומקלפים, לאחר מכן פורסים פרוסות דקות לאורך הבטטה וכל פרוסה חותכים ורצועות. אם עושים במנדולינה מומלץ להשתמש בקובע הגנה לשמירה על האצבעות כי הבטטה יכולה להיות קשה לחיתוך.

    הסלק

    שוטפים ומקלפים, לאחר מכן פורסים פרוסות דקות לרוחב הסלק ואת הפוסות חותכים לרצועות לאחר מכן. ניתן להשתמש במנדולינה אך גם הסלק הוא שורש קשה לחיתוך וצריך ךלשמור על האצבעות. לאחר החיתוך צריך לשטוף את הסלק טוב טוב עד שהמים שיוצאים מהסלק יהיו שקופים בלי שופם גוון של וורוד. ניתן גם להשרות אותם קצת במים במהלך השטיפה, זה לוקח קצת זמן אבל בסוף הסלק לא מוציא שום צבע.

    התפוח

    שוטפים, פורסים פרוסות דקות ואז חותכים אותם לרצעות, ניתן להשתמש במנדולינה עד שמגיעים לגרעינים ואז לסובב את התפוח ולהמשיך (אותו עיקרון כמו המלפפון).

    הפפאיה

    מקלפים ופורסים פרוסות דקות מאוד ולאחר מכן חותכים את הפרוסות לרצועות דקות מאוד. למי שעובד עם המנדולינה צריך להוריד את הגובה של הסכין ליצירת שיערות של ממש, ניתן לחתוך את הפאפיה עד שמגיעים לגרעינים ואז לסובב ולהמשיך לעבוד עם הפפאפיה (כמו במלפפון ובתפוח)

    העוף

    לצורך הכנת העוף לסלט יש להשתמש בחזה עוף פרוס דק (כמו לשניצל) אני חחותך לבד אבל ניתן לקנות פרוס. אני מכין מרינדה ומשרה את פרוסות הדקות של חזה העוף. המרינדה שאני מכין לסלט היא סויה חרדל וקצת שמן סומסום – שם חרדל בכמות הרצויה ופותח אותו לאט לאט עם סויה עד למרקם הנדרש ולאחר מכן מוסיף קצת שמן שומשום ומערבב עוד לפני מזיגה על העוף. אני דואג שהמרינדה תיהיה סמיכה ותשב טוב על העוף בעזרת הרבה חרדל . ניתן להכין גם מרינדה אחרת לפי העדפות אישיות.

    את העוף אני מכין על מחבת ולאחר מכן פורס לרצועות לא דקות מאוד, ניתן להשתמש בחזה עוף מאתמול שהיה במקרר ואפילו לא חייבים לחמם, אותו דבר לגבי שניצל שנישאר.

    ניתן לאכול את הסלט גם ללא עוף או להוסיף טופו וכדומה במקום.

    הרוטב

    להכנת רוטב מושלם לסלט יש לקחת רוטב טריאקי קנוי או מוכן בבית (מתכון לרוטב טריאקי) ולערבב עם חומץ אורז ושמן סומסום

    טריאקי1
    חומץ אורז0.3
    שמן סומסום0.1
    יחס להכנת הרוטב לסלט

    אופן ההכנה

    אחרי שסיימנו את שלב ההכנות ויש לנו את הירקות והפירות, הרוטב ורצועות העוף הגיע הזמן להרכיב את המנה. זהו החלק הפשוט של העבודה. לוקחים כמות סלט לפי העין ומכניסים לקערה, מוסיפים את העוף לי הכמות הרצויה ואת הרוטב בכמות נדיבה ומערבבים טוב טוב עד שהרוטב מכסה את כל הסלט. את הסלט מניחים על צלחת בעזרת היד ומוספים את עשבי התיבול והאגוזים הקצוצים מעל. בתאבון!

    טיפים לעבודה נכונה

    כאשר אני חותך את הירקות אני בדרך כלל מתחיל עם הסלק מכיוון שיש צורך לשטוף אותו טוב במים כדי שלא יהפוך את כל הסלט לוורוד. לאחר מכן יש לשטוף את המנדולינה או את הקרש לפני שממשיכים.

    אני דואג להפריד את הירקות לאחר החיתוך ולערבב בסוף העבודה על פי היחס הרצוי. לאחר שערבבתי את הירקות אני יכול לקחת רק את הכמות שאותה אני רוצה לאכול, לערבב אותה עם הרוטב והעוף ולהשאיר את שאר הירקות במקרר עד לפעם הבאה.

    שידרוגים ורעיונות ליצירתיות

    ניתן להפוך את הסלט לצימחני על ידי הוצאת העוף והוספת כרוטוני תפוח אדמה, טופו, גבינת חלומי או תוספות נוספות לפי ראות עיניכם.

    ניתן להוסיף לסלט אגוזים, פאקן/פאקן מסוכר | אגוז מלך | אגוז לוז | אגוז ברזיל | מקדמיה או כל העולה על דעתכם בסגנון.

    ניתן להוסיף עלי כוסברה טריים המוסיפים צבע וטעם מיוחד למנה.

    כיצד לשמור על הסלט לאחר ההכנה

    כל עוד לא הוספתם את הרוטב ואתהעוף למנה ניתן לשמוא את הירקות והפירות של הסלט אפילו מספר ימים בתוך כלי סגור במקרר. התפוח אולי ישחיר קצת וזה לא יהיה באותו הטעם בגלל הזמן שהם היו במקרר אבל זה עדיין טוב. צריך רק להוציא, להוסיף רוטב ועוף, תוספות כלשהם נוספות אם בא לכם כמו עישבי טיבול ואגוזים ולאכול.

    מהרגע שהסלט העוף והרוטב התערבבו לא מומלץ לשמור את הסלט במקרר או מחוץ לו יותר מידי זמן, כעבור כמה שעות הירקות כבר יהיו ספוגיים ולא טעימים.

    תודה שקראתם!

    האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

    ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

    אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

    חזרה לעמוד בישולים

    עוד בבלוג בישולים:

    מה ההבדל בין חביתה לאומלט
    איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
    איך להכין ציזיקי
    איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
    איך להכין שקשוקה
    שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
    איך להכין ביצים
    כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
    איך להכין ביצה עלומה
    ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
    איך להכין ביצה קשה
    ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
    איך להכין ביצת עין
    לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
    איך להכין חביתה מקושקשת
    יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
    איך להכין אומלט
    ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
    איך להכין חביתה עם תוספות
    ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
    איך להכין חביתה רגילה
    גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
    איך להכין עוגה בחושה קלה
    בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
    הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
    הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
    הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
    ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
    איך להכין אורז מלא
    איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
    איך מכינים אורז
    איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
    מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
    חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
    איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
    איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
    איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
    סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
    איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
    פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …