Skip to content

סלט עוף עם ירקות שורש בטעמים אסייתים

סלט ירקות משביע ומרענן בטעמים אסייתים רכים, מתאים כמנת פתיחה או אפילו מנה עיקרית אם אפשרויות לשנות, לגוון, לשדרג ולהוסיף בקלות לפי טעם אישי. נוח להכנה והגשה מהירה לאחר שלב ההכנות והחיתוכים.

מצרכים:

מלפפון1
בטטה1
סלק0.5
תפוח0.5
פפאיה0.5
היחסים של הירקות בסלט

הכנות

    בשלב החיתוך חותכים את כל הירקות לרצועות ארוכות, ניתן לחתוך בעזרת מנדולינה אבל גם בעזרת סכין בלבד. את הירקות אני חותך ומטפל בכל ירק/פרי בניפרד ולאחר מכן מרכיב את הסלט על פי היחסים שבטבלה מעל בכלי ללא הרוטב או העוף.

    המלפפון

    שוטפים ומקלפים את המלפפון ולאחר מכן חותכים בצורה כך שישאר לנו רצועות מללפון בלי החלק האמצעי אם הגרעינים. . אם עובדים עם מנדולינה אז פשוט צריך להעביר את המלפפון ולסובב בכל פעם שמגיעים לזרעים.

    הבטטה

    שוטפים ומקלפים, לאחר מכן פורסים פרוסות דקות לאורך הבטטה וכל פרוסה חותכים ורצועות. אם עושים במנדולינה מומלץ להשתמש בקובע הגנה לשמירה על האצבעות כי הבטטה יכולה להיות קשה לחיתוך.

    הסלק

    שוטפים ומקלפים, לאחר מכן פורסים פרוסות דקות לרוחב הסלק ואת הפוסות חותכים לרצועות לאחר מכן. ניתן להשתמש במנדולינה אך גם הסלק הוא שורש קשה לחיתוך וצריך ךלשמור על האצבעות. לאחר החיתוך צריך לשטוף את הסלק טוב טוב עד שהמים שיוצאים מהסלק יהיו שקופים בלי שופם גוון של וורוד. ניתן גם להשרות אותם קצת במים במהלך השטיפה, זה לוקח קצת זמן אבל בסוף הסלק לא מוציא שום צבע.

    התפוח

    שוטפים, פורסים פרוסות דקות ואז חותכים אותם לרצעות, ניתן להשתמש במנדולינה עד שמגיעים לגרעינים ואז לסובב את התפוח ולהמשיך (אותו עיקרון כמו המלפפון).

    הפפאיה

    מקלפים ופורסים פרוסות דקות מאוד ולאחר מכן חותכים את הפרוסות לרצועות דקות מאוד. למי שעובד עם המנדולינה צריך להוריד את הגובה של הסכין ליצירת שיערות של ממש, ניתן לחתוך את הפאפיה עד שמגיעים לגרעינים ואז לסובב ולהמשיך לעבוד עם הפפאפיה (כמו במלפפון ובתפוח)

    העוף

    לצורך הכנת העוף לסלט יש להשתמש בחזה עוף פרוס דק (כמו לשניצל) אני חחותך לבד אבל ניתן לקנות פרוס. אני מכין מרינדה ומשרה את פרוסות הדקות של חזה העוף. המרינדה שאני מכין לסלט היא סויה חרדל וקצת שמן סומסום – שם חרדל בכמות הרצויה ופותח אותו לאט לאט עם סויה עד למרקם הנדרש ולאחר מכן מוסיף קצת שמן שומשום ומערבב עוד לפני מזיגה על העוף. אני דואג שהמרינדה תיהיה סמיכה ותשב טוב על העוף בעזרת הרבה חרדל . ניתן להכין גם מרינדה אחרת לפי העדפות אישיות.

    את העוף אני מכין על מחבת ולאחר מכן פורס לרצועות לא דקות מאוד, ניתן להשתמש בחזה עוף מאתמול שהיה במקרר ואפילו לא חייבים לחמם, אותו דבר לגבי שניצל שנישאר.

    ניתן לאכול את הסלט גם ללא עוף או להוסיף טופו וכדומה במקום.

    הרוטב

    להכנת רוטב מושלם לסלט יש לקחת רוטב טריאקי קנוי או מוכן בבית (מתכון לרוטב טריאקי) ולערבב עם חומץ אורז ושמן סומסום

    טריאקי1
    חומץ אורז0.3
    שמן סומסום0.1
    יחס להכנת הרוטב לסלט

    אופן ההכנה

    אחרי שסיימנו את שלב ההכנות ויש לנו את הירקות והפירות, הרוטב ורצועות העוף הגיע הזמן להרכיב את המנה. זהו החלק הפשוט של העבודה. לוקחים כמות סלט לפי העין ומכניסים לקערה, מוסיפים את העוף לי הכמות הרצויה ואת הרוטב בכמות נדיבה ומערבבים טוב טוב עד שהרוטב מכסה את כל הסלט. את הסלט מניחים על צלחת בעזרת היד ומוספים את עשבי התיבול והאגוזים הקצוצים מעל. בתאבון!

    טיפים לעבודה נכונה

    כאשר אני חותך את הירקות אני בדרך כלל מתחיל עם הסלק מכיוון שיש צורך לשטוף אותו טוב במים כדי שלא יהפוך את כל הסלט לוורוד. לאחר מכן יש לשטוף את המנדולינה או את הקרש לפני שממשיכים.

    אני דואג להפריד את הירקות לאחר החיתוך ולערבב בסוף העבודה על פי היחס הרצוי. לאחר שערבבתי את הירקות אני יכול לקחת רק את הכמות שאותה אני רוצה לאכול, לערבב אותה עם הרוטב והעוף ולהשאיר את שאר הירקות במקרר עד לפעם הבאה.

    שידרוגים ורעיונות ליצירתיות

    ניתן להפוך את הסלט לצימחני על ידי הוצאת העוף והוספת כרוטוני תפוח אדמה, טופו, גבינת חלומי או תוספות נוספות לפי ראות עיניכם.

    ניתן להוסיף לסלט אגוזים, פאקן/פאקן מסוכר | אגוז מלך | אגוז לוז | אגוז ברזיל | מקדמיה או כל העולה על דעתכם בסגנון.

    ניתן להוסיף עלי כוסברה טריים המוסיפים צבע וטעם מיוחד למנה.

    כיצד לשמור על הסלט לאחר ההכנה

    כל עוד לא הוספתם את הרוטב ואתהעוף למנה ניתן לשמוא את הירקות והפירות של הסלט אפילו מספר ימים בתוך כלי סגור במקרר. התפוח אולי ישחיר קצת וזה לא יהיה באותו הטעם בגלל הזמן שהם היו במקרר אבל זה עדיין טוב. צריך רק להוציא, להוסיף רוטב ועוף, תוספות כלשהם נוספות אם בא לכם כמו עישבי טיבול ואגוזים ולאכול.

    מהרגע שהסלט העוף והרוטב התערבבו לא מומלץ לשמור את הסלט במקרר או מחוץ לו יותר מידי זמן, כעבור כמה שעות הירקות כבר יהיו ספוגיים ולא טעימים.

    תודה שקראתם!

    האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

    ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

    אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

    חזרה לעמוד בישולים

    עוד בבלוג בישולים:

    מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
    מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
    איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
    איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
    איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
    איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
    איך להכין טחינה סלק
    איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
    איך להכין ציר ירקות בבית
    איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
    איך להכין ציר עוף
    איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
    הכנת מרק בתנור
    גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
    הכנת מרק בסיר
    גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
    איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
    ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
    מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
    מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
    מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
    מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
    מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
    מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
    מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
    מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
    מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
    מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
    מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
    "מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
    מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
    מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
    איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
    מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
    מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
    מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
    מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
    מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
    איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
    מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …